Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Winter-wandelvakanties in de Oostenrijkse bergen: 2 tips

Sluit je ogen en laat je in gedachten meevoeren naar een Oostenrijkse bergtop. Hoor je het gekraak van sneeuw onder je voeten al? In Oostenrijk gaat iedere stap hand in hand met dat typische, knisperende geluid. Wij tippen je twee winter-wandelreizen naar de Oostenrijkse bergen.

Vorarlberg, Oostenrijk
Vorarlberg in Oostenrijk

In januari 2024 staan er bij OAD twee wandelreizen op het programma die de ware winterwandelaar niet mag missen. Ga je mee op een begeleide wandelreis in Nauders (Tirol) of langs de Weissensee in Karinthië. Liefhebbers van imposante bergen, sneeuwwitte vergezichten én dat knisperende geluid onder de wandelschoenen kunnen hier hun hart ophalen.

Serfaus Fiss Ladis
Berghut in wintersportgebied Serfaus Fiss Ladis

Sneeuwzekerheid in het zuiden van Tirol

In het zuiden van Tirol komen de grenzen van Oostenrijk, Zwitserland en Italië bij elkaar. Zonde om daar geen gebruik van te maken. Tijdens deze vakantie maak je daarom wandelingen in drie landen, rondom het mondaine St. Moritz. Je kunt er tijdens je reis overigens ook voor kiezen om te gaan langlaufen (of om dat eens te proberen). Je wandelt door sneeuwzeker gebied in onder meer Scuol (Zwitserland) dat prachtig ligt tussen de Silvretta-toppen. In het Oostenrijkse Kaunertal komen zowel beginnende als gevorderde wandelaars aan hun trekken. Je wandelt tijdens deze reis gezamenlijk met een Oad-reisbegeleider die je  de mooiste plekjes van deze adembenemende streek laat zien.

Bekijk de wandelreis

Meren en besneeuwde bergen in Karinthië

Karinthië, de meest zuidelijke regio van Oostenrijk, is een fantastische bestemming voor winterwandelingen. En dat is dan ook precies wat je gaat doen. De wandelbegeleider van Oad brengt je dagelijks naar de mooiste winterse landschappen waar wandelingen op het programma staan die goed te doen zijn voor ook de minder ervaren wandelaar. Je wandelt langs de Weissensee, de Pressegger See en je maakt een stadswandeling in Salzburg. Je verblijft in het gastvrije hotel Rossmann, waar Oad al veertig jaar komt.

Bekijk de wandelreis
Weissensee
Uitzicht over de Weissensee

Oad neemt je mee

Tijdens deze wandelvakanties neemt Oad je het stuur uit de handen. Je reist in een comfortabele Comfort Class bus naar je bestemming, waar je slaapt in een sfeervol hotel op basis van halfpension (ontbijt en diner). Tijdens deze wandel- en langlaufreis krijg je, wanneer je wilt, een gratis langlaufset én les. Maar je mag er ook altijd voor kiezen om het alleen bij wandelen te houden. Je sluit deze prachtige wintervakanties af met een gezellige wintermaaltijd.

Bekijk meer wandelreizen van Oad

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Oad. Samen willen we zoveel mogelijk mensen in beweging brengen.

Dit artikel bevat affiliate links.