Wandelroutes in Groningen

Wat zijn de mooiste wandelroutes en wandelgebieden in Groningen? Lees de artikelen op Wandel.nl. Waar ga jij wandelen?

Artikelen over wandelroutes in Groningen

Stap in het verleden op deze wandelroutes

In Nederland liggen diverse wandelroutes waarop je meer te weten komt over het verleden. Van de Romeinen aan het begin van de jaartelling tot de Watersnoodramp in de twintigste eeuw. Wandel.nl zet mooie routes langs geschiedenis op een rij.

Lees meer
De mooiste picknickplekken van Nederland

Ga je met meerdere wandelaars op pad? Dan is het gezellig om onderweg te picknicken. Of ontmoet andere wandelaars bij een picknickplek. Wij zetten de mooiste picknickplaatsen in alle provincies van Nederland voor je op een rij.

Lees meer
Rondje Lauwersmeer: vogels en vergezichten over het water

Het Lauwersmeer in Groningen is één van de mooiste natuurgebieden van ons land. Door dit gebied gaat Rondje Lauwersmeer: een wandelroute van 40 kilometer die je langs bijzondere plekken in dit natuurgebied brengt.

Lees meer
Download tientallen wandelroutes in het noorden van het land

Wandelsportvereniging FLAL organiseert jaarlijks diverse wandeltochten, maar door de coronacrisis kunnen deze uiteraard niet doorgaan. Daarom heeft de vereniging een alternatief bedacht. Op haar website kun je gratis tientallen routes downloaden.

Lees meer
Wandelroutes bij steden: Groningen

Wandel.nl maakt elke week een lijstje van wandelroutes in de omgeving van een grote stad. Deze keer een overzicht van de grootste noordelijke stad van Nederland: Groningen.

Lees meer
Wandelen in minder bekende natuurgebieden: Noord-Nederland

Nederland is prachtig! In deze serie nemen we je mee naar nog relatief onbekende natuurgebieden in de verschillende regio’s in Nederland. In dit artikel tippen we je vijf mooie wandelgebieden in het noorden van het land.

Lees meer
Wadlopen: praktische tips

Voeten die vastzuigen in de modder, weidse uitzichten en de kans om zeehonden op een zandplaat te zien rusten. Wadlopen is een prachtig avontuur, maar vraagt wel voorbereiding. Wandel.nl geeft je adviezen.

Lees meer
Het Groninger Borgenpad: wandelen langs statige borgen

In de provincie Groningen stonden eeuwen geleden 200 borgen: statige landhuizen van rijke Groningers. Door de eeuwen heen zijn de meeste borgen verdwenen. Er zijn er nog 16 over in het Groninger landschap. Op het Groninger Borgenpad van 240 kilometer kun je wandelen langs deze imposante huizen met minstens zo indrukwekkende landgoederen.

Lees meer
10 bijzondere stempelposten op het Pronkjewailpad

Op het 600 kilometer lange Pronkjewailpad in Groningen kun je stempels en pronkjewails verzamelen. De stempelposten zijn op diverse locaties: van winkels tot musea. Wandel.nl licht een aantal bijzondere posten voor je uit.

Lees meer
Ontdek 3 iconische wandelroutes in Groningen

Volg de paaltjes over jaagpaden en oude handelsroutes. Wandel door groene kwelders en dorpen van rood baksteen. Struin langs de weidse kust en eeuwen aan architectuur. Lekker een frisse neus halen in de natuur of een tocht maken langs de verhalen van het verleden: wandelen in Groningen doet je goed.

Lees meer
Een ommetje maken in Groningen

Groningen kent 25 korte wandelroutes in en rondom dorpen die ook wel bekend staan als ommetjes. Hier tippen we een aantal Groningse ommetjes in de streek Oldambt, ook wel de Graanrepubliek genoemd.

Lees meer
Bijzondere plaatsen op de Zuidroute van het Pronkjewailpad

Langs welke bijzondere plaatsen komt de nieuwe Zuidroute van het Pronkjewailpad? We lichten er een paar voor je uit. Van bijzondere borgen en leerzame musea tot een eeuwenoud klooster.

Lees meer
Mooie monumenten langs het Pronkjewailpad

Wandel.nl geeft je een overzicht van bijzondere monumenten langs het Groningse Pronkjewailpad. Van kerken tot molens en zelfs een piepklein huisje.

Lees meer
Groningse gastvrijheid op de Pronkjewailposten

Langs het Pronkjewailpad vind je honderden Pronkjewailposten. Je kunt er een stempel halen, even uitrusten en de Groningse gastvrijheid ervaren. Wandel.nl licht er een aantal voor je uit.

Lees meer
De dorpen van het Pronkjewailpad

Het Pronkjewailpad brengt je door ruim 55 gastvrije Groningse dorpen. Wat kun je hier tijdens je tocht verwachten? Een overzicht van een aantal mooie dorpen langs de route.

Lees meer
Belevenissen op het Pronkjewailpad

Sinds april ligt er een gloednieuwe wandelroute in de provincie Groningen: het Pronkjewailpad. Wat valt er op deze route te beleven? Een paar enthousiaste wandelaars deden verslag van hun wandeling door het hoge noorden. Hier lees je hun verhalen.

Lees meer
Van Lauwersoog naar Leens over het Pronkjewailpad

Henk-Jan van der Klis beschrijft het Pronkjewailpad tussen Lauwersoog en Leens en proefde behalve poffert en toast met paling de Groningse gastvrijheid.

Lees meer
Van Noordpolderzijl naar Den Andel: stilte en vergezichten

Douwe en Geeske Oosterhuis lopen in deze etappe van het Pronkjewailpad van Noordpolderzijl naar Den Andel, en beseffen zich dat iedere stap op dit pad een verrijking van hun leven is.

Lees meer
Van Groningen naar Bedum: het begin van het Pronkjewailpad

Het Pronkjewailpad begint in het centrum van Groningen. Geeske en Douwe Oosterhuis startten hier met hun eerste etappe en delen hun belevenissen.

Lees meer
Het Pronkjewailpad: langs de pronkjuwelen van Groningen

Het Pronkjewailpad is een route van ruim 500 kilometer door de provincie Groningen. Van april tot en met oktober kun je langs deze route pronkjuwelen verzamelen en kennismaken met de gastvrijheid van Groningen.

Lees meer
3D wandeling langs het kloosterverleden van Aduard

Altijd al eens willen zien hoe het er in de middeleeuwen rond een klooster uitzag? Met een 3D wandeling rondom het Kloostermuseum Aduard kan dit. Via een app krijg je langs de route 3D-beelden uit de middeleeuwen te zien.

Lees meer
Wandelroutes in Groningen: 5 tips

Weer of geen weer, Groningen heeft iets voor wandelaars. De wolken drijven over en de zee is nooit ver weg.

Lees meer
10 verrassende wandelgebieden

Dat je kunt wandelen in gebieden als de Veluwe is bekend. Maar wist je dat je ook kunt wandelen langs hoogovens en veenlijken? Wandel.nl zet tien verrassende wandelgebieden voor je op een rij.

Lees meer
Wandelnetwerken per provincie

Is er een wandelnetwerk via knooppunten bij jou in de buurt? Wandel.nl zet de netwerken voor wandelaars per provincie op een rij.

Lees meer
Wandelen via wandelknooppunten

Met wandelnetwerken via knooppunten kun je als wandelaar alle kanten op. Hoe dat allemaal precies werkt? Wandel.nl legt het uit.

Lees meer
10 wandelroutes langs de Nederlandse kust

De kust van Nederland is een uitwaai- en wandelgebied met stip. Bovendien rijgen de nationale parken zich er zo'n beetje aaneen. Wandel.nl geeft 10 wandelroute tips.

Lees meer
9 wandelroutes op de Wadden

Wandelen op de Waddeneilanden? Er zijn maar weinig plekken met zoveel ruimte om je heen. Wandel.nl zet de 9 mooiste wandelroutes op een rijtje.

Lees meer
De Hondsrug

De route start in het Groningse Haren en loopt tot het dorp Zuidlaren in Drenthe. Vanaf het station in Haren loop je door het Burgemeester Boeremapark, welke in 1956 werd aangelegd en ook wel de ‘Parel van het Noorden’ wordt genoemd.

Lees meer
Streekpad Waddenwandelen

Dynamische kwelders, rust, voedsel, daarom trekken jaarlijks miljoenen vogels naar de wadden bij Schier- monnikoog. Sommige soorten strijken er een paar maanden neer om uit te rusten van hun lange reis. Andere overwinteren of broeden er, de een kiest voor zoet water, de ander voor zout. Geniet van deze vogel- rijkdom aan het brede strand van Schiermonnikoog.

Lees meer
Hunze en Fivelpad

Het Hunze en Fivelpad is een route van totaal 103 km, die loopt van Zoutkamp naar de stad Groningen. Je wandelt door een aantal totaal verschillende landschappen op de grens van oude kleigronden en polders.

Lees meer


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 6,99
Ledenprijs € 5,20
€ 12,50
Ledenprijs € 9,50