Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Laarzenpad bij Chaam

Gebied / Regio
Chaamse Beek
Karakteristiek
Weilanden en boerenland
Afstand
4.9km
Soort wandeling
Rondwandeling
  • Niet rolstoeltoegankelijk
  • Huisdieren toegestaan

Deze wandelroute door natuurgebied ’t Broek en langs de Chaamse Beek doet haar naam eer aan. Het kan namelijk redelijk drassig zijn in de graslanden, waardoor laarzen worden aangeraden. Ga jij het avontuur aan?

Startpunt
Naam
Ingang Laarzenpad bij Chaam
Straat
Dasmussestraat 3
Postcode
4861 TG
Plaats
Chaam
Header | 8 laarzenpaden waarop je door de modder kunt banjeren

Wandelroute in het kort

De wandelroute start ten noorden van Chaam. Tussen de gebouwen door zie je een hekje waarover je zo de grasvelden instapt. Onderweg geniet je van de vele vergezichten en wandel je langs weilanden die in het voorjaar vol bloemen staan. De Houtwallen en knotwilgen liggen als linten in het landschap. Vergeet vooral niet even te stoppen bij de het uitkijkpunt, wie weet spot jij de buizerd of de torenvalk.

Kenmerken

  • Gemarkeerd (blauw)
  • Graslanden
  • Vogels spotten
  • Laarzen op goede schoenen worden aangeraden

Uitkijkpunt

Een klein stukje van de route af ligt een mooie uitkijktoren die het bezoeken zeker waard is. Je moet even een stukje door een oude rechte gracht lopen maar daarna wordt je getrakteerd op prachtig weids uitzicht over het beekdal. Wie weet spot jij een van de vele roofvogels wel.  

Torenvalk
Torenvalk
Wijngaard Dassemus
Wijngaard Dassemus (Foto: © Facebook Wijngaard Dassemus)

Wijngaard Dassemus

Vlak bij het startpunt vind je de biologische wijngaard Dassemus. Je kunt hier niet zitten om een wijntje te nuttigen, maar de winkel is in principe wel elke dag geopend om lokale brouwsel te kopen. Je kan dan ook een kijkje nemen in de wijngaard. Voor grotere groepen kan je een rondleiding en proeverij reserveren. Tijdens deze wandeling loop je ook al langs de wijngaard van Dassemus.

Bekijk de route

Wil je meer informatie over deze route? Ga naar de website van Natuurmonumenten. Daar is het ook mogelijk om een PDF-bestand van de route te downloaden.

Bekijk de route hier

Help ons mee

Heb jij de route gelopen en kom je erachter dat de informatie op Wandel.nl niet klopt? Help ons en stuur een mailtje naar redactie@wandel.nl, dan passen wij het aan.