Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Uitrusting

Wandelaars testen STOX Energy Socks

Dit voorjaar testten zeven wandelaars STOX Energy Socks. Hoe ervaren zij het wandelen met deze compressiesokken? Op deze pagina lees je wat hun ervaringen waren.

Persoon wandelt tussen weilanden met STOX Energy Socks aan

Compressiesokken zorgen ervoor dat je tijdens en na afloop van het wandelen minder last hebt van vermoeide benen. We vroegen dit voorjaar aan wandelaars of zij STOX Energy Socks wilden testen tijdens hun wandelingen. Uit de vele reacties selecteerden we zeven wandelaars die de afgelopen weken met de sokken op pad gingen.

De wandelaars uit het testpanel maakten verschillende soorten wandelingen met de sokken: van korte ommetjes in de eigen omgeving tot langere tochten van 30 kilometer. Ze liepen met de sokken onder meer over verharde wegen, over zachte bospaden, in mul zand en door heuvelachtig terrein. Na afloop vroegen we de zeven wandelaars naar hun ervaringen.

Grijze STOX Energy Socks

Wat zijn de ervaringen onderweg?

Hoe zitten STOX Energy Socks tijdens het wandelen? De deelnemers zijn eensgezind over de pasvorm van de sokken: ze zitten goed en sluiten goed aan rond de benen. "Ik voel op een gegeven moment niet meer dat ik ze aan heb’, zegt Gert-Jan, die behalve wandelaar ook hardloper is. Ook tijdens zijn lange duurlopen draagt hij de sokken. Zijn conclusie? "Ik merk dat mijn enkels beter worden ondersteund en dat ik minder snel vermoeide benen krijg, zowel bij het wandelen als tijdens het hardlopen.

Marcel vindt de sokken zelfs ‘als een tweede huid’ zitten. "Tijdens het lopen blijven je voeten bovendien goed droog. Ik had hierdoor geen branderig gevoel in mijn voeten." Ook Ilse geeft aan dat de sokken geen zweetvoeten veroorzaken. Zij maakt vier keer per week een wandeling van 10 kilometer, voornamelijk over onverharde paden. "Je voelt wel dat je de sokken aan hebt, want je voelt de druk op je benen, maar dat is niet hinderlijk. Ze bieden meteen stevigheid zonder dat er een knellend gevoel ontstaat."

Harrie draagt tijdens zijn kortere wandelingen binnen de bebouwde kom standaard altijd al compressiesokken met middelmatige compressie. In één been heeft hij problemen met vochtophoping. "Bij deze sokken ondervond ik bij langdurig gebruik dat de compressiesokken aan dat been te strak zaten. Maar ik zou de sokken bij andere wandelaars zeker aanbevelen, want ze zitten perfect. Dat ik problemen ondervind met mijn ene been, is geen maatstaf voor andere wandelaars."

Marloes draagt normaal altijd gewone sportsokken tijdens de lange tochten die ze maakt (gemiddeld 30 kilometer). "Veel sokken zakken af tijdens langere wandeltochten. Daar had ik bij de sokken van STOX geen last van. Ik vind ze heel comfortabel om mijn kuiten zitten. Ze geven steun die mijn gewone (sport)sokken niet geven." Ook Kay wandelt normaal gesproken met gewone wandelsokken, soms met twee paar over elkaar. "Deze sokken van STOX zijn een stuk comfortabeler en geven een betere steun aan je benen", luidt zijn conclusie. 

En na afloop?

Compressiesokken zorgen er dankzij hun compressie (druk) voor dat vocht en afvalstoffen zich niet ophopen in je benen. Na afloop heb je hierdoor minder last van vermoeide benen en spierpijn. Wat heeft ons testpanel na afloop van hun wandelingen met STOX Energy Socks ervaren? Vijf van de zeven wandelaars merkten na hun wandeling een duidelijk effect van de sokken. Marcel is gewend om flinke tochten van 25 kilometer te maken. "Met de sokken van STOX had ik zowel tijdens als na het wandelen minder vermoeide voeten. Nadat ik in zwaarder terrein had gewandeld, had ik met deze sokken minder spierpijn in mijn kuiten."

Gert-Jan gebruikt de STOX Energy Socks zowel tijdens wandelen als tijdens het hardlopen
Gert-Jan gebruikt de STOX Energy Socks zowel tijdens wandelen als tijdens het hardlopen

Ilse voelde dat haar benen na het uittrekken van STOX Energy Socks heel licht aanvoelden. "Mijn kuiten voelden soepeler dan normaal. Normaal gesproken voel ik mijn benen tintelen na een stuk wandelen en zijn mijn spieren wat stijver. Ook heb ik dan last van onrustige benen, waarmee ik moeilijk stil kan zitten. Dat is verholpen met deze sokken." Astrid wandelde diverse keren met de STOX door de duinen bij Egmond en Wijk aan Zee. "Ik had minder vermoeide benen en minder spierpijn. Erg fijn!"

 

B52f674b Bfbd 41C3 8904 3A5c9c30b3f3 Image346304871340844476

Het aantrekken van de sokken

Compressiesokken kunnen vergeleken met gewone sokken soms wat lastig aan te trekken zijn. Hoe heeft ons testpanel dit bij STOX Energy Socks ervaren? Gert-Jan: "Het aantrekken kost wat tijd, maar daar krijg je wel handigheid in." Astrid: "Vooral het deel over de enkel is wat lastig."

Zowel Marcel als Ilse adviseren om voldoende tijd te nemen om de sokken goed aan te trekken. "Vooral als het warm weer is, is het wat lastiger om de sokken aan te trekken. Maar bij het vaker gebruiken van de sokken gaat het steeds makkelijker", verzekert Ilse ons. Marloes ervaarde geen problemen met het aantrekken van STOX Energy Socks. "Dit ging prima, de sokken zijn lekker stevig."   

Wandelaars testen STOX Energy Socks

Conclusie

Ons testpanel is positief over STOX Energy Socks. Gaan de wandelaars de sokken vaker dragen tijdens hun wandelingen? "Jazeker, de sokken hebben voor mij alleen maar voordelen", antwoordt Marcel. "Ik heb geen last meer van mijn kuiten. De stevigheid om kuiten, enkels en voeten is heerlijk tijdens het wandelen."

Ilse: "Op warme dagen zal ik ze misschien wat minder snel aantrekken, ondanks dat ik er geen zweetvoeten in krijg. Maar ik zal de sokken zeker blijven dragen op minder hete dagen, omdat ik merk dat ze zorgen voor minder belasting van mijn spieren en omdat mijn benen heel licht aanvoelen na het lopen." Gert-Jan: "Ik wil de sokken ook tijdens langere wandelingen gaan proberen, bijvoorbeeld tijdens het trainen voor de Vierdaagse."

Wil jij STOX Energy Socks ook zelf ervaren? Je koopt ze op de website van STOX Energy Socks.