Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Cadeautips voor moeders die van wandelen houden

Op zondag 12 mei is het moederdag. Een dag om onze moeder in het zonnetje te zetten. Maar wat geef je nu een vrouw die graag buiten vertoeft en alles al heeft? Laat je inspireren met onze cadeautips.

Cadeautips Voor Moeders Die Graag Wandelen Header

Lezen over wandelen

Voor een boekenwurm is niets leukers dan na een stevige wandeling lekker in een boek te verdwijnen. Er zijn vele boeken die wandelen als onderwerp hebben. Of misschien plan je liever alvast een volgende mooie route met een inspirerende gids.
Een paar tips (maar als je online gaat zoeken kom je nog zoveel meer tegen):

  • De Camino – Anya Niewierra
  • Gewoonweg schitterend – Anne-Marie kuiper
  • Zes miljoen stappen - Lies Dieben
  • Wandelen, een filosofische gids – Frédéric Gros
  • Bekijk een keur aan wandelgidsen in onze webshop
  • ANWB wandelgids, de allermooioste wandelroutes van Nederland – Quinten Lange
Cadeautips Voor Moeders Die Graag Wandelen; magazine Wandel.nl
Magazine Wandel.nl op de leestafel met een kop koffie

Lidmaatschap KWbN met Wandel.nl magazine

Al ruim 60.000 wandelaars gingen je voor en werden lid van de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN). Kies het lidmaatschap dat bij je moeder past en ontvang het Magazine Wandel.nl, korting op deelname aan wandeltochten en vele andere ledenvoordelen. Met het lidmaatschap maak je het bovendien mogelijk dat wij de belangen van wandelaars in Nederland kunnen behartigen, wandelclubs kunnen ondersteunen bij de organisatie van mooie wandeltochten en wandeltrainers professioneel op kunnen leiden. Meer informatie vind je hier.

Steun de natuur

Heb jij een moeder die echt alles al heeft, maar gek is op de natuur? Wat denk je van een lidmaatschap van een organisatie die zich inzet voor natuurbescherming, of ga eens samen een dagje mee als vrijwilliger? Naast dat je helpt met natuurbescherming en belangenbehartiging voor de natuur, krijg je, of beter gezegd: je moeder, er nog wat voor terug ook: kortingen op excursies en activiteiten, korting op aankopen in de (web)shop, of geregeld een magazine in de bus.

Kijk eens op de site van bijvoorbeeld deze organisaties:
Natuurmonumenten
Staatsbosbeheer
IVN Natuureducatie
Vogelbescherming
LandschappenNL

Plant een boom

Steeds meer natuurorganisaties bieden donateurs de mogelijkheid om een boom of struik te planten. Met het planten van een boom draag je bij aan een gezonde leefomgeving, het klimaat en biodiversiteit. Hoe leuk is het om in Nederland te wandelen door een gebied waarvan jij een boompje aan hebt bijgedragen?
Trees for all 
Drents Landschap 
Utrechts Landschap 
Wereld Natuurfonds 

Cadeautips Voor Moeders Die Graag Wandelen;  Boom Planten
© Pixabay
Cadeautips Voor Moeders Die Graag Wandelen: pickniuck
© Shutterstock

Wijnwandelingen

Voor alle moeders die gek zijn op wijn zetten wij de leukste wijnwandelingen voor je op een rijtje. Start de dag met een heerlijke wandeling, bezoek een wijngaard, ga picknicken, sluit de wandeling af met een high wine en heb je iets te veel wijn op? Blijf dan slapen in de wijngaard.

Fashionista

De meeste vrouwen vinden het leuk om aandacht te besteden aan hun kleding om fashionable voor de dag te komen. Dat kan ook tijdens het wandelen? Royal Robbins heeft een leuke collectie aan wandeljurkjes en hippe maar bovenal functionele wandelkleding.

Cadeautips Voor Moeders Die Graag Wandelen: wandeljurkjes van Royal Robbins.
V.l.n.r. Suze, Arjanne, Lizanne in de wandeljurkjes.
Cadeautips Voor Moeders Die Graag Wandelen; STOX Energy Socks
Compressiesokken van STOX Energy Socks

Niet de standaard sokken

Heb je wel eens last van vermoeide benen, of gevoelige voeten? Denk eens aan compressiekousen of -sokken. Door de compressie die deze kousen en sokken bieden wordt de bloedcirculatie in de benen gestimuleerd. Afvalstoffen worden zo makkelijker afgevoerd, waardoor je minder last hebt van vermoeide benen of spierpijn.
Speciaal voor wandelaars heeft Stox een collectie naadloze compressiekousen en -sokken voor tijdens het wandelen of juist voor herstel.