Tips voor het verlanglijstje van de wandelaar

Nog even en het heerlijk avondje is weer gekomen. Wat is er leuker dan iets voor je favoriete hobby aan de Sint te vragen? Wandel.nl geeft je graag een paar tips. Ook geschikt voor onder de kerstboom.

Tip 1: Verlichting (van hesje tot zaklamp)

De dagen worden steeds korter. Als je in de avond nog een wandeling wilt maken, is goede verlichting heel belangrijk: van een reflecterend hesje tot een hoofd- of zaklamp. Verkrijgbaar in sport- of outdoorwinkels, maar ook in winkels die onder meer huishoudelijke artikelen verkopen (en die je in iedere winkelstraat kunt vinden). Makkelijk voor de Sint om te kopen dus. In dit artikel kun je bekijken welk soort verlichting je het beste aan de Sint kunt vragen.

Tip 2: Een boek over wandelen

De winteravonden zijn ideaal om met een boek bij de verwarming te kruipen. Er verschenen dit jaar diverse boeken over wandelen. Bijvoorbeeld 'Het plezier van wandelen' van Erling Kagge. Deze Noorse avonturier vertelt hierin alles over het belang van lopen voor lichaam en geest. Ben je een echte Vierdaagse (Nijmegen)-fan? Dan is de bundel ‘De vriendelijkste marathon ter wereld’ een geschikt cadeau. Met 37 verhalen van Vierdaagse-betrokkenen kun je alvast in de stemming komen. Ook een goede motivatie als je binnen een paar maanden moet beginnen met trainen.

Tip 3: Een thermosfles

Hoor de wind waait door de bomen. Ga je de komende maanden nog regelmatig een tocht door weer en wind lopen? Dan is een thermosfles ideaal. Op die manier heb je altijd warme thee of koffie (of wat je maar wilt) bij je. Weet je niet goed welke thermosfles je het beste kunt vragen aan de Sint of kerstman? Lees dan dit artikel op Wandel.nl.

Tip 4: Wandelsokken

Wandelsokken zijn voor een wandelaar eigenlijk altijd welkom. Ze kunnen een hoop blarenleed voorkomen. In de winter is het bovendien fijn om warme voeten te houden tijdens je wandeltochten. Via de informatie in dit artikel kun je aan de Sint doorgeven wat geschikte wandelsokken voor jou zijn.

Tip 5: Een poncho

Onmisbaar als je onderweg wordt getroffen door een fikse regenbui. Zo ongeveer in iedere winkel verkrijgbaar en bovendien niet duur. Je kunt een poncho maar eenmalig gebruiken, dus je kunt er beter maar meteen een paar aan de Sint vragen.

Tip 6: Een EHBO-set voor wandelaars

Misschien niet het leukste om te gebruiken, maar wel heel nuttig om tijdens je wandeling mee te nemen: een EHBO-set. Er zijn diverse kant-en-klaar-sets voor wandelaars verkrijgbaar. Deze bevatten onder meer materialen om onderweg een blaar te kunnen behandelen.

De gids van het Elfstedenpad De gids van het Elfstedenpad

Tip 7: Een wandelgids

Ben je al wandelplannen aan het maken voor komend jaar? Het Elfstedenpad bijvoorbeeld, of misschien het Westerborkpad? Dan is het leuk om een wandelgids op je verlanglijstje te zetten. Je vindt ze hier in de Wandel.nl webshop.

Tip 8: Een broodtrommel/lunchbox

Ben je van plan om in 2019 lange wandeltochten te maken, dan moet je voldoende eten voor onderweg meenemen. Een broodtrommel of lunchbox is dan heel handig: je eten blijft vers en fris en je hoeft geen plastic zakjes te gebruiken.

Wat heb jij op je verlanglijstje gezet? Of misschien heb je tips voor het verlanglijstje van andere wandelaars? Stuur je tip naar redactie@wandel.nl en we voegen deze toe aan dit overzicht. Een heerlijk avondje gewenst!

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?