Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Port Zélande

De route start je bij Port Zélande. Je verlaat de Brouwersdam en loopt langs de Preek-hikpolder. Hier ligt een inlaagdijk voor het geval de oude zeewering het mogelijk zou begeven.

Goeree

De wandelroute Port Zélande in het kort

De route start je bij Port Zélande. Je verlaat de Brouwersdam en loopt langs de Preek-hikpolder. Hier ligt een inlaagdijk voor het geval de oude zeewering het mogelijk zou begeven. Er is een grote rijkdom aan bloemen, waaronder de brede orchis. Via Ouddorp, de naam zegt het al het oudste dorp van Goeree, wandel je naar Goedereede. Het lijkt alsof de tijd hier stil heeft gestaan. De oude patriciërshuizen, de vroegere ambtswoning van paus Adrianus en de statige domtoren maken Goedereede tot een plaats die je gezien moet hebben. Niet voor niets is het bekende vissersverhaal ‘Op hoop van zegen’ verfilmd met opnames in deze plaats. In Goedegereede eindigt deze route.

280 Fullimage Zl Port Zeelande Lunch Van Wandelaars Op Duinrand Ten N. Van Rampweg

De wandeling ‘Port Zélande’ is een onderdeel van het Noordzeepad of Nederlands Kustpad (NorthSeaTrail). Het Noordzeepad is een lange-afstandswandelroute rond de Noordzee. Het loopt van Schotland, via Engeland, België, Nederland, Duitsland, Denemarken en Zweden naar Noorwegen. De route bedraagt 20 km en is wit-rood gemarkeerd.

Meer info over deze route