Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Alles wat je wilt weten over STOX compressiesokken

Compressiesokken zijn steeds populairder onder wandelaars. Maar hoe trek je ze het beste aan? Hoe lang mag je ze dragen? En hoe kun je ze het beste wassen? En welk soort compressiesokken zijn er allemaal? Samen met STOX Energy Socks geven we antwoord op al deze vragen.

Alles Wat Je Wilt Weten Over STOX Compressiesokken (2)

Als je gaat wandelen dan belast je je benen, dat is een feit. Die belasting zorgt voor een afname in energie en kan na een flinke wandeling ook spierpijn veroorzaken. Met compressiesokken kun je dit verminderen of zelf voorkomen. De sokken stimuleren namelijk de bloedcirculatie in je benen en zorgen voor een maximale zuurstofcapaciteit van je spieren. Daarbij optimaliseren ze de afvoer van afvalstoffen, wat resulteert in meer energie tijdens het wandelen en minder pijnklachten na het wandelen. Kortom, wie zijn of haar wandelprestaties wilt verbeteren, staat met compressiesokken een stuk steviger in de schoenen.

Hoe lang mag je compressiesokken dragen?

Hoe lang je compressiesokken draagt hangt af van je doel. Tijdens het wandelen is het dragen van de sokken slechts tijdens de activiteit nodig. Heb je last van een scheenbeenblessure of de kuiten. Dan kan het fijn zijn om de compressiesokken langer aan te houden. Je kunt ze thuis bijvoorbeeld ook omwisselen voor de dagelijkse sokken van STOX.

Let wel op dat je de sokken in ieder geval uittrekt voordat je gaat slapen. Dit komt doordat de druk in de slagaders ’s nachts lager is dan overdag en wanneer je actief bent.

Alles Wat Je Wilt Weten Over STOX Compressiesokken 930

Hoe kun je compressiesokken het beste aantrekken?

Compressiesokken zijn behoorlijk strakke sokken. Sommige wandelaars vinden het moelijk om de sokken aan te trekken. Dus hoe trek je ze het makkelijkst aan? Dat is vrij simpel, volg gewoon de vier stappen hieronder:

  1. Draai het beenstuk binnenstebuiten.
  2. Steek je voet in het teenstuk en trek je STOX langs de hiel omhoog.
  3. Trek dan je STOX over de kuit en verdeel de stof gelijkmatig over je been tot (heel belangrijk) net onder je knie.
  4. Trek voor de beste werking de sok niet voorbij je knie en sla je STOX nooit om.

Hoe kun je compressiesokken het beste wassen?

De compressiesokken van STOX voor wandelaars zijn gemaakt van een mix van merinowol en nylon. Daar wil je voorzichtig mee omgaan. Je poetst je wandelschoenen ook niet met een schuursponsje, toch? De absolute voorkeur heeft een handwas, maar mocht je toch kiezen voor de wasmachine, ga dan niet heter dan 30ºC. En droog ze nooit in de droger. Alleen zon of lucht zijn hiervoor geschikt.

Alles Wat Je Wilt Weten Over STOX Compressiesokken Lage Sok

Welk type STOX compressiesokken zijn er?

Voor wandelaars biedt STOX de Hiking compressiesokken aan. Maar wist je dat er ook compressiesokken voor reizen, hardlopen, skiën of gewoon voor elke dag zijn? Eigenlijk heeft iedereen die veel op zijn of haar voeten staat en daarmee hun benen aanzienlijk belast baat bij de werking van STOX compressiesokken. Bekijk de verschillende sokken via stoxenergy.com.

Daarnaast biedt STOX sinds dit jaar ook lage compressiesokken voor wandelaars aan. Eerder schreven we al over het verschil tussen lage en hoge compressiesokken

Bestel je eigen paar compressiesokken