Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Wandelvakanties in Nederland: 4 tips

Heb je zin om al wandelend de mooiste plekken van ons land te ontdekken? Onze partner Oad biedt verspreid over Nederland vier mooie wandelvakanties aan. De fijnste hotels staan voor je klaar en de mooiste routes zijn al uitgestippeld.

Wandelvakanties in Nederland: Friesland, Vlieland
Trap naar de vuurtoren van Vlieland (Foto: © Oad)

Uitgestrekte stranden, glooiende heuvels, vennen en pittoreske dorpjes. Nederland is een heerlijk land voor een wandelvakantie. We tippen je daarom vier Nederlandse wandelvakanties van Oad waar je Nederland op z’n mooist gaat zien. We beginnen in het Noorden en leiden je omlaag richting het Zuiden. Ga je mee?

Wandelvakantie Friesland en de Waddeneilanden

Deze wandelvakantie is prima te belopen, ook voor mensen die misschien niet regelmatig de wandelschoenen aantrekken. En toch ga je behoorlijk wat zien op deze 4-daagse wandelreis. Je start in het prachtige Harlingen met haar vele monumenten en reist na een heerlijke dag wandelen per boot naar Vlieland. Dit autovrije eiland biedt je een variatie aan wandelingen om optimaal tot rust te komen. De volgende dag pak je wederom de boot, ditmaal naar West-Terschelling, waar je uitgebreid kennismaakt met het eiland vol bossen, strand, duinvalleien en polders. Je sluit weer af op het vaste land en wel met een historische wandeling tussen Harlingen en Franeker. Tijdens deze heerlijke wandelreis geniet je van fijne hotels met ontbijt en de routes krijg je van Oad.

Meer informatie
Vier mooie wandelvakanties in Nederland, Friesland, Harlingen
De haven van Harlingen in avondschemer (Foto: © Oad)
Wandelvakanties in Nederland: Drenthe, Appelbergen
Het meertje van Appelbergen (Foto: © Oad)

Wandelvakantie Drenthe over de Drentsche Aa

De Drentsche Aa is een betoverend beekdallandschap dat zich uitstrekt over heidevelden, bossen en kronkelende beken. Wandelen door dit nationaal park voelt echt als een cadeautje. Volg de wandelpaden die je door dit prachtige terrein leiden en geniet van het geluid van stromend water en de geur van de natuur om je heen. Ontdek de rijke biodiversiteit en bewonder de historische boerderijen en hunebedden die de regio sieren. De Drentsche Aa biedt een onvergetelijke wandelervaring voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Tijdens deze heerlijke 5-daagse vakantie wandel je in de omgeving Anloo en Zuidlaren en slaap je in twee verschillende hotels. Je bagage hoef je trouwens niet zelf mee te nemen. Dat regelt Oad voor je. Ook het ontbijt is voor je geregeld, ook krijg je er een lekker diner bij op de eerste dag.

Meer informatie

Wandelvakantie Drenthe over de Hondsrug

De Hondsrug is een unieke zandrug in het Noordoosten van Nederland. Het gebied kenmerkt zich door uitgestrekte heidevelden, bossen en haast mystieke vennetjes. Hier vind je fantastische wandelpaden, waaronder een gedeelte van het beroemde Pieterpad. Tijdens deze 5-daagse wandelreis kun je op de diverse dagen kiezen uit verschillende wandelafstanden. Hoe dan ook passer je de mooie plaatsjes Ees, Odoorn, Aalden en Elp, terwijl je onderweg onder meer een oude pingo ruïne ontdekt, een aantal hunebedden mag bewonderen en even stil in de tijd komt te staan in het oerdorp Orvelte. Op deze reis slaap je in drie fijne hotels met ontbijt. En wanneer jij na een wandeldag arriveert, staat je bagage er al voor je klaar.

Meer informatie
Wandelvakanties in Nederland: Hondsrug, Drenthe, Hunebed, Sleen
Hunnebed nabij Sleen (Foto: © Oad)
Wandelvakanties in Nederland: Zuid-Limburg
Glooiende heuvels in Zuid-Limburg (Foto: © Oad)

Wandelvakantie Zuid-Limburg

En dan dalen we helemaal af tot in het prachtige Zuid-Limburg. Met zijn glooiende heuvels, schilderachtige dorpjes en historische steden biedt het een wandelervaring als geen ander. Geniet van de prachtige uitzichten vanaf de heuveltoppen en bezoek onderweg de historische steden Valkenburg en Maastricht. Via pelgrimspaden, langs kastelen en watermolens en door prachtige natuurgebieden. Deze 5-daagse reis biedt je werkelijk alles! De twee sfeervolle hotels met hun eigen karakters maken de reis compleet. Ze zijn inbegrepen in deze reis evenals het smakelijke ontbijt en het bagagetransport.

Meer informatie

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met onze partner Oad. Samen willen we zoveel mogelijk mensen aan het wandelen krijgen.