Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wandelen door Gelderse streken: 4 routetips

Gelderland is een van de favoriete wandelprovincies van Maaike van Meerten. Deze fanatieke buitenliefhebber inspireert je met haar Instagram-account @buiten.leven tot het maken van de mooiste wandelingen. Ze tipt je graag onontdekte Gelderse wandelroutes waar ze onderweg genoot van ongerepte natuur, historische landgoederen en schilderachtige vergezichten.

Wandelen door Gelderse Streken de Appeldijk in de Betuwe
De Appeldijk in de Betuwe (Foto: © Maaike van Meerten)

De Betuwe: eindeloze rijen met fruitbomen

Vanaf de dijk tuur je over eindeloze rijen fruitbomen, om vervolgens verder te wandelen langs de slingerende rivier de Linge, het veerpontje te nemen en neer te strijken voor een kop koffie bij landgoed Mariënwaerdt. Dit en meer kom je allemaal tegen tijdens de Bloesemroute van 18 kilometer door de Betuwe. Ondanks dat de naam van de route anders doet vermoeden, is het hier ook in de zomer genieten geblazen, wanneer de bloesem zich heeft ontpopt tot verrukkelijk vers fruit.

Afstand: 18 km (in te korten tot 11)
Markering: knooppunten
Startpunt: Station Geldermalsen
Horeca: meerdere horeca onderweg

Lees het hele routeverslag
Wandelroute Door De Betuwe De Bloesemroute: Fruitgaarden boomgaarden
(Foto: © Maaike van Meerten)
Wandelroute buitengebied Beuningen en Ewijk Het Doddendaelpad: Koeien doddendaelpad
Grote groepen rode geuzen in de uiterwaarden. (Foto: © Maaike van Meerten)

Regio Arnhem Nijmegen: knalgroene uiterwaarden langs de Waal

Struinen door de groene uiterwaarden van de Waal, vanaf de dijk genieten van boomgaarden, de rust opzoeken in de bossen, naar vogels turen vanaf de uitkijktoren en bijkomen op landgoed Doddendael. Het 15 kilometer lange Klompenpad Doddeandaelpad heeft het allemaal! Deze gemarkeerde wandelroute brengt je in de eerste meters al gelijk daar waar je wilt zijn: de natuur in.

Afstand: 15 kilometer
Markering: Rode Klompenpadenbordjes
Startpunt: Heemstraweg in Beuningen
Horeca: Landgoed Doddendael

Lees het hele routeverslag

Wie schuilt er achter @buiten.leven

Je hebt haar naam vast wel eens voorbij zien komen op de kanalen van Wandel.nl, Maaike van Meerten.  De buitenliefhebber achter het Instagram-account @buiten.leven is fanatiek bezig met het te voet ontdekken van nieuwe plekjes.

Voor mijn werk, mijn sportende kinderen en familiebezoeken reis ik door heel Nederland. Als ik ergens ben, schakel ik altijd even Google Maps in om te kijken waar er groene plekken zijn en sla ik aan de wandel. Het is heel verrassend, want het brengt je naar prachtige natuur waar je normaal niet komt of het bestaan niet van wist. Die onontdekte plekjes deel ik graag met jullie!”

Maaike Van Meerten

Binnenkort meer

Aankomend najaar maakt Maaike nog twee mooie wandelingen door de Gelderse streken. Dan zijn de Achterhoek en de Veluwe aan de beurt. Wil je deze routetips niet missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de Wandel.nl nieuwsbrief

Ontdek meer van de Gelderse streken

Gelderland is niet alleen prachtige te voet maar biedt ook aan tal van andere leuke activiteiten in de buitenlucht. Dit en meer vind je allemaal terug op de website van de Gelderse Streken. 

Ontdek het zelf

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met de Gelderse streken. Samen willen we zoveel mogelijk mensen in beweging brengen en de mooiste onontdekte plekken laten zien.