Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Rondje Chaamse Bossen en Ossengoor

Gebied / Regio
Chaamse Bossen en Ossengoor
Karakteristiek
Bosrijk
Afstand
12.3km
Soort wandeling
Rondwandeling
  • Niet rolstoeltoegankelijk
  • Huisdieren toegestaan

Slingerende bospaadjes, een afwisselend schouwspel van dennen, eiken, kastanjebomen en beuken en indrukwekkende vennen; de bosrijke omgeving van Chaam en het Ossengoor verken je al wandelend heel fijn.

Startpunt
Naam
RCN Vakantiepark de Flaasbloem
Straat
Flaasdijk
Postcode
4861 RC
Plaats
Alphen-Chaam
Het Putven in de Chaamse bossen
Het Putven in de Chaamse bossen (foto: © Simone Vos)

Wandelroute in het kort

Rondje Chaamse Bossen en Ossengoor start bij de ingang van RCN vakantiepark de Flaasbloem. Volg hier knooppunt 30 van het fietsknooppuntennetwerk. Je steekt de Alphensebaan over en loopt de bossen in. Door de aangegeven knooppunten te volgen dwaal je over kleine slingerende paadjes alsmaar verder de Chaamse Bossen door. Onderweg kom je ook langs het Ossengoor. Neem zeker even de tijd om op het bankje bij het water te zitten en van het uitzicht genieten

Kenmerken

  • Knooppunten wandelroute
  • Bossen en vennen
  • Voornamelijk onverharde paden

Het Ossengoor

Middenin de Chaamse Bossen ligt het prachtige ven: het Ossengoor. Dit ven werd lange tijd als weiland gebruikt, maar staat nu al jaren onder water. Ook de flora en fauna veranderde mee, verdwenen plantensoorten, watervogels, libellen en waterjuffers keerde terug. Spot de vogels terwijl je niet van  het weidse uitzicht over het water.

Chaamse bossen en Ossengoor

Even pauzeren

Onderweg zijn verschillende picknicktafels en bankjes te vinden om even uit te rusten en te picknicken. Ga je liever in een café zitten? Loop dan bij knooppunt 71 rechtdoor in plaats van rechtsaf, richting De Steengroeve. Of plof aan het einde van je wandeling neer bij Brasserie het Smokkelstrand.

Knooppunten Chaamse Bossen

Bekijk de route

Wil je meer informatie over deze route? Ga naar de website van route.nl. Daar is het ook mogelijk om de route via de app te openen, de beschrijving de downloaden of een GPX-bestand te downloaden om op jouw GPS apparaat of mobiel te zetten.

Bekijk hier de route

Help ons mee

Heb jij de route gelopen en kom je erachter dat de informatie op Wandel.nl niet klopt? Help ons en stuur een mailtje naar redactie@wandel.nl, dan passen wij het aan.