Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Slow travel naar deze prachtige wandelbestemmingen

Heb je zin in een mooie wandelvakantie in binnen of buitenland. Dan is de combinatie trein, bus en wandeling ideaal. Reis duurzaam met de trein naar een stad van je keuze en maak daar de mooiste wandelingen. Wat wordt jouw volgende bestemmingen? We geven een paar tips!

trein

Heel veel mogelijkheden: Ontdek Europa

Wil je op een korte wandelvakantie ergens in Europa? Pak gewoon de trein. Je reist comfortabel naar je bestemming terwijl je onderweg al van het landschap geniet. Dat is het voordeel van ‘Slow Traveling’. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus ga je met je treinticket op ontdekkingsreis!

Trans Swiss Trail Te voet door Zwitserland

Ontdek de mooiste Europese steden en natuurgebieden. Zo kun je bijvoorbeeld naar Genève gaan waar tal van prachtige wandelroutes in de omgeving zijn. Of reis met de bus verder het land door en ontdek een van deze 8 mooiste wandelingen in Zwitserland. Ook het Zwarte Woud is prachtig en kun je gemakkelijk bereiken via het station van Basel en Karlsruhe. Italië is ook een prachtig land om te ontdekken. Je kunt gemakkelijk met een internationale trein via, Bonn en Basel naar bijvoorbeeld Milaan. De steden zijn verrassend leuk en interessant om te verkennen. Ontdek bijvoorbeeld de omgeving van het Comomeer, hier vind je prachtige wandelroutes rondom het helder blauwe water.

Ook Nederland heeft veel moois te bieden

Ook als je dichter bij huis wilt blijven is er nog zoveel moois te ontdekken. Nederland heeft een rijke historie en een zeer gevarieerd landschap. Daarbij hebben we een uitstekend treinnetwerk. Om wat inspiratie op te doen kun je eens kijken op NS-wandeling. Je reist met de trein naar een stad en gaat wandelen in de omgeving, de stad zelf of naar een ander treinstation. Super leuk!

We begrijpen natuurlijk dat de keuze reuze is. Daarom hebben we onze vijf favoriete natuurgebieden voor je op een rij gezet. Al deze gebieden en routes zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer:

  • Sallandse Heuvelrug
  • Utrechtse Heuvelrugtrail
  • NS-wandeling Veluwezoom
  • Amsterdamse Waterleidingduinen
  • NS-wandeling Kampina
Bekijk de routes
Kampina
Kampina