Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Vijf voordelen van een wandelvakantie per bus

Een vakantie per bus? Als wandelaar denk je er misschien niet zo snel aan. Terwijl het eigenlijk heel relaxed is. Geen zorgen over vervoer, routes of je accommodatie, maar lekker ontspannen op vakantie onder leiding van een wandelbegeleider die je de mooiste plekjes laat zien. Samen met Oad hebben we vijf voordelen van een bus-wandelvakantie voor je op een rijtje gezet.

Oad bus

In samenwerking met Oad

1. Comfortabel reizen

Een vakantie per bus is uitermate ontspannen reizen. Na een kopje koffie op het vertrekpunt, stap je in een comfortabele bus met verstelbare rugleuning en voetsteun. Je zet de temperatuur op standje ‘aangenaam’ en je kletst wat met je (toekomstige) wandelmaatjes over jullie bestemming. Onderweg geniet je van de heerlijke uitzichten. Laat die auto dus maar thuis en plof in die comfortabele busstoel – dat is nog beter voor het milieu ook!

2. Je wordt volledig verzorgd

Weken van tevoren uitpluizen in welke hotels je kunt verblijven? Of op locatie zelf uitvogelen welke route nu echt de moeite waard is? Op een georganiseerde wandelvakantie heb je die zorgen niet. Je wordt compleet ontzorgd, zodat je je lekker kunt focussen op de wandelingen. De hotels zijn altijd van goede kwaliteit en vaak op slimme locaties.

Wandelreis Wales
Wandelreis Wales
Papegaaiduikers
Papegaaiduikers

3. Beleef extra veel van je omgeving

Puur kilometers maken? Dat doe je niet alleen wandelend op een Oad-wandelvakantie per bus. Deze vakanties zijn zo leuk omdat je naast de mooiste wandelingen ook leuke excursies maakt of even stopt bij de lokale hoogtepunten. Zo bezoek je tijdens je wandelrondreis in het ruige Schotland ook het mooie Highland Folk openluchtmuseum. En tijdens de wandelreis nar Cornwall & Devon kun je zomaar een papegaaiduiker spotten bij je bezoek aan Lundy Island.

4. Ontvang de beste tips van een ervaren wandelgids

Een ervaren wandelgids die je iets kan vertellen over de cultuur en geschiedenis van de streek waarin je wandelt. Dat klinkt als een prachtige toevoeging aan je reis, nietwaar? Bovendien weten de wandelgidsen de mooiste plekjes te vinden. Je mag er heerlijk ontspannen achteraan (of soms vooruit) wandelen en genieten van de prachtige omgeving.

5. Ontmoet nieuwe wandelliefhebbers

Wandelvakanties beleef je samen met een groep wandelliefhebbers. Jullie hebben dus minimaal één ding gemeen. Tijdens het samen wandelen ontdek je vaak dat dit niet het enige is. De gezelligheid van een gezamenlijke wandelvakantie is echt een bonus. Regelmatig houd je er een wandelmaatje aan over voor nieuwe reizen. En tijdens het gezamenlijke afscheidsdiner dat Oad verzorgt, kun je samen terugblikken op je reis. Een mooie afsluiter!

Ontdek alle Oad wandelvakanties per bus
Zuid Engeland
Zuid Engeland