Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Oost-Tirol: bergen waarvoor je warm loopt

In Oost-Tirol vind je hoge bergen en diepe afdalingen. Of je nu topsporter bent of een recreatieve wandelaar, iedereen zal genieten van de vele wandelmogelijkheden in deze veelzijdige regio met onderweg prachtige uitzichten.

Foto: Nationalpark Hohe Tauern/Martin Lugger
Foto: Nationalpark Hohe Tauern/Martin Lugger

Dit artikel kwam in samenwerking met Oostenrijks Toeristenburo tot stand.

Boven bergtoppen, beneden schitterende dalen en hoogdalen: Oost-Tirol hoef je niet per se door het leveren van sportieve topprestaties te veroveren, maar kan ook heel ontspannen worden verkend.

Het beste voorbeeld daarvan is de nieuw aangelegde Talrundweg in Kals. Je loopt heerlijk door het dal en geniet van het ruisen van de beek. Onderweg is het tijd voor ontspanning in een van de Glockner-stoelen met uitzicht op de Glockner of tijdens een hapje en een drankje. Op de natuur-kracht-route Umbalfälle in Prägraten bij de Großvenediger ervaar je het fascinerende schouwspel van heel dichtbij en ben je midden in het nationaal park Hohe Tauern. Een etage hoger wandel je in het Defereggental, een ongeëvenaard hoogdal. Langs het grootste dennenwoud kom je bij de Jagdhausalm – de oudste berghut van Oostenrijk.

Uitzicht op het landschap waar de wolken in de bergen hangen bij Oost-Tirol

Gewoon je hart volgen: de Herz-Ass-Weg in het Villgratental is een opvallend exemplaar onder de wandelroutes. De naam is afgeleid van het feit dat de 50 bergtoppen die het dal omsluiten van bovenaf gezien de vorm van een hart hebben.

De route is verdeeld in 5 dagetappes. Bergwandelaars met een uitstekende lichamelijke conditie wandelen van bergtop naar bergtop; wie het liever wat rustiger aan doet, kiest gewoon de eenvoudigere versie van de route en geniet zo toch volop van de natuur.

Tips

  • De Osttirol Glockner-Dolomiten Card: deze card combineert 26 attracties op een handzame keycard. Je kunt 7 dagen lang gebruikmaken van 9 liften in Osttirol, Südtirol en Karinthië, 6 zwembaden en 11 verschillende natuur- en cultuuraanbiedingen – één keer per dag, zonder extra kosten.
  • Wandeltochten met de rangers en in het wild levende dieren observeren in nationaal park Hohe Tauern.
  • Nieuw sinds 2018: gratis gebruik van het openbaar vervoer in heel Oost-Tirol.

Wat je zeker niet wilt missen

De Großglockner is met zijn hoogte van de hoogste berg van Oostenrijk. Geen bergtop is zo beroemd en populair. Daarbij is de Großglockner slechts één van de 266 drieduizenders die er in Oost-Tirol te vinden zijn. Nog zo'n klassieker: de Großvenediger hoog boven Prägraten in het Virgental. En de bizarre bergtoppen van de Lienzer Dolomieten hebben ook een cultstatus

5 aanraders

  • Tochten met de rangers van het nationale park Hohe Tauern
  • Het Jagdhausalm in het Defereggental
  • Innergschlöß, het mooiste daleinde van de oostelijke Alpen
  • In het wild levende dieren observeren in Kals am Großglockner  
  • De Umbal-watervallen in Prägraten am Großvenediger
Meer info over Oost-Tirol
Foto: Nationalpark Hohe Tauern/Martin Lugger
Foto: Nationalpark Hohe Tauern/Martin Lugger