Blogs van Saskia van den Brand

Saskia van den Brand (29) is fanatiek wandelaar. Ze schrijft graag over haar belevenissen tijdens de vele wandeltochten die ze loopt. Hieronder lees je haar blogs.
Spot de paddenstoelen in de Oisterwijkse Bossen en Vennen

De herfst is een prachtig seizoen om in te wandelen. Dat ervaarde Saskia van den Brand in de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Ze genoot in dit Brabantse natuurgebied van paddenstoelen in alle vormen en kleuren.

Lees meer
De mooiste wandelroute van Noord-Holland

Saskia van den Brand wandelde deze zomer een route in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De combinatie van zowel strand, bos en mooie uitzichten maakt deze wandeling uniek, schrijft ze in haar blog op Wandel.nl.

Lees meer
Walk of Wisdom: Saskia’s eigen-wijze route

Saskia van den Brand mag zich sinds kort behalve wandelaar ook pelgrim noemen. Ze liep namelijk de Walk of Wisdom, een pelgrimstocht in de omgeving van Nijmegen. Hier vertelt ze over haar ervaringen.

Lees meer
Tiengemeten: zo hoort de natuur te zijn

Saskia van den Brand ontdekt graag nog onbekende wandelgebieden. Onlangs was ze op het eiland Tiengemeten. 'De natuur krijgt de ruimte om volledig tot bloei te komen en daar kan ik als bezoeker alleen maar van genieten', schrijft ze.

Lees meer
Bentwoud: een nieuw stukje bos in Nederland

Midden in het Groene Hart ligt een nieuw natuurgebied: Bentwoud. Saskia ging er onlangs wandelen en ontdekte er natuurschoon, maar ook de kringloop van het leven. 'Nu ik dit gebied heb ontdekt, hoop ik stiekem dat we meer nieuwe natuur in Nederland gaan aanleggen.'

Lees meer
Oog in oog met een koe

Het kleine Brabantse dorpje De Heen staat in de Lonely Planet. Tijdens haar wandeling door dit gebied kwam Saskia van den Brand dan ook niemand tegen. Op één uitzondering na dan: een koe. 'Eerlijk gezegd ben ik best een beetje bang, want ik ben de enige wandelaar'.

Lees meer
Saskia Blijft Hier

Saskia van den Brand liet zich inspireren door het tv-programma Floortje Blijft Hier en wandelde over de Strabrechtse heide. ‘Ondanks dat alles anders is dan normaal, besef ik dat de natuur zich niet houdt aan een lockdown.’

Lees meer
Blijf fit, ga lunchwandelen!

‘De blijdschap die past bij de lente, maakt mij intens gelukkig,’ schrijft blogger Saskia. ‘Alleen is sinds een aantal dagen alles anders.’ Haar wandelplannen heeft ze, net als heel veel andere wandelaars, door de uitbraak van het coronavirus moeten aanpassen. Lunchwandelen is nu een uitkomst. In haar blog geeft ze je tips.

Lees meer
Wandelen in de Gelderse Poort

Wandelen is voor blogger Saskia de ideale manier om met vriendinnen bij te kletsen. Al wandelend ontdekken ze nieuwe routes en gebieden. Zoals onlangs de Ooijpolder bij Nijmegen, waar een Boerenlandpad naar een knusse tuinkamer leidde.

Lees meer
Op naar mooie ontmoetingen

Saskia doet eigenlijk niet aan goede voornemens. Wel hoopt ze dat ze in 2020 veel kan wandelen. Voor haar conditie, maar ook om bijzondere mensen te ontmoeten. Mensen zoals Willem en Wilma, die ze tijdens een wandeling langs de turfvaarten tegenkwam. De ontmoeting leidde tot een interessante geschiedenisles over de omgeving.

Lees meer
Afzien op het snijvlak van land en water

Doorweekte regenjacks en verkleumde wandelaars. De Kustmarathon is een loodzware wandeltocht langs de Zeeuwse kust. Door de wind en de regen was de editie van 2019 extra zwaar. Saskia van den Brand schreef voor Wandel.nl een blog over haar belevenissen tijdens haar barre tocht.

Lees meer
De dag van Groesbeek

Als een lange rups trokken de tienduizenden Vierdaagse-deelnemers afgelopen juli op 'de dag van Groesbeek' over de Zevenheuvelenweg. Eén van die wandelaars was Saskia van den Brand. Op Wandel.nl vertelt ze hoe zwaar 'de bergetappe' is.

Lees meer
Eindelijk, we mogen weer!

Saskia van den Brand liep, net als 44.701 andere wandelaars, de 103de Vierdaagse Nijmegen. Op Wandel.nl vertelt ze over haar belevenissen. Van bijzondere ontmoetingen tot onverbiddelijke scanapparaten en kippenvel op de Via Gladiola.

Lees meer
Schietgebedjes en kaarsjes branden om Nijmegen te halen

Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Saskia traint momenteel voor de Vierdaagse, maar een blessure na een aanrijding gooit mogelijk roet in het eten. Lees hier haar verhaal.

Lees meer
Zoektocht naar een Japanse vriend

Een wandeltocht heb je pas echt voltooid als je thuis bent. Hoe de weg van finish naar huis een lange dwaaltocht kan worden, vertelt Saskia in dit blog. Ik zag mezelf al uitgedroogd tot midden in de nacht rondlopen, schrijft ze.

Lees meer
Voor dag en dauw

IJspegels aan de bloesem, natte voeten, live muziek en duizenden andere wandelaars. Meedoen aan de Rode Kruis Bloesemtocht in Geldermalsen is een bijzondere ervaring. Saskia doet verslag van haar tocht.

Lees meer
Nieuwe energie met STOX Energy Socks!

Compressiekousen verkleinen de kans op spierpijn en zware benen. Niet voor niets gaan steeds meer wandelaars met de kousen op pad. Blogger en fanatiek wandelaar Saskia van den Brand testte de afgelopen weken een paar STOX Energy Socks en deelt hier haar bevindingen met je.

Lees meer

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?