Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Ontdek de gastvrijheid van De Baronie

Het leven is goed in gemoedelijk Brabant, vooral in het groene en bourgondische gebied tussen Breda, Tilburg en de Belgische grens. Ontdek al wandelend de gastvrijheid van De Baronie.

Header | Ontdek de gastvrijheid van De Baronie

Baronie betekent letterlijk de vrije heerlijkheid van een baron. En dat vrijmoedige gevoel kun je in De Baronie beleven. Lekker op het gemakje fietsen en wandelen door de uitgestrekte bos -en natuurgebieden, vakantie vieren en genieten van (h)eerlijk eten, drinken en boeiende historie en cultuur. Gastvrijheid en gezelligheid staan centraal in Brabant. Je ‘thuis’ laten voelen, dat vinden we écht belangrijk. Beleef grenzeloos mooi Brabant en kom ‘toerlezjoeren’, ‘tous les jours’ genieten van de kleine dingen.

Afbeelding 1 | Ontdek de gastvrijheid van De Baronie

Een ideale uitvalsbasis: dichtbij historische steden en toeristische trekpleisters in Zuid-Nederland en Vlaanderen

De regio biedt een compleet toeristisch aanbod voor alle leeftijden. Je vindt er onder andere schitterende en gevarieerde natuur voor fietsers, wandelaars, rustzoekers en sportievelingen, vele gastvrije verblijfsaccommodaties, uitstekende restaurants, uitdagende speel- en attractieparken, boeiende historie en ontspannende wellness. De afstanden naar allerlei toeristische hotspots zijn ideaal. Zo ben je vanaf hier in twintig minuten met de auto bij De Efteling, dichtbij Safaripark De Beekse Bergen en het Nationaal Park De Biesbosch. Historische steden zoals Breda, Tilburg, Den Bosch en Antwerpen zijn binnen handbereik. Kortom, lekker dichtbij!

Op zoek naar een mooie locatie voor je overnachting?

Van der Valk Hotel Gilze-Tilburg biedt een speciaal wandelarrangement aan, waarmee je De Baronie optimaal kunt verkennen. Of boek een accommodatie in. Of boek een van de vele, andere gastvrije accommodaties in de omgeving.  

Wandelbundel ‘Top 8 mooiste wandelingen’

Ontdek de geheimen van verrassend Brabant met de Top 8 mooiste wandelingen. Speciaal voor jou zijn we op pad gegaan en hebben we acht verschillende en zeer gevarieerde wandelroutes voor je samengesteld. Nergens vind je zoveel variatie in landschappen dan hier in de regio. Kortom;

  • Acht favorieten die je echt gezien moet hebben
  • Ca. 100 kilometer lang genieten over stille wegen en onverharde paden.
  • Een aaneenschakeling van rust, natuur, historie, cultuur en kunst.
  • Een mooie reden om hier wat langer te verblijven.
Bestel de gids
Afbeelding 2 | Ontdek de gastvrijheid van De Baronie
Afbeelding 3 | Ontdek de gastvrijheid van De Baronie

Het Oranje-Nassau Pad

Voor de sportieve wandelaar met interesse in cultuur is dit een mooie wandeltocht die je meeneemt door gevarieerde en prachtige natuurlandschappen. Je treedt op deze route in de voetsporen van de Oranje-Nassaus, die eeuwen geleden de Baronie van Breda in hun bezit hadden. Je komt langs historische en aansprekende steden, gezellige dorpen en het grensgebied met enclaves en het smokkelverleden. In dit artikel op Wandel.nl lees je meer over de hoogtepunten van het Oranje-Nassau Pad.

Meer over De Baronie