Friesland

Friesland is rijk bedeeld met prachtige natuur voor de wandelaar: vier Waddeneilanden, kleurige graslanden, heide en bossen.

Wandelen in Friesland

Uitgestrekte wadden, kleurige graslanden, meren, plassen, moerassen, heide en bossen... Fryslân is rijk bedeeld met prachtige natuur en je kunt er kilometers ver wandelen. Weids en waterrijk, maar ook de provincie van de terpen, oude kerkdorpen, de elf historische steden van de Elfstedentocht en de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.

De mooiste wandelingen in Friesland

De leukste wandelevenementen in Friesland

De bij de KWBN aangesloten lid-organisaties organiseren regelmatig verschillende wandelevenementen. Van eendaagse tochten tot meerdaagse evenementen. Klik op de button voor alle wandelevenementen in Friesland. Op de pagina evenementen vind je ook alle tochten in de andere provincies.

Wandelevenementen in Friesland

Maak Wandel.nl nog leuker

Ken jij een mooie wandelroute, waarvan je vindt dat deze hier genoemd moet worden? Heb je deelgenomen aan een wandelevenement en wil je je ervaringen delen met andere wandelaars? Stuur je verhaal, foto’s of filmpjes naar redactie@wandel.nl. Dan staat jouw verhaal binnenkort wellicht op Wandel.nl.

Klik hier voor routes in andere provincies


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 4,95
Ledenprijs € 3,95
€ 11,95
Ledenprijs € 8,95

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?