Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Nieuws

Looptijd: wandelen en literatuur op ILFU (kortingsactie)

Op zondag 25 september 2022 organiseert het International Literature Festival Utrecht de talkshow 'Looptijd, over pelgrims en andere wandelaars': een middag vol wandelliteratuur, met en voor wandelaars, natuurliefhebbers, pelgrims en mijmeraars. In TivoliVredenburg vertellen o.a. Midas Dekkers, Henk Schiffmacher en Jeroen Theunissen over hun onbedwingbare wandeldrift. Wandel.nl-lezers krijgen 20% korting op hun ticket.

illustratie van wandelaars in de bergen.

Let op: onderaan deze pagina lees je hoe je gebruik kunt maken van de kortingsactie.

Henk Schiffmacher

Tijdens dit middagprogramma schuift Henk Schiffmacher aan, een van ’s werelds bekendste tatoeëerders. Hij schreef het reisverslag 'De grote Borneo-expeditie', waarvoor hij samen met Red Hot Chili Peppers-zanger Anthony Kiedis in Borneo op zoek ging naar de oorsprong van de tatoeage. Henk liep de Camino naar Santiago de Compostella, net als Bente van de Wouw en Midas Dekkers (gedeeltelijk). Hierover gaan ze samen in gesprek.

afbeelding van Henk Schiffmacher
Henk Schiffmacher. (Foto: © Gerard Wessel)
afbeelding van Midas Dekkers
Midas Dekkers. (Foto: © Annaleen Louwes)

Midas Dekkers

In het tv-programma De Wandeling vertelde bioloog Midas Dekkers: "Het leuke van wandelen en een bedevaart is de onthechting. Als ik wil nadenken om een boek te schrijven, blijkt dat dat vervelende lichaam van mij me tegenwerkt. Dan moet mijn lichaam naar de wc of het heeft honger. Als ik mijn lichaam een eenvoudige opdracht geef, zoals lopen, heb ik van het lichaam geen last meer. En dan hebben mijn hersenen de handen vrij om na te denken."

Bente van de Wouw

Voor schrijver en journalist Bente van de Wouw had de wandeltocht naar Santiago de Compostella iets therapeutisch; na een burn-out was het trotseren van de wandelroute een manier om haarzelf weer bij elkaar te kunnen rapen.

afbeelding van Bente van de Wouw.
Bente van de Wouw.
afbeelding van Jeroen Theunissen
Jeroen Theunissen. (Foto: © Stephan Vanfleteren)

Jeroen Theunissen

Jeroen Theunissen liep de andere kant op, van Zuidwest-Ierland helemaal naar Bosporus in Turkije, en deed daar verslag van in zijn boek 'Ik = Cartograaf' waarin hij terloops reflecteert op het Europa van het heden en uit het verleden, en probeert zo grip te krijgen op onze snel veranderende wereld.

Dorthe Nors

Deense schrijver Dorthe Nors brengt in haar nieuwste boek 'Langs de kustlijn' (2022) een ode aan de Deense westkust. In veertien essays neemt Nors de lezer mee op reis van het noordelijkste puntje van Jutland in Denemarken tot aan Huisduinen in Nederland en komen haar twee liefdes 'paden' en 'literatuur' samen.

afbeelding van Dorthe Nors.
Dorthe Nors. (Foto: © Kirsten Klein)
afbeelding van Marjoleine de Vos.
Marjoleine de Vos. (Foto: © Annaleen Louwes)

Marjoleine de Vos

Daarnaast zal ook Marjoleine de Vos, fervent wandelaar en auteur van het wandelessay 'Je keek te ver' (2020) aanschuiven. Naast de gesprekken met schrijvers, is er muziek, een literaire pelgrimswandeling en een verhalenwedstrijd. Bezoek dezelfde dag ook de gratis ILFU Utrechtse Boekenmarkt op het Vredenburgplein naast TivoliVredenburg.

Ben je erbij?

  • Looptijd, over pelgrims en andere wandelaars
  • Zo. 25 september, 13:00 uur
  • Gespreksleiders: Roos van Rijswijk en Sander de Kramer
  • Locatie: TivoliVredenburg, Utrecht
  • Prijs: gebruik de kortingscode onderaan op deze pagina en betaal niet €25 maar €20.

Dit programma wordt georganiseerd i.s.m. de Camino Academie, een samenwerkingsverband van o.a. het Nederlands Genootschap van Sint Jacob.

afbeelding van Roos van Rijswijk.
Gespreksleider Roos van Rijswijk. (Foto: © Katja Mali Fotografie)
afbeelding van Sander de Kramer.
Gespreksleider Sander de Kramer.

Kortingsactie voor Wandel.nl-lezers

ILFU geeft alle lezers van Wandel.nl 20% korting op hun ticket voor deze middag. Bestel je ticket en betaal niet 25 euro maar 20 euro. Gebruik hiervoor de kortingscode WANDELBOND22 bij je bestelling op ILFU.com.

Bestel je ticket op ILFU.com