Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Presentatrice Sanne Heijen: “Wandelen voor tv is anders dan je denkt”

Sanne Heijen reist heel Europa af voor tv-programma’s als AlpenHaus en Way Of Living en bezoekt daar de mooiste plekjes. Onlangs was ze in het Oostenrijkse Nauders in de regio Tirol en ging ze op pad met de compressiesokken van STOX Energy Socks. We vroegen haar naar de reis.

RTL-presentatoren Sanne Heijen en Arno Raymakers in Oostenrijk.
RTL-presentatoren Sanne Heijen en Arno Raymakers.

Ben je een fanatiek wandelaar?

“Als ik in Nederland ben, probeer ik wel elke dag 10.000 stappen te halen, maar helaas lukt dat niet altijd. Wandelen in de buitenlucht vind ik erg fijn. Vooral 's avonds door verschillende wijken lopen en stiekem bij alle huizen naar binnen kijken. Ook vind ik het heerlijk om met een vriendin over de heide te lopen. Vooral als die zo mooi paars kleurt zoals nu. 's Ochtends wandel ik vaak naar kantoor, maar wandelen is niet echt mijn sport, dat is tennis. Dit doe ik veel met mijn vriend of nicht, zowel enkel als dubbelen. Het is een heerlijk verslavende sport, waar ik meer tijd voor zou willen.”

Voor je tv-programma's kom je in de mooiste wandelgebieden over de grenzen, hoe ziet zo’n reis er eigenlijk uit?

"Voor de opnames van het nieuwe seizoen van AlpenHaus waren we onlangs in het Oostenrijkse Nauders, regio Tirol. Ik was er nooit eerder geweest maar het was echt schitterend. Het is een enorm populair gebied voor wandelaars in het voorjaar, zomer en najaar."

"Voor tv-opnames werkt het wandelen iets anders dan mensen denken. Je hebt weinig tijd om een scène vast te leggen, dus je loopt niet een echte route van een paar uur. Vaak zoek je een berg of top waar je meerdere diverse shots kan maken, van tevoren uitgezocht door de redactie. Zo ben ik naar het drielanden-uitzichtpunt geweest. Hiervoor moet je eerst met een gondel en stoeltjeslift omhoog en vanuit daar wandel je naar het platform. Hier hadden we een prachtig uitzicht over de bergtoppen van Italië, Zwitserland en Oostenrijk. Daarna wandelden we nog nog een stuk naar beneden voor een paar mooie shots. Helaas wordt niet altijd alles gebruikt in de montage, want draaien altijd teveel en we zien echt zulke mooie plekken! Ik heb vaak een moment van 'wow, indrukwekkend', zeker met het mooie weer dat we hadden. Dan sta ik stil bij het prachtige werk dat ik mag doen.”

Kopie Van Image00054 Verkleind
IMG 9448 Verkleind

Voor AlpenHaus mocht je STOX compressiesokken testen. Hoe heb je dat ervaren?

“Een paar jaar geleden ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met STOX. We hadden toen ook voor het tv-programma AlpenHaus een mooie samenwerking. Behalve van de wandelsokken, ben ik vooral groot fan van de skisokken. Ik had namelijk altijd koude voeten, maar nu nooit meer. Je moet even geduld hebben om ze aan te trekken, maar als ze eenmaal zitten dan zijn het heerlijke sokken. Ze stimuleren de doorbloeding van je voeten en benen waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Dus naast dat ik nooit meer koude voeten heb, heb ik ook minder vermoeide benen en dat is super na een lange dag. Ik heb inmiddels ook vriendinnen fan gemaakt, zij beamen wat ik zeg.”

Wat zijn je volgende reisplannen?

“Op dit moment ben ik in Frankrijk, weliswaar niet voor werk, maar op een fijne zomervakantie met mijn gezin. Elke dag bezoeken we een ander dorpje en slenteren we door de smalle straatjes en ploffen we neer op een terras voor een koffietje. Na de vakantie starten de opnames weer voor het zestiende seizoen van Way Of Living en daarvoor gaan we o.a. naar Spanje, Oostenrijk, Zweden. Maar eerst even opladen hier in de Franse zon, want ik heb het de afgelopen maanden erg druk gehad met werk.”

Waarom moeten onze lezers vanaf 10 september naar AlpenHaus kijken?

AlpenHaus is een heerlijk programma om te kijken. Je krijgt zelf het gevoel dat je even op reis bent. Ook geven we je allerlei tips over de omgeving. Mijn collega Arno is bijvoorbeeld te zien in de regio Zell am See. En voor wie elk moment wil kunnen genieten van de leuke outdooravonturen in deze regio, vertellen we je ook over het investeren in een tweede huis. Er komen prachtige accommodaties langs, met alle comfort die je tijdens je vakantie graag wil hebben. Je krijgt gelijk zin om naar Oostenrijk te gaan!”

Kopie Van Image00258 Verkleind 1
RTL-presentator Arno Raymakers.

Wandeltips in Zell am See:

"Er is een schitterende route langs de Zeller See waarbij je vertrekt vanuit het pittoreske stadje en eindigt bij de Enzian Hütte, aan de overkant van het meer. Daarnaast maakte we een tocht op de Schmittenhöhe, een beetje de 'huisberg' van Zell am See. Daar kan je vanaf het middenstation heerlijk wandelen naar de top en er zijn diverse andere routes, die geschikt zijn voor het hele gezin."

Het zevende seizoen van AlpenHaus! is vanaf 10 september wekelijks te zien om 17:00u bij RTL4.