Blogs van Saskia van den Brand

Saskia van den Brand (31) is fanatiek wandelaar. Ze schrijft graag over haar belevenissen tijdens de vele wandeltochten die ze loopt. Hieronder lees je haar blogs.
Zwerfafval grijpen in de natuur

Onze blogger Saskia deed in het weekend van 16 en 17 oktober mee aan de Eneco Clean-Up Walk. Met grijpstok en afvalzak maakte ze al wandelend de omgeving van Domburg schoon. 'Tijdens het wandelen blijkt dat mijn grijper direct een gesprek op gang brengt.'

Lees meer
Ontdek het Waddeneiland Vlieland

Strand, duinen, bos, een gezellige dorpskern: Vlieland is een prachtig waddeneiland. Of wandeleiland. Saskia stak de Waddenzee over en verkende de wandelpaden van Vlieland.

Lees meer
De natuur als museum

Bij een museum denk je misschien aan schilderijen of objecten die in een gebouw te zien zijn. Saskia ontdekte dat kunst ook in de natuur heel goed tot haar recht komt. In haar nieuwe blog neemt Saskia je mee naar een bijzondere wandelroute.

Lees meer
Geluksmomenten

Op het Gelukkigerwijspad rijg je de voorspoed aaneen, ontdekte Saskia tijdens haar wandeling. Het is de ideale manier om het leven van alledag achter je te laten. De route bestaat uit zes etappes en is een hedendaagse pelgrimstocht. Saskia vertelt je hier in haar nieuwe blog meer over.

Lees meer
Zorgeloos op pad met het Fletcher Klavertje Vier Arrangement

Wil je wandelen, maar ook comfort? Het Fletcher Klavertje Vier Arrangement biedt je als wandelaar het beste van twee werelden. Wandel.nl ervaarde dit zelf tijdens een wandelvakantie op de Veluwe.

Lees meer
Wandelen langs de Kromme Rijn

Geluk is zien wat de natuur je brengt. Blogger Saskia wandelde onlangs het vervolg van het Gelukkigerwijspad. De routes bracht haar voor het grootste deel langs de Kromme Rijn. Een ideale wandeling om sportief en relaxen te combineren, schrijft Saskia.

Lees meer
Een schrijfwandeling door de Schoorlse Duinen

Saskia heeft twee hobby’s: wandelen en schrijven. In de Schoorlse Duinen kon ze beide passies prima combineren. “Door tijdens mijn wandeling te schrijven kan ik nog meer woorden geven aan wat ik zie.”

Lees meer
Spot de dieren in de Amsterdamse Waterleidingduinen!

In de Amsterdamse Waterleidingduinen leven veel dieren. Saskia van den Brand kwam tijdens haar wandeling onder meer een kudde damherten tegen. "Overal waar ik kijk is het betoverend mooi."

Lees meer
Ons Kloosterpad

Het jaar 2021 is uitgeroepen tot Het Jaar van het Brabantse klooster. Reden voor Saskia om af te reizen naar de abdij van Berne, waar de tweede etappe van de wandelroute Ons Kloosterpad start.

Lees meer
Ontdek de parkenwandeling in Arnhem

Arnhem staat bekend om haar mooie stadsparken. Saskia van den Brand liep onlangs een route die haar langs meerdere parken bracht. 'Het leuke aan deze wandeling is dat de parken naadloos in elkaar overlopen', schrijft ze.

Lees meer
De Kaapse Bossen: plezier voor iedereen

Midden op de Utrechtse Heuvelrug liggen de Kaapse Bossen. Onze blogger Saskia van den Brand maakte er onlangs een afwisselende wandeling en genoot er van een spectaculair uitzicht, hoog boven de dennenbomen.

Lees meer
De lente is begonnen!

Saskia van den Brand wandelt het hele jaar door. Onlangs was ze in de Maasduinen, in het noorden van Limburg. 'De vogels tjilpen vrolijk in het rond en het pad kronkelt', schrijft ze over het begin van de lente.

Lees meer
New city vibes!

Onze blogger Saskia van den Brand wandelt meestal door de natuur. Onlangs verkende ze Rotterdam. Dat ook een stad een prima locatie voor een mooie wandeling is, bewijst ze in haar blog.

Lees meer
Wandelen in Oostvoorne vlak voordat Koning Winter arriveert

Het regende nog toen Saskia van den Brand rond het Oostvoornse meer wandelde. Niet veel later zou Nederland bedekt zijn onder een dikke laag sneeuw. ‘Met kleine stappen, bereik ik het mooiste uitzicht van de dag.’

Lees meer
Toerist in eigen land

Saskia van den Brand wandelde in de oer-Hollandse Alblasserwaard en voelde zich hier toerist in eigen land. ‘In de verte zie ik de molens van Kinderdijk al liggen’.

Lees meer
Afspiegeling van 2020

Saskia van den Brand wandelde onlangs over het boerenland bij Twello, een wandeling met een paar obstakels. 'Als ik langs enkele boerderijen kom, besef ik dat deze wandeling een mooie afspiegeling is van 2020', schrijft ze.

Lees meer
Wandelen werkt verbindend

Zeker in deze coronatijden is het extra belangrijk om contact te hebben met anderen. Saskia wandelde onlangs, uiteraard op 1,5 meter afstand, met een wandelmaatje en ontdekte hoe verbindend wandelen werkt.

Lees meer
Een avontuurlijke wandeling

Onlangs kon je op Wandel.nl testen welk type wandelaar je bent. Dat Saskia van den Brand een avontuurlijke wandelaar is, blijkt uit haar blog over haar wandeling in het Brabantse Drimmelen.

Lees meer
Spot de paddenstoelen in de Oisterwijkse Bossen en Vennen

De herfst is een prachtig seizoen om in te wandelen. Dat ervaarde Saskia van den Brand in de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Ze genoot in dit Brabantse natuurgebied van paddenstoelen in alle vormen en kleuren.

Lees meer
Walk of Wisdom: Saskia’s eigen-wijze route

Saskia van den Brand mag zich sinds kort behalve wandelaar ook pelgrim noemen. Ze liep namelijk de Walk of Wisdom, een pelgrimstocht in de omgeving van Nijmegen. Hier vertelt ze over haar ervaringen.

Lees meer
De mooiste wandelroute van Noord-Holland

Saskia van den Brand wandelde deze zomer een route in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De combinatie van zowel strand, bos en mooie uitzichten maakt deze wandeling uniek, schrijft ze in haar blog op Wandel.nl.

Lees meer
Tiengemeten: zo hoort de natuur te zijn

Saskia van den Brand ontdekt graag nog onbekende wandelgebieden. Onlangs was ze op het eiland Tiengemeten. 'De natuur krijgt de ruimte om volledig tot bloei te komen en daar kan ik als bezoeker alleen maar van genieten', schrijft ze.

Lees meer
Oog in oog met een koe

Het kleine Brabantse dorpje De Heen staat in de Lonely Planet. Tijdens haar wandeling door dit gebied kwam Saskia van den Brand dan ook niemand tegen. Op één uitzondering na dan: een koe. 'Eerlijk gezegd ben ik best een beetje bang, want ik ben de enige wandelaar'.

Lees meer
Bentwoud: een nieuw stukje bos in Nederland

Midden in het Groene Hart ligt een nieuw natuurgebied: Bentwoud. Saskia ging er onlangs wandelen en ontdekte er natuurschoon, maar ook de kringloop van het leven. 'Nu ik dit gebied heb ontdekt, hoop ik stiekem dat we meer nieuwe natuur in Nederland gaan aanleggen.'

Lees meer
Saskia Blijft Hier

Saskia van den Brand liet zich inspireren door het tv-programma Floortje Blijft Hier en wandelde over de Strabrechtse heide. ‘Ondanks dat alles anders is dan normaal, besef ik dat de natuur zich niet houdt aan een lockdown.’

Lees meer
Blijf fit, ga lunchwandelen!

‘De blijdschap die past bij de lente, maakt mij intens gelukkig,’ schrijft blogger Saskia. ‘Alleen is sinds een aantal dagen alles anders.’ Haar wandelplannen heeft ze, net als heel veel andere wandelaars, door de uitbraak van het coronavirus moeten aanpassen. Lunchwandelen is nu een uitkomst. In haar blog geeft ze je tips.

Lees meer
Wandelen in de Gelderse Poort

Wandelen is voor blogger Saskia de ideale manier om met vriendinnen bij te kletsen. Al wandelend ontdekken ze nieuwe routes en gebieden. Zoals onlangs de Ooijpolder bij Nijmegen, waar een Boerenlandpad naar een knusse tuinkamer leidde.

Lees meer
Op naar mooie ontmoetingen

Saskia doet eigenlijk niet aan goede voornemens. Wel hoopt ze dat ze in 2020 veel kan wandelen. Voor haar conditie, maar ook om bijzondere mensen te ontmoeten. Mensen zoals Willem en Wilma, die ze tijdens een wandeling langs de turfvaarten tegenkwam. De ontmoeting leidde tot een interessante geschiedenisles over de omgeving.

Lees meer
Afzien op het snijvlak van land en water

Doorweekte regenjacks en verkleumde wandelaars. De Kustmarathon is een loodzware wandeltocht langs de Zeeuwse kust. Door de wind en de regen was de editie van 2019 extra zwaar. Saskia van den Brand schreef voor Wandel.nl een blog over haar belevenissen tijdens haar barre tocht.

Lees meer
De dag van Groesbeek

Als een lange rups trokken de tienduizenden Vierdaagse-deelnemers afgelopen juli op 'de dag van Groesbeek' over de Zevenheuvelenweg. Eén van die wandelaars was Saskia van den Brand. Op Wandel.nl vertelt ze hoe zwaar 'de bergetappe' is.

Lees meer
Eindelijk, we mogen weer!

Saskia van den Brand liep, net als 44.701 andere wandelaars, de 103de Vierdaagse Nijmegen. Op Wandel.nl vertelt ze over haar belevenissen. Van bijzondere ontmoetingen tot onverbiddelijke scanapparaten en kippenvel op de Via Gladiola.

Lees meer
Schietgebedjes en kaarsjes branden om Nijmegen te halen

Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Saskia traint momenteel voor de Vierdaagse, maar een blessure na een aanrijding gooit mogelijk roet in het eten. Lees hier haar verhaal.

Lees meer
Zoektocht naar een Japanse vriend

Een wandeltocht heb je pas echt voltooid als je thuis bent. Hoe de weg van finish naar huis een lange dwaaltocht kan worden, vertelt Saskia in dit blog. Ik zag mezelf al uitgedroogd tot midden in de nacht rondlopen, schrijft ze.

Lees meer
Voor dag en dauw

IJspegels aan de bloesem, natte voeten, live muziek en duizenden andere wandelaars. Meedoen aan de Rode Kruis Bloesemtocht in Geldermalsen is een bijzondere ervaring. Saskia doet verslag van haar tocht.

Lees meer
Nieuwe energie met STOX Energy Socks!

Compressiekousen verkleinen de kans op spierpijn en zware benen. Niet voor niets gaan steeds meer wandelaars met de kousen op pad. Blogger en fanatiek wandelaar Saskia van den Brand testte de afgelopen weken een paar STOX Energy Socks en deelt hier haar bevindingen met je.

Lees meer

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.