Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Wandelreizen naar 10 verrassende bestemmingen

Natuurliefhebbers dromen ervan: adembenemende wandelroutes door bossen, ruige gebergtes, langs meren en kleurrijke bloemen- en heidevelden. Een wandelvakantie betekent dan ook genieten van de vrijheid en prachtige vergezichten. Welke bestemmingen mag je niet missen? Samen met Oad verrassen we je graag met 10 bijzondere wandelreizen.

Madeira

In samenwerking met Oad

Ga alleen op pad of kies voor een groepsreis per bus

Oad organiseert het hele jaar door individuele wandelreizen. Verken de mooiste paden van Europa en geniet van optimale vrijheid dankzij de beste service. Oad reserveert de fijnste hotels en heeft de mooiste wandelroutes al voor je uitgezocht. Terwijl jij lekker gaat wandelen, zorgt Oad ervoor dat je bagage van hotel naar hotel wordt gebracht. Naast de individuele wandelreizen organiseert Oad ook groepsreizen per bus. Samen met een gezellige groep ontdek je onder leiding van een gids de mooiste wandelgebieden. Alles wordt je uit handen genomen zodat jij ultiem kunt genieten van de prachtige omgeving en de gezelligheid.

Zuit-Jutland

Vier verrassende individuele wandelreizen

1. Wandelen door Zuid-Jutland

Ooit gehoord van het Schiereiland Jutland? Het noordelijke deel behoort tot Denemarken en het zuidelijke deel tot Duitsland. Het landschap van kust tot kust verschilt van dag en nacht. Met aan de ene kant polders en weidse zichten en aan de andere kant zachtglooiende groene heuvels, fjorden, kristalhelder water en gezellige havenstadjes. Dat maakt het zo’n bijzondere plek!

Meer info over deze reis

2. Wandelvakantie Vulkaaneifel & Cochem

Tijdens deze 5-daagse wandelreis loop je langs vervallen kastelen, machtige burchten, kloosters en historische dorpjes. Je kijkt je ogen uit bij de diverse vulkanische meren, zoals de Pulvermaar. Het meer is rond van vorm, heeft diepblauw water en is met een diepte van 74 meter één van de diepste meren van Duitsland.

Bekijk de reis
Vulkaaneifel & Cochem
Hunnebed

3. Wandelen over de Hondsrug

Voor verrassende wandelroutes hoef je niet altijd ver van huis op reis. Zo ligt in Drenthe het prachtige wandelgebied de Hondsrug. Hier wandel je langs de mooiste hunebedden, zoals hunebed D49, ook bekend als de Papeloze kerk. Het hunebed ligt in een bos, dat echter pas in de 20e eeuw is ontstaan. Een diverse wandelvakantie door prachtige bossen en heidevelden.

Lees meer over deze reis

4. Wandelen langs het Comomeer

Het Comomeer is met recht een van de mooiste Italiaanse meren. Het is met een oppervlakte van 146 km² ook het op twee na grootste meer van de Italiaanse Alpen. Tijdens deze 8-daagse trip reis je vanuit Como noordwaarts naar Bellagio, de ‘Parel van het Meer’, waar de drie armen van het meer samenkomen. Door de paden te bewandelen en de veerboten te gebruiken, maak je écht kennis met dit sprookjesachtige meer en geniet je van de romantische Italiaanse dorpjes. 

Bekijk de wandelreis
Comomeer

Zes verrassende groepsreizen

Hoe leuk is het om je passie voor natuur te delen! Bij de volgende wandelreizen ga je samen met andere actieve wandelaars op pad.

1. Wandelvakantie Schotland

Een prachtig land om wandelend te ontdekken, Schotland. Eén van de hoogtepunten van de reis is de wandeling onder leiding van de boswachter. Hij vertelt je alles over het afwisselende boslandschap van de Trossachs. Typisch voor dit gebied zijn de vele loofbomen en met een beetje geluk zie je boven de bergen een steenarend vliegen, één van de meest indrukwekkende roofvogels van Europa.

Meer info over deze reis
Schotland
Lake District & Yorkshire

2. Wandelvakantie door Lake District & Yorkshire

Deze wandelreis combineert vier geweldige natuurgebieden van Engeland: The North York Moors, The Yorkshire Dales, Northumberland National Park en het Lake District. Stuk voor stuk afwisselende landschappen in ontelbare tinten groen. In het Northumberland National Park ligt de beroemde Muur van Hadrianus. Naast wandelingen maak je ook leuke culturele uitstapjes. In het Roman Army Museum krijg je alles over de historie te horen, waardoor je vervolgens met een hele andere blik de prachtige route loopt langs de bijzondere muur.

Bekijk de reis

3. Wandelen in Wales

Tijdens deze 10-daagse wandelreis ga je samen met de groep naar het land van de historische kastelen, indrukwekkende natuur, maar ook het land van mythes en draken. Na de prachtige wandelingen in Zuid-Wales, brengt de buschauffeur je naar het noorden, waar je op dag 7 de oversteek maakt naar het eiland Anglesey. Hier maak je kennis met de derde langste plaatsnaam van de wereld: 'Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch'.

Lees meer over deze reis
Wales
Toscane en Umbrië

4. Vlieg-busreis 'wandelen in Toscane & Umbrië'

Je komt op het vliegveld aan en daar staat de bus voor je klaar die je meeneemt naar de mooiste wandelplekjes van Toscane en Umbrië. Tijdens de 8-daagse reis kun je ook de overtocht maken naar het schitterende eiland Elba. Dit is het grootste eiland van de Toscaanse Archipel, waar Napoleon in 1814 negen maanden in ballingschap verbleef. Met het zachte klimaat, de prachtige stranden en de helderblauwe zee, is het ruimschoots genieten van de mooie natuur van dit beroemde eiland.

Bekijk de reis

5. Wandelvakantie Slovenië

Slovenië wordt ook wel het groene hart van Europa genoemd en dat is niet voor niets. Het land bestaat ongeveer voor zo’n zestig procent uit bossen, er zijn smaragdgroene rivieren, watervallen en imponerende bergen. Met een goede wandelconditie kun je deze 10-daagse wandelreis genieten van de imponerende toppen van het Špikgebergte en de magnifieke uitzichten over de Julische Alpen vanaf Mt. Vogel. Zeker de moeite waard, als je het ons vraagt.

Meer info over deze reis
Gebergte in Slovenië
Waterval Madeira

6. Wandelen op Madeira

Een vulkanische laag zorgde voor vruchtbare grond waardoor Madeira is uitgegroeid tot het eiland waar het vandaag de dag bekend om staat: een groene parel in de oceaan. En dat zie je zeker terug tijdens de prachtige wandelingen van deze 8-daagse wandelreis. Je bezoekt onder meer het Queimadas Nationaal Park. Hier word je verrast door de schitterende waterval bij Caldeirão Verde, wat ‘groene ketel’ betekent. Overal waar je kijkt, zie je tropische planten; het is de jungle van Madeira.

Bekijk de reis