Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wandelgebied Loonse en Drunense Duinen

Vanuit Vught wandel je je richting de Loonse en Drunense Duien, een van de meest uitgestrekte stuifzandgebieden in Nederland.

Loonse duinen

De wandelroute Loonse en Drunense Duinen in het kort

Vanuit Vught wandel je je richting de Loonse en Drunense Duien, een van de meest uitgestrekte stuifzandgebieden in Nederland. Je loopt richting Cromvoirt en vanuit daar door een afwisselend landschap van bos, weilanden en bouwland. Het tweede deel van de route gaat door bos en over hoge stuifzandheuvels. Dit is een pittige tocht en het kan zwaar lopen zijn over de steile en mulle stuifduinen.

De route is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Je start de route vanaf bushalte Snippenlaan in Vught en eindigt bij bushalte Beethovenlaan in Drunen. De lengte van de tocht is 19 km, waarvan 17 km is gemarkeerd.

Meer info over deze route

Maak Wandel.nl nog leuker

Ken jij een mooie wandelroute, waarvan je vindt dat deze hier genoemd moet worden? Heb je deelgenomen aan een wandelevenement en wil je je ervaringen delen met andere wandelaars? Stuur je verhaal, foto’s of filmpjes naar redactie@wandel.nl. Dan staat jouw verhaal binnenkort wellicht op Wandel.nl.