Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Drie fijne wandelbestemmingen in de zomermaanden

Op wandelvakantie in de zomer? Veel mensen moeten er niet aan denken. ‘Veel te warm’, is vaak de eerste reactie. Zonde, want een zomerse wandelvakantie kan juist heerlijk zijn. Het hangt er natuurlijk wel vanaf welke bestemming je kiest. Samen met Oad tippen we drie fijne wandelbestemmingen waar het ook zomers ‘lekker wandelen’ is.

Wandelen door de Alpen

In samenwerking met Oad

Een wandelreis met Oad? Die zijn prima te doen voor een ieder die niet dag na dag tientallen wandelkilometer wilt maken maar wél van wandelen houdt. Samen met een gezellige groep én een ervaren wandelbegeleid(st)er verken je te voet de mooiste bestemmingen en stop je voor de leukste lokale hoogtepunten. De mix tussen wandelen en cultuur maken de (bus-)wandelreizen van Oad zo geliefd.

Het mooie Salzburgerland

Men neme: handenvol grasgroene Alpenweiden, een snufje frisse berglucht en eindeloos veel uitzichten over de bergtoppen. Welkom in het Salzburgerland, waar deze wandelvakantie je op 1800 meter hoogte langs de Trogalmsee en de ‘Speiereck’ voert en waar je vervolgens op 2411 meter geniet van een ongekend uitzicht. Wandelen in het Salzburgerland is heerlijk voor wandelaars die van uitgestrekte natuur en een stukje cultuur houdt. Een stop in Salzburg, de geboorteplaats van Mozart ontbreekt dan ook niet op deze reis. Reken in de zomermaanden op een wandeltemperatuur tussen de 23 en 25 graden. Heerlijk toch?

Meer informatie en boeken
Salzburgerland
De bergen in Wales

Het waanzinnige Wales

Deze wandelvakantie leidt je langs prachtige kastelen, schitterende natuur en adembenemende tuinen. In het mystieke Wales bezoek je verschillende nationale parken, waaronder het Brecon Beacons National Park met zijn heuvels, heide en bergen. Je wandelt langs het prachtige Pembrokeshire kustpad en leert ondertussen alles over de regio waar je doorheen stapt. De variatie van deze reis maakt het echt een aanrader. De ene dag stap je langs de kust, met uitzicht over de imposante kliffen en de andere dag beklim je de bergen. Dankzij het zeeklimaat van Wales is het er heerlijk wandelen in juni, juli en augustus. Er valt dan weinig neerslag en met een temperatuur tussen de 18 en 20 graden voelt iedere wandeling als een heerlijke lentedag.

Meer informatie en boeken

Ontspannen in Karinthië

Een relaxte wandelvakanties, dat is deze wandelreis langs de hoogtepunten van Karinthië. Er is zoveel te zien in het prachtige Oostenrijk dat het zonde is niet af en toe te stoppen. Op deze reis wandel je langs de Nockalmstrasse: volgens velen de allermooiste Alpenweg. Ook de wandeling door de Groppensteinschlucht is een hoogtepunt. Je stopt voor een imposante adelaarshow en gaat af en toe eens met de kabelbaan omhoog, waar je getrakteerd wordt op de mooiste uitzichten. De wandelingen zijn goed te doen voor iedereen met een goede basisconditie. Karinthië is het meest ‘tropische’ gedeelte van Oostenrijk, waardoor je over het algemeen een heerlijk zonnetje kunt verwachten tijdens het wandelen. Maar wel tropisch tussen aanhalingstekens, want de gemiddelde temperatuur stijgt er in de zomer niet boven de 25 graden.  

Meer informatie en boeken
Karinthië
Banner Oad pagina reizen

Oad heeft nóg meer mooie wandelbestemmingen voor je klaarstaan

Ontdek alle wandelvakanties per bus