Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Klompenpad Houtdijkenpad

Gebied / Regio
Kamerik
Karakteristiek
Weilanden en boerenland
Afstand
12km
Soort wandeling
Rondwandeling
  • Niet rolstoeltoegankelijk
  • Huisdieren niet toegestaan

In het buitengebied van Kamerik wandel je door de polder, over boerenland en langs de Oude Rijn. Onderweg geniet je van het contrast tussen de lijnrechte polders en slingerende rivier én steek je de rivier over via een avontuurlijk pontje.

Startpunt
Naam
Boerderij de Boerinn
Straat
Mijzijde 6
Postcode
3471 GM
Plaats
Kamerik
Polder Kamerik
Polder Kamerik (foto: © Eef Meijerink - Flickr)

Een flink deel van het Houtdijkenpad voert je dwars door de weilanden van Kamerik en Woerden. Via de zo kenmerkende opstapjes en bruggetjes wandel je door de weilanden en langs de oevers van vele slootjes. Nabij het startpunt passeer je een van de bredere sloten zelfs via een avontuurlijk trekpondje. Het andere deel van de route volgt een jaagpad langs de Oude Rijn, waar je je kunt verwonderen over de villa’s langs de stromende rivier. Een bezoekje aan het dorp Kamerik ontbreekt ook niet tijdens deze wandeling.

Let op: Dit pad is gesloten van 1 maart tot 15 juni in verband met het broedseizoen van beschermde weidevogels.

Boerderij De Boerinn

Het startpunt van de wandeling is Boerderij De Boerinn, niet zomaar een boerderij want je kunt er veel meer. Van vergaderen tot kamperen en activiteiten zoals een escaperoom of geitenyoga, je kunt het allemaal meemaken op Boerderij De Boerinn. Tevens starten er nog meer mooie wandelroutes, zoals Klompenpaden het Graveslootpad en het Teylingenpad.

Trekpontje in de polder bij Kamerik
Trekpontje in de polder bij Kamerik (foto: © Eef Meijerink - Flickr)
dorpscentrum Kamerik
Kamerik (foto: © Ellywaa - Wikimedia)

Horecatip: Herberg Kamerik

Onderweg passeer je ook het volledig door weilanden omgeven dorpje Kamerik. Je wandelt door de kleine maar gezellige dorpskern waar je een bezoekje kunt brengen aan Herberg Kamerik. Plof neer op het terras voor een drankje of proef een van de hamburgers op het menu.

Meer informatie

  • De route is in beide richtingen gemarkeerd met paarse klompjes
  • Een kaart van de route mét extra informatie is gemakkelijk te downloaden via de Klompenpaden-app.
  • Onderweg kun je overstappen op het Graveslootpad of het Teylingenpad.
Bruggetje in de Polder bij Kamerik
Bruggetje in de Polder (foto: © E. Dronkert - Flickr)
Lijngeleider in een bocht van het Jaagpad langs De Oude Rijn
Lijngeleider in een bocht van het Jaagpad langs De Oude Rijn (foto: © E. Dronkert - Flickr)
  • Houd er rekening mee dat het Houtdijkenpad in natte periodes van het jaar modderig kan zijn. Het is daarom aan te raden om stevige schoenen of laarzen te dragen tijdens de wandeling. Zo blijven je voeten droog en kun je optimaal genieten van de natuur.
  • Tot slot is het belangrijk om te weten dat het Houtdijkenpad niet toegankelijk is voor honden. Als je van plan bent om met je trouwe viervoeter te wandelen, moet je helaas een ander pad kiezen.

De route wordt aangeboden door Landschap Erfgoed Utrecht, Provincie Utrecht en de gemeente Woerden. Meer informatie is de vinden op de onderstaande website.

Lees meer over het Houtdijkenpad

Help ons mee

Heb jij de route gelopen en kom je erachter dat de informatie op Wandel.nl niet klopt? Help ons en stuur een mailtje naar redactie@wandel.nl, dan passen wij het aan.