Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Nieuws

Nu in Magazine Wandel.nl: Leontien van Moorsel over 'haar' geliefde Zevenhuizerplas

Onlangs ontdekte Leontien van Moorsel (54) de kunst van het vertragen. In de nieuwste editie van het magazine Wandel.nl neemt ze je mee naar zo geliefde Zevenhuizerplas, waar ze graag wandelt en tot rust komt. Letterlijk ‘thuiskomen’, want binnenkort betrekt ze haar nieuwe woning in de nabijgelegen woontoren. Over hoe dromen werkelijkheid worden.

Nu in Magazine Wandel.nl: Leontien van Moorsel over 'haar' geliefde Zevenhuizerplas; Leontien wandelt door het groen
Foto © Gregory Van Gansen

De Zevenhuizerplas heeft het allemaal voor oud-wielrenner Leontien. De rust van het water, de reuring van de recreanten en het kalmerende dat een thuisbasis met zich meebrengt. Want dit is haar thuis: hier aan de rand van Rotterdam, waar ze slechts één stap buiten de deur hoeft te zetten om haar favoriete wandelrondje af te leggen.

Als ik hier naar buiten stap, gaat mijn hart sneller kloppen.
Nu in Magazine Wandel.nl: Leontien van Moorsel over 'haar' geliefde Zevenhuizerplas; Leontien zit
Foto © Gregory Van Gansen

Blij van het meer

Ze ziet zichzelf al zitten straks op haar torenhoge terras: kopje koffie erbij, ochtendzonnetje aan de horizon, en dan weet je het weer: wat is het leven toch mooi. Op zo’n moment doet de Zevenhuizerplas, het meertje waar ze zo graag haar rondje van zeven kilometer omheen wandelt of hardloopt, niet onder voor welk tropisch oord dan ook. “Ik weet niet wat het is hier; het plaatje klopt gewoon. Het water geeft me rust en als de zon ook nog eens op het oppervlak schijnt, word ik daar ontzettend blij van.”
In een interview in Magazine Wandel.nl nr. 2-2024 vertelt Leontien van Moorsel hoe ze na haar drukke topsportersleven de prioriteiten in het leven veranderd heeft. Al kan ze absoluut niet stilzitten, daar heeft ze teveel energie voor.

Helend

Tijdens haar topsportcarrière kreeg Leontien de eetstoornis anorexia nervosa. De ziekte sloeg haar volledig uit het lood en nadat ze in 1994 fysiek en mentaal instortte, was ze genoodzaakt haar carrière tijdelijk on hold te zetten om zich te richten op herstel. “Ik heb toen een jaar lang niets kunnen doen omdat ik helemaal op was. Toen ik weer wat van mijn kracht terug had, ben ik niet begonnen met fietsen, maar met wandelen. Ik heb in die tijd heel veel gewandeld met mijn schoonmoeder; dat is zo fijn geweest. Wanneer je hardloopt, heeft je lichaam veel energie nodig om het tempo te kunnen volhouden. Maar als je rustig wandelt heb je de ruimte om te delen en om fijne gesprekken te kunnen voeren.”

Nu in Magazine Wandel.nl: Leontien van Moorsel over 'haar' geliefde Zevenhuizerplas; Leontien aan het water
Foto © Gregory Van Gansen

Zevenhuizerplas

Het favoriete wandelgebied van Leontien delen we graag met je. Ervaar de rust van de plassen en neem je zwemspullen mee voor een verfrissende duik met deze tips. 

Bekijk onze tips
Magazine Wandel.nl; cover met Leontien van Moorsel

Lees verder in Magazine Wandel.nl

In Magazine Wandel.nl lees je een uitgebreid en persoonlijk interview met Leontien van Moorsel. Magazine Wandel.nl editie 2 van 2024 is verkrijgbaar vanaf vrijdag 7 juni. Andere onderwerpen die in dit nummer aan bod komen zijn onder andere de mooiste wandelroute van het jaar vlak over de grens met België, een helse tocht dwars door Madagaskar, charmant Roermond, wandelen op blote voeten en ontdek het landschap waar Van Gogh door geïnspireerd raakte.

Bestel het magazine hier