Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Wandelen door de natuur van Zwitserland: twee wandelvakanties

Ontdek de adembenemende schoonheid van het Zwitserse landschap tijdens een onvergetelijke wandelvakantie. Majestueuze bergtoppen, kristalheldere meren, groene valleien… ze glijden aan je voorbij, terwijl je over de prachtige wandelpaden struint. Wij tippen je twee Oad wandelvakanties waarbij je van ‘oeh’ naar ‘aah’ wandelt.

Wandelen door de natuur van Zwitserland- Vierwoudstrekenmeer - Wandelaars op een bankje uitzicht Alpen
Wandelaars op een bankje met uitzicht over de Alpen (Foto: © Oad)

Zwitserland is misschien wel het mooiste wandelland ter wereld. Met zijn vele duizenden kilometers aan wandelpaden is de grootste uitdaging om te bepalen welke route je langs de allermooiste plekjes leidt. Bij Oad hebben ze die route al voor je uitgestippeld, op deze wandelreizen langs het Vierwoudstrekenmeer of langs het beroemde Albula- en Berninaspoor.

Wandelvakantie Zwitserland: Vierwoudstrekenmeer - Luzern
Luchtfoto van de Zwitserse stad Luzern (Foto: © Oad)

Wandelvakantie langs het Vierwoudstrekenmeer

Op deze prachtige reis maak je wandelingen tussen de 11 en 21 kilometer langs het adembenemende Vierwoudstrekenmeer. Je vertrekt vanuit het middeleeuwse Luzern en trotseert op dag twee direct de Pilatus met zijn fantastische Rengg bergpas. Je wandelt over wildobservatiepaden en langs de flanken van de Schwalmis en Oberbauen. Een ander hoogtepunt is de wandeling door het Rigi-massief. Deze wandelpaden behoren tot de mooiste van Zwitserland. Het uitzicht over het Vierwoudstedenmeer is werkelijk fantastisch.

Bekijk deze reis
Wandelen door de natuur van Zwitserland: wandelvakantie Vierwoudstrekenmeer
Het Vierwoudstrekenmeer (Foto: © Oad)
Wandelen door de natuur van Zwitserland: Wandelvakantie langs het Albula- en Berninaspoor
Het Landwasserviaduct (Foto: © Oad)

Wandelvakantie langs het Albula- en Berninaspoor

Tijdens deze fantastische wandelvakantie wandel je iedere dag een (kleine) 20 kilometer, waarbij je van hoogtepunt naar hoogtepunt gaat langs het Albula- en Berninaspoor. Zo wandel je door de beroemde Schin-kloof en zie je het Solisviaduct, het op twee na grootste viaduct van Zwitserland. Je passeert historische treinstations en reist zelfs een stuk mee om te genieten van de prachtige uitzichten. Andere hoogtepunten zijn de bijzondere ‘gletsjermolens’, het witachtige water van het Lago Bianco en de Morteratsch gletsjer.

Bekijk deze reis
Wandelen door de natuur van Zwitserland: Wandelvakantie langs het Albula- en Berninaspoor
Bergmeer Lai da Palpuogna (Foto: © Oad)

De mooiste routes staan voor je klaar

Iets voor jou, zo'n wandelvakantie naar Zwitserland? Dan zorgt Oad er voor dat jij alleen maar hoeft te genieten van de prachtige natuur en heerlijke wandelingen. De hotels zijn geregeld, de routes liggen voor je klaar en zelfs je bagage wordt van hotel naar hotel gebracht. Dat klinkt toch als muziek in de oren? 

Oad heeft op hun website nog veel meer van dit soort kant en klare wandelreizen voor je klaarstaan. Je hoeft alleen zelf de auto te pakken richting het startadres, de rest wordt voor je geregeld! 

Bekijk alle individuele wandelvakanties van Oad

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Oad. Samen willen we zoveel mogelijk mensen in beweging brengen. 

Dit artikel bevat affiliate links. Als er via deze linkjes een reis wordt geboekt, dan ontvangen wij ook een klein percentage. Zo houden we Wandel.nl gratis voor iedereen.