Port Zélande

De route start je bij Port Zélande. Je verlaat de Brouwersdam en loopt langs de Preek-hikpolder. Hier ligt een inlaagdijk voor het geval de oude zeewering het mogelijk zou begeven.

De wandelroute Port Zélande in het kort

De route start je bij Port Zélande. Je verlaat de Brouwersdam en loopt langs de Preek-hikpolder. Hier ligt een inlaagdijk voor het geval de oude zeewering het mogelijk zou begeven. Er is een grote rijkdom aan bloemen, waaronder de brede orchis. Via Ouddorp, de naam zegt het al het oudste dorp van Goeree, wandel je naar Goedereede. Het lijkt alsof de tijd hier stil heeft gestaan. De oude patriciërshuizen, de vroegere ambtswoning van paus Adrianus en de statige domtoren maken Goedereede tot een plaats die je gezien moet hebben. Niet voor niets is het bekende vissersverhaal ‘Op hoop van zegen’ verfilmd met opnames in deze plaats. In Goedegereede eindigt deze route.

De wandeling ‘Port Zélande’ is een onderdeel van het Noordzeepad of Nederlands Kustpad (NorthSeaTrail). Het Noordzeepad is een lange-afstandswandelroute rond de Noordzee. Het loopt van Schotland, via Engeland, België, Nederland, Duitsland, Denemarken en Zweden naar Noorwegen. De route bedraagt 20 km en is wit-rood gemarkeerd.

Meer informatie over deze route

Maak Wandel.nl nog leuker

Ken jij een mooie wandelroute, waarvan je vindt dat deze hier genoemd moet worden? Heb je deelgenomen aan een wandelevenement en wil je je ervaringen delen met andere wandelaars? Stuur je verhaal, foto’s of filmpjes naar redactie@wandel.nl. Dan staat jouw verhaal binnenkort wellicht op Wandel.nl.


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 4,95
Ledenprijs € 3,95
€ 11,95
Ledenprijs € 8,95

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?