Wandelroutes in Groningen

Wat zijn de mooiste wandelroutes en wandelgebieden in Groningen? Lees de artikelen op Wandel.nl. Waar ga jij wandelen?

Artikelen over wandelroutes in Groningen

Het Pronkjewailpad: langs de pronkjuwelen van Groningen

Het Pronkjewailpad is een splinternieuwe route van maar liefst 250 kilometer door de provincie Groningen. Het eerste half jaar kun je langs deze route pronkjuwelen verzamelen en kennismaken met de gastvrijheid van Groningen.

Lees meer
Nieuwe wandelroute langs het kloosterverleden van Aduard

In het Groningse dorp Aduard is een nieuwe wandelroute in de maak. Op 2 september is de feestelijke opening van deze nieuwe route langs een roemrucht kloosterverleden. De inschrijving hiervoor is inmiddels geopend.

Lees meer
Wandelroutes in Groningen: 5 tips

Weer of geen weer, Groningen heeft iets voor wandelaars. De wolken drijven over en de zee is nooit ver weg.

Lees meer
10 verrassende wandelgebieden

Dat je kunt wandelen in gebieden als de Veluwe is bekend. Maar wist je dat je ook kunt wandelen langs hoogovens en veenlijken? Wandel.nl zet tien verrassende wandelgebieden voor je op een rij.

Lees meer
Wandelnetwerken per provincie

Is er een wandelnetwerk via knooppunten bij jou in de buurt? Wandel.nl zet de netwerken voor wandelaars per provincie op een rij.

Lees meer
Wandelen via wandelknooppunten

Met wandelnetwerken via knooppunten kun je als wandelaar alle kanten op. Hoe dat allemaal precies werkt? Wandel.nl legt het uit.

Lees meer
10 wandelroutes langs de Nederlandse kust

De kust van Nederland is een uitwaai- en wandelgebied met stip. Bovendien rijgen de nationale parken zich er zo'n beetje aaneen. Wandel.nl geeft 10 wandelroutetips.

Lees meer
10 wandelroutes op de Wadden

Wandelen op de Waddeneilanden? Er zijn maar weinig plekken met zoveel ruimte om je heen. Wandel.nl zet de 10 mooiste wandelroutes op een rijtje.

Lees meer
De Hondsrug

De route start in het Groningse Haren en loopt tot het dorp Zuidlaren in Drenthe. Vanaf het station in Haren loop je door het Burgemeester Boeremapark, welke in 1956 werd aangelegd en ook wel de ‘Parel van het Noorden’ wordt genoemd.

Lees meer
Streekpad Waddenwandelen

Dynamische kwelders, rust, voedsel, daarom trekken jaarlijks miljoenen vogels naar de wadden bij Schier- monnikoog. Sommige soorten strijken er een paar maanden neer om uit te rusten van hun lange reis. Andere overwinteren of broeden er, de een kiest voor zoet water, de ander voor zout. Geniet van deze vogel- rijkdom aan het brede strand van Schiermonnikoog.

Lees meer
Hunze en Fivelpad

Het Hunze en Fivelpad is een route van totaal 103 km, die loopt van Zoutkamp naar de stad Groningen. Je wandelt door een aantal totaal verschillende landschappen op de grens van oude kleigronden en polders.

Lees meer


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 11,95
Ledenprijs € 8,95

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?