Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Wandelreizen naar 10 verrassende bestemmingen

Natuurliefhebbers dromen ervan: adembenemende wandelroutes door bossen, ruige gebergtes, langs meren en kleurrijke bloemen- en heidevelden. Een wandelvakantie betekent dan ook genieten van de vrijheid en prachtige vergezichten. Welke bestemmingen mag je niet missen? Samen met Oad verrassen we je graag met 10 bijzondere wandelreizen.

Madeira

Wandelvakanties per bus, nu met vroegboekkorting

Samen met een gezellige groep ontdek je onder leiding van een gids de mooiste wandelgebieden. Alles wordt je uit handen genomen zodat jij ultiem kunt genieten van de prachtige omgeving en de gezelligheid.

De onderstaande wandelvakanties per bus zijn voor leden van KWbN te boeken met een speciale ledenkorting van wel €50,-! Gebruik bij je boeking de code die terug is te vinden via je wandelvoordeelpas in de Wandel.nl-app. Let op: deze korting geldt per boeking, niet per persoon. 

Nog geen lid van KWbN? Je kunt al lid worden vanaf €22,- per jaar!

Wandelvakantie door Lake District & Yorkshire

Deze wandelreis combineert vier geweldige natuurgebieden van Engeland: The North York Moors, The Yorkshire Dales, Northumberland National Park en het Lake District. Stuk voor stuk afwisselende landschappen in ontelbare tinten groen. In het Northumberland National Park ligt de beroemde Muur van Hadrianus. Naast wandelingen maak je ook leuke culturele uitstapjes. In het Roman Army Museum krijg je alles over de historie te horen, waardoor je vervolgens met een hele andere blik de prachtige route loopt langs de bijzondere muur.

Bekijk de reis
Wandelvakantie Per Bus Lake District & Yorkshire
Wandelvakantie vlieg busreis Toscane & Umbrië

Vlieg-busreis 'wandelen in Toscane & Umbrië'

Je komt op het vliegveld aan en daar staat de bus voor je klaar die je meeneemt naar de mooiste wandelplekjes van Toscane en Umbrië. Tijdens de 8-daagse reis kun je ook de overtocht maken naar het schitterende eiland Elba. Dit is het grootste eiland van de Toscaanse Archipel, waar Napoleon in 1814 negen maanden in ballingschap verbleef. Met het zachte klimaat, de prachtige stranden en de helderblauwe zee, is het ruimschoots genieten van de mooie natuur van dit beroemde eiland.

Bekijk de reis

Wandelen in Wales

Tijdens deze 10-daagse wandelreis ga je samen met de groep naar het land van de historische kastelen, indrukwekkende natuur, maar ook het land van mythes en draken. Na de prachtige wandelingen in Zuid-Wales, brengt de buschauffeur je naar het noorden, waar je op dag 7 de oversteek maakt naar het eiland Anglesey. Hier maak je kennis met de derde langste plaatsnaam van de wereld: 'Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch'.

Lees meer over deze reis
Wandelvakantie per bus Wales
Wandelreis per bus naar Ierland

Wandelreis door Ierland

Ierland moet haast wel een van de mooiste landen ter wereld zijn om de wandelschoenen aan te trekken. Op deze bijzondere wandelreis in Ierland wandel je rondom de hoogtepunten van dit groene land. Zo wandel je door het bijzondere maanlandschap in het Burren National Park. Ook maak je een fijne wandeling van 8 kilometer langs de beroemde kliffen van Moher. Overal waar je wandelt zul je je verbazen over de fantastische uitzichten. Een ware wandeldroom!

Lees meer over deze reis

De mooiste uitzichten vanaf het Reuzengebergte

Het is fantastisch wandelen in het prachtige Reuzengebergte, dat grenst aan Polen. Met een kleine groep en een ervaren wandelbegeleider wandel je hier naar de beroemde bron van Elbe, door het schitterende Boheems paradijs naar een oud kasteel en je beklimt de hoogste berg van Tsjechië. Overigens steek je op deze reis ook nog even de Poolse grens over. Een prachtige, gevarieerde reis met wandelingen tussen de 10 en 16 kilometer.

Boek de reis
Wandelreis per bus naar het Reuzengebergte in Tsjechië
Wandelreis per bus naar de Scottish Highlands & Islands

Wandelen Scottish Highlands & Islands

Onder leiding van de ervaren Carin Rosseboom ga je in een kleine groep prachtige wandelingen maken door de Schotse Hooglanden. Je reist hier door de tijd in de combinatie van schitterende wandelingen en bezoekjes aan onder meer het Highland Folk museum en de UNESCO Ring of Brodgar. Ook wandel je over de beroemde West Highland Way. Reken erop dat Carin je van alles kan vertellen tijdens je wandelingen die met gemiddeld zo’n acht kilometer goed te doen zijn voor een wandelaar.

Bekijk de reis

Wandelvakantie naar Madeira

Een vulkanische laag zorgde voor vruchtbare grond waardoor Madeira is uitgegroeid tot het eiland waar het vandaag de dag bekend om staat: een groene parel in de oceaan. En dat zie je zeker terug tijdens de prachtige wandelingen van deze 8-daagse wandelreis. Je bezoekt onder meer het Queimadas Nationaal Park. Hier word je verrast door de schitterende waterval bij Caldeirão Verde, wat ‘groene ketel’ betekent. Overal waar je kijkt, zie je tropische planten; het is de jungle van Madeira.

Bekijk de reis
Wandelvakantie vlieg busreis naar Madeira
Wandelreis per bus naar Salzburgerland

Wandel- en excursiereis Salzburgerland & Grossglockner

Op deze leuke reis wissel je wandelingen af met leuke excursies. En dat in de adembenemende bergen rondom Zell am See. Je maakt vier heerlijke wandelingen die worden begeleid door een lokale wandelgids. Maar je ziet ook Salzburg, de beroemde stad van Mozart. En wat te denken van de prachtige rit over de Hochalpenstraße? Een ideale reis als je gek bent op wandelen, maar ook graag veel cultuur wilt zien.

Lees meer over de reis

Ook leuk: zelf op pad

Vind je het leuker om zelf de auto te pakken en alleen of samen de mooiste routes te verkennen? Bij Oad kun je ook terecht voor leuke individuele wandelvakanties. Jij hoeft alleen maar te genieten van de wandelingen. Oad regelt de rest. We vonden twee leuke wandelvakanties die ook nog eens goed te berijden zijn!

De onderstaande individuele wandelvakanties zijn voor leden van KWbN te boeken met een speciale ledenkorting van wel €25,-! Gebruik bij je boeking de code die terug is te vinden via je wandelvoordeelpas in de Wandel.nl-app. Let op: deze korting geldt per boeking, niet per persoon. 

Nog geen lid van KWbN? Je kunt al lid worden vanaf €22,- per jaar!

Wandelreis naar de Drentse Hondsrug

Wandelen over de Hondsrug

Voor verrassende wandelroutes hoef je niet altijd ver van huis op reis. Zo ligt in Drenthe het prachtige wandelgebied de Hondsrug. Hier wandel je langs de mooiste hunebedden, zoals hunebed D49, ook bekend als de Papeloze kerk. Het hunebed ligt in een bos, dat echter pas in de 20e eeuw is ontstaan. Een diverse wandelvakantie door prachtige bossen en heidevelden.

Lees meer over deze reis

Wandelvakantie Vulkaaneifel & Cochem

Tijdens deze 5-daagse wandelreis loop je langs vervallen kastelen, machtige burchten, kloosters en historische dorpjes. Je kijkt je ogen uit bij de diverse vulkanische meren, zoals de Pulvermaar. Het meer is rond van vorm, heeft diepblauw water en is met een diepte van 74 meter één van de diepste meren van Duitsland.

Bekijk de reis
Wandelreis naar de Vulkaaneifel & Cochem

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Oad. Samen willen we zoveel mogelijk mensen in beweging brengen. 

Dit artikel bevat affiliate links. Als er via deze linkjes een reis wordt geboekt, dan ontvangen wij ook een klein percentage.