Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

3D wandeling langs het kloosterverleden van Aduard

Altijd al eens willen zien hoe het er in de middeleeuwen rond een klooster uitzag? Met een 3D wandeling rondom het Kloostermuseum Aduard kan dit. Via een app krijg je langs de route 3D-beelden uit de middeleeuwen te zien.

Klooster Aduard

De wandelroute van ongeveer 2 kilometer gaat langs de contouren van het voormalige klooster in Aduard. Dit dorp ligt ongeveer tien kilometer ten westen van de stad Groningen. Langs de route vind je zeven kunstwerken. Door daar je smartphone of tablet op te richten, krijg je 3D-beelden te zien van het Aduard zoals het er in de middeleeuwen uitzag. Je kunt zelfs virtueel door het klooster lopen. Je kunt de app gratis downloaden via Google Play of App Store. Bij Kloostermuseum Aduard zijn bovendien een aantal tablets die je in bruikleen kunt meenemen tijdens je wandeling.

Kloostermuseum Aduard

In een van de oudste huizen van Aduard (uit ca. 1600) is het kleine en sfeervolle museum Sint Bernardushof gevestigd. In het museum wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van de cisterciënzer Sint Bernardusabdij te ‘Adduwert’, die tussen de 12de en de 16de eeuw in heel Europa bekend was.

Een bezoek aan museum Sint Bernardushof is een ervaring: een persoonlijke ontvangst en een rondleiding in een authentieke sfeer die de bezoeker terugvoert naar het roemruchte monastieke verleden. Een bezoek wordt standaard afgesloten met een bezichtiging van de 13e eeuwse ziekenzaal van het klooster. Meer informatie over het Kloostermuseum is te vinden op www.kloostermuseumaduard.nl

Kloostermuseum Aduard