Mooie wandelingen langs bloemenweides: de top-5

Wat een mooi gezicht is het: bloemenweides en akkers vol met bloemen. We hebben veel soorten boterbloemen in Nederland. We hebben een top 5 van mooie wandelingen langs bloemenweides voor je op een rij gezet.

Wandelingen langs bloeiende bloemenweides. De top-5 van Wandel.nl:

1. Beltrum: op 18 en 19 augustus 2018 kun je een wandeltocht maken door het boerenlandschap van Beltrum in de Achterhoek. Je kunt kiezen uit wandelroutes van 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer.

2. Drentsche Aa: waan je weer in vroegere tijden in de Drenthen. Er zijn verschillende wandelroutes waarmee je de bewoonde wereld achter je laat.

3.  Ravenstein: hier vind je allerlei soorten boterbloemen. Laat je verrassen met deze mooie wandelroute in Noord-Brabant.

4. Simpelveld: ervaar met deze wandelroute het heuvelachtige landschap van Zuid-Limburg.

5. Het Hol: dwars door de natuur van Het Hol in Noord-Holland loopt het wandelpad de Kromme Rade

Wist je dat?

Velden vol met allerlei soorten boterbloemen worden steeds zeldzamer, bijvoorbeeld door de landbouw. De wegberm en dijken zijn ook plekken waar je kunt genieten van de bonte kleurenpracht. En het lijkt puur natuur: velden vol boterbloemen, margrieten, korenbloemen en klaprozen. Maar schijn bedriegt, de bloemenweide wordt door mensen aangelegd.


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 4,95
Ledenprijs € 3,95
€ 11,95
Ledenprijs € 8,95

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?