Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

3x anders wandelen in St. Johann in Tirol in Oostenrijk

Al wandelend in de regio St. Johann in Tirol in de Kitzbüheler Alpen in Oostenrijk ervaar je het veelzijdige landschap.

St. Johann In Tirol In Oostenrijk  - Grießbachklamm, foto: Franz Gerdl
Grießbachklamm, foto: Franz Gerdl

Wandel.nl in samenwerking met het Oostenrijks Toeristenburo

Actieve en natuurminnende vakantiegangers, langeafstandswandelaars en alpinisten voelen zich helemaal thuis in St. Johann in Tirol. Het ligt samen met de karakteristieke dorpjes Oberndorf, Kirchdorf en Erpfendorf tussen de Kitzbüheler Horn en het markante Kaisergebergte, de belangrijkste bergen van de Kitzbüheler Alpen in Oostenrijk. Hieronder vind je drie verschillende manieren om deze veelzijdige regio te ontdekken.

1. Voor de actieve vakantieganger

In St. Johann in Tirol ben je nauw verbonden met de natuur. Via goed bewegwijzerde paden wandel je langs alpenweiden en door bossen. Maar je kunt ook romantische bergmeren en watervallen ontdekken en klauteren en klimmen door ravijnen en kloven, zoals de Grießbachklamm in Erpfendorf. Themawandeltochten, educatieve paden voor kinderen en tochten met berg- en wandelgidsen in de regio beloven een actieve vakantie met vele geluksmomentjes.

Waterval Eifersbacher
Waterval Eifersbacher

2. Voor de fanatieke wandelaar

Via de langeafstandswandeling Koasa Trail, die in St. Johann begint, ontdek je in vijf etappes de mooiste natuur van de regio. Je wandelt onder andere door de mystieke rotskloof Teufelsgasse. Maar ook langs de Eifersbacher waterval, die met veel geweld over de rotsen omlaag stort.

Maar ook langs de Eifersbacher waterval, die met veel geweld over de rotsen omlaag stort. Ook is St. Johann in Tirol het startpunt van de bekende Adlerweg, die heel Tirol doorkruist in 33 etappes. Uiteraard kun je zelf bepalen hoeveel etappes je loopt van deze 413 kilometer lange route.

3. Voor de avontuurlijke alpinist

et markante Kaisergebergte in deze regio is een van de belangrijkste en populairste klimgebieden van de Alpen. De Kaiser of Koasa, zoals de locals zeggen, is ideaal voor alpinewandelaars, recreatieve klimmers en sportklimmers, die wel van wat uitdaging houden. 

Actief vakantie vieren in St. Johann in Tirol, foto: Staudinger
Actief vakantie vieren in St. Johann in Tirol, foto: Staudinger

Populaire tochten en bergtoppen als de Fleischbank, Teufelskanzel, Ellmauer Tor en de Ackerl- en Mauckspitze laten de harten van alpinisten zeker sneller kloppen.

Via de website van het Oostenrijks Toeristenburo vind je meer tips en uitgebreide informatie over wandelen in Oostenrijk en de regio St. Johann in Tirol.