Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Ontdek zorgeloos de mooiste wandelroutes vanuit Eden Hotels

De 3- en 4-sterrenhotels van Eden Hotels zijn een prima uitvalsbasis als je mooie wandelroutes in de buurt van diverse Nederlandse steden wilt lopen. Op deze pagina vertellen we je meer over de mogelijkheden en geven we je 3 tips.

Het Oranje Hotel
Het Oranje Hotel in Leeuwarden

Wandel.nl in samenwerking met Eden Hotels

De 13 Eden Hotels vind je door heel Nederland: van Groningen en Leeuwarden tot Hengelo, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam Eindhoven en Maastricht. De 3- en 4-sterrenhotels zijn altijd in de buurt van het openbaar vervoer, dus prima bereikbaar. In de hotels kun je vóór en na afloop van je wandelingen genieten van gastvrijheid, heerlijke bedden, lekker eten en goede koffie. De medewerkers van Eden Hotels kunnen je volop inspiratie en tips geven rond mooie plekken en bezienswaardigheden in de omgeving. Kortom: no time to sleep...  ook niet na een lange dag wandelen.

Het Lancaster Hotel
Het Lancaster Hotel in Amsterdam

De hotels zijn allemaal uniek en ‘eigenwijs’, al jaren een onlosmakelijk onderdeel van de plaats en de gemeenschap waarin ze staan. Hierdoor heb je nooit het idee dat je slaapt bij een standaard hotelketen, maar ben je te gast bij een familiebedrijf dat al sinds 1947 gasten ontvangt.

De wensen van jou als gast staan bij Eden Hotels centraal: of je nu een wandelaar of fietser bent. Eigenlijk hebben alle Eden Hotels in de stad en net buiten de steden geweldige mogelijkheden om lekker te wandelen, maar hieronder lichten we drie toppers voor je uit.

Leeuwarden

Zowel de stad zelf als de omgeving van Leeuwarden heeft je als wandelaar veel moois te bieden. In de binnenstad kun je de Nassauroute lopen. Deze brengt je langs de koninklijke geschiedenis van de Van Oranje-Nassaus. Zo wandel je bijvoorbeeld langs het Stadhouderlijk Hof, een kasteel dat tot in de twintigste eeuw in het bezit was van de koninklijke familie. Of langs de Prinsentuin, die in de zeventiende eeuw werd aangelegd door Willem Frederik van Nassau. Maar ook buiten Leeuwarden vind je volop wandelmogelijkheden, zoals Nationaal Park De Alde Feanen, waar je kunt genieten van weidse uitzichten over het water en de moerassen. In dit artikel lees je meer over wandelroutes bij Leeuwarden.

Leeuwarden
Leeuwarden

Amsterdam

Wie zegt dat je alleen kunt winkelen in Amsterdam? In onze hoofdstad kun je ook prima wandelen. Er liggen diverse stadswandelingen en natuurlijk kun je wandelen in één van de stadsparken.

Het Vondelpark is de bekendste, maar ook het Oosterpark, het Flevopark en het uitgestrekte en groene Beatrixpark zijn de moeite waard. In dit artikel lees je meer over wandelroutes bij Amsterdam.

Amsterdam

Eindhoven

Natuurlijk kent iedereen Eindhoven als de design stad van ons land. Maar loop eens de Zeven Dommelbruggenroute van bijna 13 kilometer. Zoals de naam al doet vermoeden, wandel je over zeven bruggen die over het riviertje de Dommel gaan.

Wandel je liever door de natuur, dan is in de omgeving van Eindhoven de Strabrechtse Heide een aanrader. Je wandelt over heide en zandverstuivingen en door bossen. In dit natuurgebied zijn verschillende wandelroutes uitgezet. In dit artikel geven we je meer inspiratie om te wandelen bij Eindhoven.

Boek hier jouw verblijf
Crown Hotel Eindhoven
Crown Hotel Eindhoven

Op zoek naar meer Eden Hotels?

Hierboven zag je slechts een selectie van alle 13 Eden Hotels. Klik op onderstaande button om alle Eden Hotels te bekijken en om jouw overnachting te boeken.

Bekijk alle Eden Hotels
8339342F 2453 41Ae B408 Bf67dbb16312 Image7992830691077369544