Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wandelroutes bij steden: Amsterdam

Wandel.nl maakt elke week een lijstje van wandelroutes in de omgeving van een grote stad. Vandaag is Mokum aan de beurt, ook wel bekend als onze hoofdstad Amsterdam.

Trage tocht Amsterdam | IJ
Trage tocht Amsterdam IJ (Afbeelding: Rutger Burgers)

Amsterdam staat bekend als de grote, drukke en toeristische stad. Maar wist je dat je er ook goed de natuur en rust op kunt zoeken? Ontdek mooie wandelroutes langs groen, rustige steegjes en de vele havens die Amsterdam rijk is.

Trage tocht Amsterdam IJ & Oostelijke Havens

Voor een zeer afwisselende en avontuurlijke wandeling moet je de trage tocht Amsterdam IJ wandelen. Tijdens deze wandeling van 15 kilometer ontdek je Amsterdam van een andere kant. Je wandelt door het Amsterdamse Oostelijk Havengebied, met architectonische hoogstandjes. Vaart met een pontje het IJ over. Struint over de Nieuwdammerdijk met z’n houten huisjes en ga zo maar door! De wandelroute start bij metrostation Noorderpark en is te lopen doormiddel van een routebeschrijving en een GPS track. Let op: de oranjesluizen zijn tijdelijk afgesloten i.v.m. de coronamaatregelen, om de route te vervolgen moet je omlopen via de schellingwouderbrug.

Meer informatie
Trage tocht Amsterdam | IJ
Trage tocht Amsterdam IJ (Afbeelding: Rutger Burgers)
Amsterdamse bos
Amsterdamse bos (Wikimedia: Shirley de Jong)

Heuvelwandeling in het Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos is aangelegd in de Engelse Landschapstijl. Bochtige waterpartijen, glooiende grasvelden en hoogteverschillen wisselen elkaar af en scheppen de illusie van een oneindig Bos.  De Heuvelwandeling is 6 kilometer. En de wandelroute start bij De Boswinkel, waar je ook meteen de routebeschrijving kan kopen voor slechts €1,50. Liever een andere wandeling lopen door het Amsterdamse Bos? Er zijn nog 6 andere routes verkrijgbaar bij De Boswinkel.

Meer informatie

Rondwandeling Sloterplas

Even struinen langs het water. Dat kan tijdens de rondwandeling van 6 kilometer rond de Sloterplas. De route start aan de zuidoostkant van de plas en is te bereiken met tram 1. Langs de route vind je verschillende informatieve borden. Ondanks dat de Sloterplas middenin de stad ligt heb je dit niet door. Heerlijk om even lekker langs het water te kuieren.

Meer informatie
Hofje De Zeven Keurvorsten | Tuinstraat
Hofje De Zeven Keurvorsten, Tuinstraat (Wikimedia - Picasdre)

Pittoreske hofjes

Wandel deze bijzondere rondwandeling van 6 kilometer langs 12 hofjes in de Amsterdamse Jordaan. Doordeweeks zijn bijna alle hofjes te bezoeken. Zaterdag en zondag zijn er een aantal gesloten. Je wandelt langs verrassende intieme plekken. Middenin de levendige stad kom je een oase van rust tegen. De route start op Station Amsterdam en is te lopen doormiddel van een routebeschrijving en een GPS track.

Meer informatie

Oproep

Ken jij nog andere wandelroutes in de omgeving van Amsterdam? Mail je tips dan naar redactie@wandel.nl, zodat we deze kunnen toevoegen aan deze pagina.