Wandelroutes bij steden: Breda

Wandel.nl maakt elke week een lijstje van wandelroutes in de omgeving van een grote stad. Deze keer een overzicht van Breda, waar je in de omgeving veel bossen en parken vindt.

De koninklijke allure, de bijzondere winkelstraatjes, het oneindige aanbod aan cafés en restaurants en alle parken en bossen in en om de stad Breda maken het een heerlijke plek om te wandelen. Trek snel je wandelschoenen aan en ga eropuit.

Mastbos Breda, foto - Paul van de Velde Mastbos Breda, foto - Paul van de Velde

Boswachterspad Mastbos

Tussen de eeuwenoude bomen van het Mastbos in Breda ligt een boswachterspad van 7 kilometer die je langs een rijkdom aan natuur, historie en dieren voert. Wandel door het afwisselende gebied en ontdek de zilverreigers aan het water, de bloeiende zonnedauw en de vuurrode heidelibelle in de zomer. De route start bij Café De Kogelvanger in Breda, hier vind je een paneel met kaart van de omgeving en de route. Volg vanaf het startpunt de gele bordjes met bruine ree.

Meer informatie

Markdal Breda, foto Wikimedia - G.Lanting Markdal Breda, foto Wikimedia - G.Lanting

Wandelen door het stille Markdal

Vanuit Ginneken loop je zo het Markdal in, een prachtig natuurgebied ten oosten van het Mastbos. Ook wandel je tijdens deze wandeling van 9 kilometer door het charmante dorpje Ulvenhout. Het Markdal is ideaal wandelgebied en sinds 2004 meandert de mark hier weer, je wandelt langs rietkragen en bloemrijke schraalgraslanden. De route start bij Café Boerke Verschuren, de route is te lopen doormiddel van de routebeschrijving, een app en een GPS route. 

Meer informatie

Bosannemoontjes Bosannemoontjes

Oude zomereiken in het Liesbos

Het Liesbos in Baronie van Breda is het grootste oude zomereikenbos van ons land. In de zomer geniet je tijdens deze wandelroute van 3 kilometer van een bedekte bosbodem met teerwitte bosanemoontjes. De wandelroute start bij de parkeerplaats Leurse Baan (N636), vanaf daar volg je de gele wegbewijzering.

Meer informatie

Tureluur Tureluur

Rondje spaanse sporen in de Lage Vluchtpolder

Deze langere wandelroute van 16 kilometer begint bij Snoek Ijsboerderij & Landwinkel. Hiervandaan wandel je langs de Lage Vuchtpolder, een nat, bloemrijk hooiland. Je ziet er vochtminnende planten en wiedevogels als de grutto en tureluur. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog maakte de polder deel uit van de Bedase verdedigingslinie en dit zie je tijdens je wandeling terug. De route is te volgen doormiddel van een beschrijving, app en GPS route.

Meer informatie

Oproep

Ken jij nog andere wandelroutes in de omgeving van de stad Breda? Mail je tips dan naar redactie@wandel.nl, zodat we deze kunnen toevoegen aan deze pagina.

Interesse in routes bij andere steden?

Klik op de onderstaande afbeeldingen om meer overzichten van routes te bekijken. De komende tijd vullen we de site steeds verder aan met steden.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.