Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

De 5 mooiste meerdaagse trails van de wereld

Hike-expert Rick Mulder kan het iedere wandelaar aanraden: ga een keer op meerdaagse trektocht. Of je dat nu doet in Nederland of in de wat onbekendere oorden over de grenzen. Hij heeft er veel ervaring mee en tipt je de vijf mooiste meerdaagse trails van de wereld.

De 5 Mooiste Meerdaagse Trails Van De Wereld: Hiken bergen
(Foto: © Rick Mulder)

Tekst: Rick Mulder

Wandelen is gezond! Maar dat hoef ik jou niet te vertellen. Daarnaast geeft de natuur je ook nieuwe energie. Tijdens iedere trekking verwonder ik mij weer over hoe mooi de wereld wel niet is. Op mijn wandelbucketlist staan nog een paar extraordinaire trails. Dit zijn 5 trails van over de hele wereld die wat mij betreft ooit zou moeten lopen. Met de absolute nummer één als laatste in deze lijst. 

Tip #1 Jordan Trail (Jordanië)

Als je denkt aan wandelen, dan denk je misschien aan de Rocky Mountains, de Himalaya’s of de Alpen. Maar de woestijn van Jordanië biedt één van de mooiste trails ter wereld. Dwars door de Wadi Rum woestijn en langs Petra (één van de zeven wereld wonderen) loopt een trail. Het bijzondere aan deze trail is dat je hem loopt samen met bedoeïenen, de oorspronkelijke woestijnbewoners. Zij kennen de woestijn door en door en geven je een beleving om nooit te vergeten. Samen slapen onder de sterrenhemel en meelopen in een karavaan door de woestijn. Dat is de Jordan Trail in het kort.   

De 5 Mooiste Meerdaagse Trails Van De Wereld: Petra Jordanië
Wandel langs Petra (één van de zeven wereld wonderen). (Foto: © Shutterstock)
De 5 Mooiste Meerdaagse Trails Van De Wereld : Torres del Paine
Wandel door hoge bergketens en gletsjers in Chili. (Foto: © Shutterstock)

Tip #2 W-trek (Chili)

Een legende, dat is de W-trek in Torres del Paine in Chili. Je kan kiezen tussen verschillende routes. Zo kan je ook de O-trek lopen. Loop jij de W-trek, dan loop je in totaal 80 kilometer in 4 dagen tijd. Magisch omringd door hoge bergketens en gletsjers is dit één voor in de boeken. De W-trek vind je in het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika (Patagonië). Je waant je letterlijke aan het einde van de wereld.  

Tip #3 Inca Trail (Peru)

De naam van deze trail verraadt het al: het is de route van de Inca’s. Duizenden jaren geleden liepen de Inca’s over hun zelf aangelegde wegennetwerk door de bergen. Inmiddels is het een klassieker geworden onder wandelaars van over de hele wereld. De hoogtepunten van deze trail zijn natuurlijk de ruïnes van Machu Picchu, de stad van de Inca’s. De route is 80 kilometer lang en is opgedeeld in 4 etappes. Er is slechts ruimte voor 500 wandelaars per dag, boeken is dus verplicht.   

De 5 Mooiste Meerdaagse Trails Van De Wereld: Machu Picchu
Bewonder de ruïnes van Machu Picchu, de stad van de Inca’s. (Foto: © Shutterstock)
De 5 Mooiste Meerdaagse Trails Van De Wereld: Laugavegur Trail
De naam Laugavegur Trail is ontstaan door hot springs. (Foto: © Shutterstock)

Tip #4 Laugavegur Trail (IJsland)

‘The wash road’, dat is de vertaling van De Laugavegur Trail. Deze naam heeft die gekregen door hot springs. Vroeger liepen de locals over de trail richting de hot springs om zich te wassen. Inmiddels lopen zo’n 75.000 tot 100.000 wandelaars ieder jaar de trail der trails. Een maanlandschap, waar films zijn opgenomen als Lord of the Rings, Game of Trones, Starwars en Interstellar, is waar jij je 4 dagen lang in kunt begeven. Wildkamperen, wonderschone natuur en trailhistory zijn de ingrediënten voor de nummer twee trail op mijn wandelbuckelist.  

Dit is de dichtstbijzijnde trail vanuit Nederland. Ben je benieuwd naar de mooiste trails uit Europa? Hier schreef ik eerder al een artikel over.

Tip #5 Everest Base Camp (Nepal)

‘I’m on top of the world!’ Dit zal niet iets zijn wat je snel zal zeggen. Maar toch kun je aardig dicht bij die top van de wereld komen. De Everest Base Camp trek wordt vaak onderschat omdat hij door veel wandelaars jaarlijks wordt gelopen. Maar niets is minder waar, want met 5300 meter hoogte zit je 500 meter hoger dan de Mont Blanc. En met een trekking van 108 kilometer in 10 tot 15 dagen moet je voorzien zijn van een flinke dosis uithoudingsvermogen.  

De 5 Mooiste Meerdaagse Trails Van De Wereld: Everest Base Camp
Wandel op 5300 meter hoogte. (Foto: © Shutterstock)

Watch this: Wil jij deze nummer één trail van de wereld bewandelen? Dan kan je dit doen met de Tom. Momenteel doet Tom een recordpoging door de hele wereld over te lopen. Je kan hem volgen via @IWalkaroundtheworld. Ook organiseert hij trekkings in Nepal om zo zijn ‘’world walk’’ te financieren. Bekijk deze reizen via: Nepalspecialist.nl  

Over Rick en Ik Wil Hiken

Rick maakt zijn eigen Ik Wil Hiken Podcast. Hierin interviewt hij wandelaars en avonturiers. Alle trails uit dit lijstje zijn al eens voorbij gekomen in z’n podcast. Ben jij benieuwd en wil je meer weten? Luister hier de podcast: Ik Wil Hiken Podcast