Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Eindeloze uitzichten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland

Houd jij ook zo van eindeloos ver van je af kijken tijdens je wandeling? Wij tippen je twee bijzondere wandelvakanties waarbij de uitzichten je de adem benemen. Ga met Oad naar de Beierse en Salzburger Alpen of wandel langs het indrukwekkende Albula- en Berninaspoor in Zwitserland.

afbeelding van een wandelaar met een rugzak die geniet van een uitzicht over de bergen.
Königssee.

In samenwerking met Oad

Wandelen in Nederland is heerlijk. Van de prachtige heideroutes in Drenthe tot de weidse landschappen in de noordelijke provincies. Maar hoe mooi de uitzichten ook zijn, echt heel ver kunnen we maar zelden kijken in ons vlakke landje. Dat is in de Beierse en Salzburger Alpen of langs het indrukwekkende Albula- en Berninaspoor in Zwitserland wel anders! Tijdens je compleet verzorgde wandelvakantie verken je al wandelend mystieke landschappen en romantische parken. En overal is het uitzicht even indrukwekkend.

afbeelding van een prachtig uitzicht op kasteel Hohenwerfen.
Kasteel Hohenwerfen, Oostenrijk.

De Beierse en Salzburger Alpen: adembenemend en uitdagend

De Beierse en Salzburger Alpen bevinden zich in het grensgebied van Zuid-Duitsland en Oostenrijk. Het eerste uitzicht van je reis geniet je tussen de hellingen van Berchtesgarden. Op dit idyllische plekje vechten grasgroen en het azuurblauw van de prachtige Königssee om je aandacht. Deze omgeving is een heerlijk vertrekpunt voor een 8-daagse wandelvakantie richting de bergen van de Hochkönig. Vergis je niet in de wandelafstanden van 12-18 kilometer. Door de uitdagende routes langs de Hintersee, de Seisenbergklamm tot aan de hoogtes van de Pinzgauer Grasberge is deze wandelvakantie er eentje voor de echte wandelliefhebber.

De hoogtepunten onderweg zijn onder meer het Nationale park Berchtesgarden, het uitzicht op de ‘Mandlwanden’ en het middeleeuwse kasteel Hohenwerfen. Doorgaans beschreven als ‘de meest adembenemende plekjes in de Alpen’. Natuurlijk geniet je tijdens deze individuele vakantie van alle gemakken die Oad je biedt. De hotels zijn voor je geregeld, er ligt een routebeschrijving en kaartmateriaal klaar en er zitten prachtige extra’s bij deze reis, zoals een ticket voor de kabelbaan bij Jenner en een treinreis van Werfen naar Golling.

Ontdek meer over deze wandelreis

Het Albula- en Berninaspoor: werelderfgoed voor op je bucketlist

Eén van de mooiste wandelvakanties in het assortiment van Oad is deze 8-daagse reis in het prachtige Zwitserland, die je langs de Albula- en Berninaspoorlijnen voert. De wandelingen? Sportief. De uitzichten? Betoverend. De Albula lijn van de Rhätische Bahn is niet voor niets opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

afbeelding van een prachtig uitzicht op het Albula-spoor en de bergen.
Albula-spoorlijn, Zwitserland.
afbeelding van een prachtig uitzicht over het Palpuogna-meer in Zwitserland
Palpuogna-meer, Zwitserland.

Tijdens deze vakantie trek je je wandelschoenen aan in het mooie, Zwitserse Thusis. De eerste wandeling voert je door de Schin-kloof langs steile afgronden en schitterende uitzichten. Het is het begin van een reis die de wonderen van de natuur combineert met een technische meesterwerk: de spoorlijn. Op dag vier brengt het bergwandelpad je langs het Palpuogna-meer, dat ooit werd uitgeroepen tot mooiste plek van Zwitserland.

Tijdens je verblijf in Zwitserland loop je dagelijks 10 tot 20 kilometer, waarbij je klimt en daalt. Een mooie uitdaging voor de sportieve wandelaar. Over je bagage, routes en hotels hoef je je geen zorgen te maken. En ook een treinpas en entreekosten voor het Albula-museum zijn inbegrepen bij deze bucketlist-wandelreis.

Ontdek meer over deze wandelreis