Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Blog

Wandelen in Oostvoorne vlak voordat Koning Winter arriveert

Het regende nog toen Saskia van den Brand rond het Oostvoornse meer wandelde. Niet veel later zou Nederland bedekt zijn onder een dikke laag sneeuw. ‘Met kleine stappen, bereik ik het mooiste uitzicht van de dag.’

Saskia van den Brand

Saskia van den Brand (30) is fanatiek wandelaar. Ze schrijft graag over haar belevenissen tijdens de vele wandeltochten die ze maakt.

De zon en regen vechten in de lucht. Ik stap mijn auto uit, terwijl de eerste regendruppels op mijn gezicht vallen. Mijn vriendin komt de parkeerplaats opgereden. Haar viervoeter kijkt prinsheerlijk vanaf de achterbank naar mij. Speels en vrolijk kwispelt hij een paar tellen later om mij heen.

Vandaag wandel ik rondom het Oostvoornse meer, tenminste dat was het plan. Na enkele minuten gewandeld te hebben, zou ik graag een opblaasbaar bootje willen. Een grote plas ligt voor mij. De hond heeft geen problemen met deze hindernis. Ik kan natuurlijk niet achterblijven. Heel voorzichtig probeer ik door het slijk mijn voeten strategisch weg te zetten. Het lukt, want met droge voeten bereik ik de overkant. Achter mij hoor ik gefoeter. Mijn vriendin heeft hippere schoenen, maar wel direct natte sokken.

Strand wandeling in Oostvoorne Vlak voordat winter arriveert

Kapotte scheermessen en schelpen

Gelukkig kun je in dit gebied altijd van plan veranderen. Ik sla linksaf en loop kilometers over het strand richting Rockanje. Ik kijk naar de kapotte scheermessen en schelpen. Ze liggen tussen een verloren handschoen.

Het is pittig om met tegenwind mijn voeten te verplaatsen. Ik loop omhoog naar de duinen. Helaas biedt het gele bord geen verlossing. Ook bij poging twee en drie mag ik niet door de duinen vanwege kwetsbaar natuurgebied. Net voor de strandtent bij Rockanje volgt nog een pittige klim omhoog. De zon laat zich een paar tellen zien. Met kleine stappen, bereik ik het mooiste uitzicht van de dag. Ik kijk uit over de duingraslanden en passeer een groepje kinderen. Een jongen met een blauwe bril is alvast voorbereid op het winterse weer. Hij draagt snowboots. Heel eventjes kijkt hij gefascineerd naar de drie tamme paarden in het landschap, maar dan maakt hij een pirouette in het zompige land. Hij is alvast klaar voor de ijspret van morgen.

Praktische tips

  1. Je kunt je hond meenemen. Er staat goed aangegeven waar je hond aangelijnd moet zijn.
  2. Trek stevige schoenen aan. Eventueel kun je vooraf een route uitstippelen via knooppunten. Klik hiervoor op deze link.
  3. Parkeren is gratis – Strandweg 4 3233 CW Oostvoorne