Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wandelparadijs Zuid-Limburg: 3 route tips

Wandelen in Zuid-Limburg gaat nooit vervelen! Op elke hoek staat je weer een nieuwe verrassing te wachten. Je vindt er glooiende heuvels, charmante vestingstadjes en het landschap is gevuld met kapelletjes, wegkruizen en vakwerkhuizen.

Wandelen door Zuid-Limburg

In samenwerking met Visit Zuid-Limburg

Of je nu graag even een momentje voor jezelf neemt, gezellig met vrienden op pad gaat: wandelen in Zuid-Limburg is voor iedereen! Je wandelt er over wegen die vroeger door de Romeinen bewandeld werden, slaat steil achterover van de prachtige vergezichten en ontdekt de rijke geschiedenis van de steden en dorpjes. We lichten hieronder 3 verrassende routes in Zuid-Limburg uit.

Tip 1: De Route van de Zuivering

Heb je even behoefte aan een momentje van reflectie? Wandel dan deze gemarkeerde rondwandeling van 5,4 kilometer. De route is één van de 11 camini’s: korte pelgrimswandelingen die langs het St. Jacobspad naar Santiago de Compostela liggen. Je start in het kleine buurtschap Oud-Lemiers bij de bijzondere Sint-Catharinakapel. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten over de Schneeberg, deze heuvel kleurt door de kalkgrond in de zomer wit! Ben je fan van lokale wijnen? De route voert je ook door het gehucht Holset waar ze heerlijke bruisende streekwijn schenken.

Bekijk de route
Route Van De Zuivering
Via Belgica

Tip 2: Lange Afstandswandeling Via Belgica

Ben je een fanatieke wandelaar? Ga dan de uitdaging van de Via Belgica aan. De Via Belgica is een oude Romeinse weg die van het Franse Boulogne-sur-Mer naar Keulen liep, en dus ook Zuid-Limburg doorkruiste. De aanwezigheid van deze belangrijke Romeinse weg heeft veel invloed gehad op het omringende gebied. Je wandelt in vijf trajecten van Maastricht naar Rimburg, onderweg ontdek je sporen die door de Romeinen zijn achtergelaten. Hoe bijzonder is het dat de Romeinen zo’n 2000 jaar geleden over dezelfde weg liepen?

Bekijk de route

Tip 3: Historische stadswandeling Sittard

Zin in een prachtige wandeling met een bourgondische afsluiter? Ontdek dan vestingstad Sittard tijdens deze historische stadswandeling. Prachtige oude gebouwen vermengd met de moderne cultuur van een vriendelijke stad: dat is de mengeling die je in Sittard ziet. Wandel over de middeleeuwse stadswallen, neem een kijkje in de imposante kerken en geniet met je geliefde, familie of vrienden van de bourgondische gastvrijheid op de historische markt van Sittard. Je loopt niet alleen een prachtige route, maar onderweg krijg je ook uitleg over al het moois dat op je pad verschijnt. 

Bekijk de route
Stadswandeling Sittard