Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Winnen: duurzaam fleecejack van VAUDE

In het nieuwe jaar wil je er warmpjes bij lopen en het liefst doe je dat natuurlijk in een duurzaam geproduceerd jack. Namens het duurzame outdoorkledingmerk VAUDE mogen we twee Larice fleecejacks t.w.v. 140 euro per stuk weggeven. Doe je mee met de winactie? [De actie is inmiddels gesloten]

duurzaam fleecejack VAUDE; Larice voor heren.
Larice fleecejack van VAUDE (heren).

Winnaar Duitse Duurzaamheidsprijs

Wist jij dat outdoormerk VAUDE eind 2023 de Duitse Duurzaamheidsprijs (DNP) 2024 in de categorieën Textiel en Waardeketen in de wacht heeft gesleept? En dat binnen een branche met grote ecologische en sociale uitdagingen. VAUDE zet zich al jaren, samen met de onafhankelijke Fair Wear Foundation, in voor hoge sociale normen, goede arbeidsomstandigheden en eerlijke lonen. Daarnaast richtte het kledingmerk een eigen milieunorm op en zet het zich in voor een langdurig gebruik van producten door ze duurzaam, repareerbaar en herbruikbaar te maken. Om de uitstoot te verminderen, worden voornamelijk gerecyclede of op biobasis vervaardigde materialen gebruikt.
In 2015 werd VAUDE al uitgeroepen tot ‘het meest duurzame merk van Duitsland’. De Duitse Duurzaamheidsprijs – dit jaar voor de zestiende keer uitgereikt – wordt beschouwd als Europa's belangrijkste onderscheiding voor ecologisch en sociaal engagement.

Tip: Larice fleecejack

Het Larice fleecejack is een lichte en goed ademende base- of midlayer die je warm en comfortabel houdt tijdens de meest veeleisende wandelingen in de winter. En hij is net zo geschikt voor een sneeuwwandeling, wintersport of een trekking in de bergen. Gemaakt van hoogwaardig polyester uit gerecyclede PET-flessen. Je draagt dus een jack dat klimaatvriendelijk en hulpbronnenbesparend is geproduceerd. Minstens zo belangrijk is dat je in dit jack lekker veel bewegingsvrijheid ervaart, dankzij het aandeel stretchy elastaan. Met de halve rits kun je de luchttoevoer zelf reguleren.

duurzame fleecejacks VAUDE; Larice jack voor dames.
Larice fleecejack van VAUDE in de kleur rich pink (dames).
duurzame fleecejacks VAUDE; Larice jack voor heren
Larice fleecejack van VAUDE in de kleur blue gray (heren).

Meer informatie

Bekijk het Larice fleecejack met halve rits voor dames >
Bekijk het Larice fleecejack met halve rits voor heren >

Adviesprijs: € 140,00, verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties. Dit kledingstuk heeft het Green Shape-label en bestaat uit milieuvriendelijke en bluesign®-gecertificeerde materialen. Deze en alle andere VAUDE-producten zijn klimaatneutraal gecompenseerd.

Hier stond een winactie met de fleecejacks. Deze actie is inmiddels gesloten. Wandel.nl neemt persoonlijk contact op met de prijswinnaars.

Alles over fleece

Fleece is al jaren een succesnummer onder wandelaars. Het materiaal is licht, meestal duurzaam en het zit zo lekker warm en zacht, zeker op de koudste dagen van het jaar. Je hebt fleecevesten in allerlei soorten, maten en uiteenlopende prijzen. Wandel.nl dook in de verschillen. Je leest er alles over in het onderstaande artikel.

Lees meer over fleece
duurzame fleecejacks VAUDE; Larice jack voor dames.
(Foto's: VAUDE)