Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Hoge compressiesokken kopen? Dit is waar je op moet letten

Steeds meer mensen maken gebruik van hoge compressiesokken tijdens het wandelen. De sokken zorgen ervoor dat je tijdens het lopen minder last hebt van vermoeide en opgezwollen benen, daarnaast helpen ze blessures te voorkomen. Wil jij ook een paar compressiesokken kopen? We geven je samen met STOX Energy Socks een aantal kooptips.

Hoge compressiesokken kopen? Dit is waar je op moet letten

Hoge compressiesokken stimuleren door middel van druk de bloedcirculatie in je benen. De hoogste druk wordt gegeven bij de enkels en van daaruit wordt de druk geleidelijk minder tot aan je bovenbeen. Hierdoor wordt het bloed naar boven ‘geduwd’ en is er een optimale bloedcirculatie. Zo kan er meer zuurstof door je benen worden opgenomen én worden afvalstoffen uit je spieren beter afgevoerd. De sokken bieden je dus zowel voordelen tijdens als na je wandeling. Zeker bij meerdaagse wandeltochten heb je hier profijt van, omdat je sneller herstelt en de volgende dag fitter aan de start staat.  Ben jij op zoek naar compressiesokken? Lees dan onze kooptips.

Tip 1: Welke compressiesokken heb je nodig voor het wandelen

Je kunt verschillende soorten compressiesokken op de markt vinden. STOX Energy Socks heeft een speciale wandelcollectie ontwikkeld: STOX Hiking Socks. Deze compressiesokken bieden ondersteuning en stabiliseren je enkels, schenen en kuitspieren. Dit zijn de delen van je been die het tijdens het wandelen het zwaarst te verduren hebben. De wandelsokken hebben een verdikt voetbed en verlaagd hielstuk om te voorkomt dat je last van blaren krijgt. Ook zijn ze gemaakt van merino-wol vanwege de temperatuur regulerende eigenschappen.

Hoge compressiesokken kopen? Dit is waar je op moet letten

Ben jij een snelwandelaar of vind je het leuk om te trailrunnen? Dan kun je ook de Sports Socks van STOX Energy Socks gebruiken. Deze compressiesokken hebben ook een verdikt voetbed tegen blaren maar zijn gemaakt van vochtafdrijvend Dryarn. De werking van de compressiesokken is hetzelfde als de Hiking Socks, ze zijn allemaal compressieklasse 2.

Meetinstructie STOX Energy Socks

Tip 2: Zo kies je de juiste maat voor jouw compressiesokken

Voor een optimaal draagcomfort is het heel belangrijk dat je de juiste maat kiest. De compressiesokken van STOX Energy Socks kies je op basis van je schoenmaat en je kuitomvang. De kuitomvang meet je in centimeters om het breedste gedeelte van je kuit. Heb je geen meetlint? Dan kunt je ook een touwtje gebruiken die je na het meten van je kuit langs een meetlat legt. Op de website van STOX kun je gebruik maken van een handig tooltje om de juiste maat te bepalen. Bij twijfel tussen twee maten is het slim om de grootste maat te kiezen. Je wilt namelijk niet dat de sokken te strak zitten en afzakken.

Tip 3: Hoe lang gaan compressiesokken mee en hoeveel sokken moet ik kopen?

Bij intensief gebruik – lees: meerdere malen per week – wordt aangeraden om na 6 maanden nieuwe compressiesokken te kopen. Dit omdat de elasticiteit en daarmee de compressie kan afnemen bij veelvuldig wassen en dragen. Als je de sokken wast op 30 graden en ze niet in de droger gooit, gaan ze het langst mee. Voor de hygiëne en om blaren te voorkomen, raden wij aan om iedere wandeling schone sokken aan te trekken. Dus als je meerdere dagen achter elkaar gaat wandelen, dan is het handig om meerdere paren te kopen. Het merino-wol waarmee de compressiesokken van STOX zijn gemaakt, is van nature antibacterieel. Maar heb je erge zweetvoeten? Dan kan het ook fijn zijn om een extra paar sokken mee te nemen, zodat je onderweg kunt wisselen. Dit zijn allemaal zaken waar je rekening mee moet houden als je bepaalt hoeveel paar sokken je wilt kopen.

Tip 4: Hier kun je compressiesokken van STOX kopen

De compressiesokken van STOX Energy Socks kun je bestellen op stoxenergy.com. Ook zijn de sokken te koop bij verschillende verkooppunten verspreid over Nederland. De sokken liggen bijvoorbeeld in de schappen van veel Etos-filialen. Benieuwd naar het wandelassortiment van STOX? We zetten de sokken voor je op een rijtje:

Zoals je ziet verkoopt STOX Energy Socks ook lage compressiesokken. Benieuwd naar het verschil tussen lage en hoge compressiesokken? We leggen het je in dit artikel uit.

Bestel hier compressiesokken van STOX Energy Socks
Hoge compressiesokken kopen? Dit is waar je op moet letten

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met STOX Energy Socks. Samen willen we zoveel mogelijk mensen in beweging brengen.