Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Doe mee met de bomenplantactie van Hanwag

Nieuwe schoenen kopen én een bijdrage leveren aan het klimaat en C02-compensatie? Schoenenmerk Hanwag maakt het mogelijk met een sympathieke bomenplantactie in samenwerking met de Life Terra Foundation. Voor elk verkocht paar Bluecliff ES-wandelschoenen in de periode t/m 31 oktober 2023, wordt een boom geplant. En voor wie dat leuk vindt: je mag meehelpen met planten!

Bomen planten met Hanwag en Life Terra.
Bomen planten met Hanwag en Life Terra.

Met je nieuwe wandelschoenen iets goeds doen voor de natuur, wie wil dat niet? Voor elk verkocht paar Bluecliff ES-wandelschoenen in de periode tot en met 31 oktober 2023, plant Hanwag een boom op Landgoed Klarenbeek in Voorst. Uit recente studies is gebleken dat het planten van bomen de meest doeltreffende en toegankelijke manier is om klimaatverandering tegen te gaan. Ben je geïnteresseerd om erbij te zijn deze dag? Dan kun je je vrijwillig aanmelden om te komen helpen.

Bomen planten met Hanwag en Life Terra.
Doe je mee aan de bomenplantactie van Hanwag en Life Terra?

Bomen planten tegen klimaatverandering

Klimaatverandering is de grootste uitdaging van deze eeuw. De aanleg van nieuwe bossen helpt in de strijd tegen klimaatverandering. Studies van onder andere de Universiteit van Gent hebben aangetoond dat bomen tot bijna 2 keer meer koolstof opvangen dan eerder werd aangenomen. Daarmee is het planten van nieuwe bomen niet alleen effectief, maar ook nog eens makkelijk en betaalbaar.

Life Terra

De Life Terra Foundation is een van Europa’s grootste boomplantinitiatieven met de missie om op een ecologisch verantwoorde manier 500 miljoen bomen te planten, één voor elke Europeaan. Bij het planten van bomen wordt een mix van verschillende soorten gemaakt, ter bevordering van de biodiversiteit. Hierbij wordt rekening gehouden met de plek en het type grond.

Bomen planten met Hanwag en Life Terra.
Groene actie: Hanwag plant bomen tegen klimaatverandering.
Hanwag Bluecliff ES-wandelschoenen.
Hanwag Bluecliff ES-wandelschoenen, verkrijgbaar in een specifieke dames- en herenleest.

De nieuwe Bluecliff ES wandelschoenen

Hanwag plant voor elke verkocht paar Bluecliff ES-wandelschoenen een boom. Maar hoe zien deze nieuwe wandelschoenen eruit? Voorop staat dat ze uitermate geschikt zijn voor langere wandelingen in het voor- en najaar. Net zoals alle Hanwag schoenen wordt dit nieuwe model geheel geproduceerd in Europa. Korte transportwegen helpen schadelijke CO2-uitstoot te verminderen en maken het mogelijk de duurzame productie van de verwerkte materialen te controleren.

 • 100% PFC-vrij
 • Made in Europe: alle materialen zijn afkomstig van Europese leveranciers
 • Een 4-laagse, waterdichte, ademende Eco-Shell voering
 • Stevige metalen veterogen en haken, met een zeer hoge trekkracht
 • Met een Hike Pro loopzool met 4 mm diep profiel en extra brede noppen voor stabiliteit
 • Verkrijgbaar vanaf eind september 2023
Bekijk de wandelschoenen

Waar zijn de Hanwag Bluecliff ES wandelschoenen verkrijgbaar?

Doe mee met de bomenplantactie van Hanwag wandelschoenen
Hanwag Bluecliff ES wandelschoenen. (Foto: © Marleen Hemminga)

Plant je mee?

Op zondag 19 november plant het team van Hanwag een groot deel van de bomen die zijn opgehaald met deze actie op Landgoed Klarenbeek, tussen Apeldoorn en Voorst. Daar mag jij bij zijn. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan via de onderstaande button.

Leuk, ik doe mee

Hoe ziet de boomplantdag op Landgoed Klarenbeek eruit?

 • Gezellige dag uit, met mooie wandelroutes in de omgeving
 • Koffie/ thee en wat lekkers wordt verzorgd
 • Ontvang een goodiebag op locatie
 • Krijg toegang tot gegevens via de Life Terra-app
 • Volg de ontwikkeling van de bomen
 • Blijf op de hoogte van toekomstige acties
Bomen planten met Hanwag en Life Terra.
Bomen planten met Hanwag en Life Terra.

Wat is Landgoed Klarenbeek?

Al in de eerste helft van de 18e eeuw werd er gesproken over Landgoed Klarenbeek. Het landgoed kent een historie als kopersmederij, sigarenkistenzagerij en deurenfabriek. Op de plekken waar vroeger de fabrieken draaiden, worden nu bruiloften gesloten en werkvergaderingen gevoerd. Op het landgoed vind je een bos, waterpartijen en grazige weiden. Vroeger was duurzaam ondernemen in bos- en natuurbeheer al belangrijk voor Landgoed Klarenbeek; die doelstelling is alleen maar verder gegroeid de afgelopen jaren.

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met onze partner Hanwag.