Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Wandel.nl test: de verrekijker Swarovski CL Pocket 8 x 25

Wandel.nl ging onlangs vogels spotten op Goeree-Overflakkee en testte hier de verrekijker Swarovski CL Pocket 8 x 25 Antraciet. Op deze pagina lees je onze ervaringen met deze verrekijker.

Swarovski CL Pocket 8 x 25

Wandel.nl testte de verrekijker tijdens een zonnig wandelweekend op het eiland Goeree-Overflakkee. Ideale omstandigheden voor het spotten van heel veel vogels. Onze wandelingen brachten ons naar drie verschillende vogelgebieden: Brouwersdam, Volgerland en Hellegatsplaten.

De eerste indruk

Deze verrekijker is compact, licht en heel gemakkelijk in gebruik. We konden de draagriem makkelijk aan de verrekijker bevestigen en de verrekijker hing daardoor tijdens het wandelen comfortabel om de nek. Ook het design en de kleur vielen bij ons in de smaak.

Eenmaal aangekomen bij de Brouwersdam, kregen we vanuit de auto al snel de eerste vogels in het vizier. De Swarovski werd snel tevoorschijn gehaald voor de eerste blik door de verrekijker. Vogels die op tientallen meters afstand van ons zaten, kregen we goed in beeld. De wadvogels en eenden die op het strand zaten, van eidereenden tot futen, konden we gemakkelijk herkennen. De kwaliteit van de lens is heel erg goed. Het verschil ten opzichte van andere verrekijkers zit vooral in kleur en helderheid van het beeld.

Door de compactheid en het lage gewicht kan je ook langdurig blijven kijken, zonder dat je last krijgt van de armspieren. Daarnaast gaat het afstellen makkelijk waardoor je continu in een korte tijd kunt switchen tussen vogels die dichtbij en ver weg zijn. Ideaal, want ze bewegen natuurlijk veel.

Man met verrekijker in natuur

De pluspunten

  • De kwaliteit van de lens, dat is een understatement;
  • De compactheid zorgt ervoor dat je de verrekijker gemakkelijk mee kunt nemen tijdens het wandelen;
  • Door het lage gewicht kan de verrekijker gemakkelijk omgehangen worden met een fijne draagriem;
  • Ook het afstellen ging opvallend makkelijk. Het beeld is direct scherp en er zijn geen zwarte randen in beeld. Bij andere verrekijkers die we eerder gebruikten, kostte het afstellen meestal meer tijd.

Prijs/kwaliteit

Verrekijkers van Swarovski liggen in het hoogste prijssegment, maar deze kwaliteit zie je ook terug in de kijkervaring en de kwaliteit van het beeld. Voor een Swarovski moet je misschien even sparen, maar als veel op pad gaat om vogels te spotten dan is dit de investering waard. Bij normaal gebruik gaat een verrekijker bovendien heel lang mee.

Conclusie

De Swarovski CL Pocket geeft een geweldige kijkervaring bij het spotten van vogels. De prijs is hoog in vergelijking tot andere merken, maar dat wordt terugbetaald door de beeldkwaliteit.

De Swarovski CL Pocket is onder meer verkrijgbaar via de webshop van Knivesandtools.nl.

Meer info over dit product