Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Winterzon wandelvakanties: zonnige tips in Portugal en Spanje

Wandelen in de winter is extra genieten als je onderweg begeleid wordt door een lekker zonnetje. Reisorganisatie Oad heeft daarom zeven heerlijke winterzon-wandelvakanties voor je klaarstaan. Prachtige routes leiden je langs de laurierbossen van Madeira, de stille kustpaden van de Atlantische Oceaan of over de oude geitenpaadjes van de Alpujarras.

Winterzon wandelvakanties: Tenerife
Anaga Natuurpark in Tenerife

In samenwerking met Oad

Met goede voornemens kan je niet vroeg genoeg beginnen. Zeker als die voornemens vergezeld gaan met een paar wandelschoenen, drinkfles en routekaart. Oad heeft hun winterzon-wandelvakanties bekend gemaakt. En daar zitten een paar mooie tussen voor op jouw bucketlist. Dankzij het gevarieerde aanbod komen bijna alle wandelaars aan hun trekken. Ga bijvoorbeeld voor uitdagende wandelingen in Tenerife of Madeira. Of kies voor meer toegankelijke routes van ongeveer 10 kilometer in Alpujarras, La Gomera, Gran Canaria, de Algarve of Sintra.

Waarom Portugal of Spanje?

In Zuid-Europa is het genieten in de winter. Het zonnetje schijnt er een stuk vaker dan bij ons en met wintertemperaturen van 17 tot 22 graden is wandelen een feest. De uitgestrekte natuur in Spanje en Portugal en de frisse buitenlucht zorgen voor extra ontspanning en dat vrije gevoel waar veel wandelaars zo naar op zoek zijn. Oad heeft per bestemming uitgezocht waar de uitzichten het mooist zijn, welke routes langs de meeste idyllische dorpjes lopen en waar je het fijnst kunt overnachten. Maar welke bestemming het beste bij jou past? Dan kun je alleen zelf bepalen!

Bekijk de winterzon wandelvakanties
Het schiereiland São Lourenço op Madeira
Het schiereiland São Lourenço op Madeira
Wandelaar bij de kust

De voordelen van een individuele wandelvakantie

Tijdens een individuele wandelvakantie word je volledig ontzorgd. Je hoeft alleen een datum uit te kiezen en Oad regelt de rest. Je reist met het vliegtuig naar je bestemming. Daar is een heerlijk hotel gereserveerd en wordt de bagage en transfer je uit handen genomen. Ook de tientallen kilometers aan wandelroutes liggen al voor je klaar. Kortom: alles wordt je uit handen genomen, zodat jij alleen nog maar hoeft te genieten. Wandel lekker in je eigen tempo langs de prachtige routes en geniet optimaal van de omgeving, het winterzonnetje en de vrijheid!

Bekijk de winterzon wandelvakanties