Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Struinen door de bossen van Alphen en Chaam

Gebied / Regio
Alphense bossen
Karakteristiek
Bosrijk
Afstand
16.6km
Soort wandeling
Rondwandeling
  • Niet rolstoeltoegankelijk
  • Huisdieren toegestaan

Alphen en Chaam zijn rijkelijk bedeeld met bos waar jij heerlijk doorheen kunt wandelen. Deze route brengt je door de Alphense bossen richting recreatiegebied ’t Zand. Een route met af en toe een klimmetje en door prachtige bossen.

Startpunt
Naam
RCN Vakantiepark de Flaasbloem
Straat
Flaasdijk
Postcode
4861 RC
Plaats
Alphen-Chaam
Gezin in het bos

Wandelroute in het kort

Deze echte boswandeling kan je op veschillende plekken starten. Wij starten hem vanaf RCN Vakantiepark de Flaasbloem maar je kunt ook bij knooppunt 5 in Alphen starten. De route loop door Alphense bossen over veel onverharde paden richting recreatiegebied t’ Zand. De recreatieplas is bij mooie dagen een geliefde plaats om te recreëren. Vervolgens loop je nog een klein stukje door de Chaamse bossen om weer terug te keren bij De Flaasbloem. Het is aan te raden om de route ook via je mobiel bij de hand te houden, niet alle paaltjes langs de route kloppen.

Kenmerken

  • Gemarkeerd met knooppunten
  • Of te lopen via app route.nl
  • Voornamelijk onverharde paden

Recreatiegebied t’ Zand

Elk seizoen is er iets te beleven op recreatiegebied ’t Zand. Het hele jaar door kan je er prachtig wandelen, zoals deze mooie wandelroute. En in de zomer kun je er zwemmen in de natuurplas en lekker luieren op het strand. Daarnaast wordt het recreatiegebied regelmatig gebruikt voor diverse evenementen zoals wieler-, mountainbike-, en paardenwedstrijden, openluchttheater en de jaarlijkse nieuwjaarsduik.

Recreatieplas
Recreatieplas (Foto: © Recreatiepark 'T Zand)

Brasserie het Smokkelstrand

Onderweg kom je geen horeca tegen maar na afloop van je wandeling kan je bij brasserie ’t Smokkelstrand terecht voor een kop koffie, lunch of een gezellig diner. Op mooie dagen is ook het terras buiten geopend.

Bekijk de route

Wil je meer informatie over deze route? Ga naar de website van route.nl. Daar is het ook mogelijk om de route via de app te openen, de beschrijving de downloaden of een GPX-bestand te downloaden om op jouw GPS apparaat of mobiel te zetten.

Bekijk hier de route

Help ons mee

Heb jij de route gelopen en kom je erachter dat de informatie op Wandel.nl niet klopt? Help ons en stuur een mailtje naar redactie@wandel.nl, dan passen wij het aan.