Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

Zware benen tijdens De Alternatieve Vierdaagse? Bekijk deze tips!

Tijdens De Alternatieve Vierdaagse wil je natuurlijk geen vermoeide benen of spierpijn krijgen. Met de tips op deze pagina blijven je benen zo fit mogelijk en kun je de volgende dag weer fris op pad.

Header Zware Benen Tijdens De Alternatieve Vierdaagse Bekijk Deze Tips!

Wandel.nl in samenwerking met STOX Energy Socks

Tip 1: Draag compressiekousen

Als je intensief gaat wandelen, dan is het niet zo vreemd dat je benen zwaar en vermoeid aanvoelen. Maar met STOX Outdoor Socks is dit verleden tijd. De compressiekousen voorkomen vermoeide benen, spierpijn en andere pijntjes tijdens het wandelen.

Hoe werken de kousen? Door de zwaartekracht zakken tijdens het wandelen afvalstoffen, vocht en bloed naar beneden, in je voeten en benen. Dit zorgt voor vermoeide en gezwollen voeten en benen. STOX Outdoor Socks zorgen voor degressieve compressie en stuwen afvalstoffen, bloed en vocht naar boven, richting het hart. Hierdoor heb je geen last meer van zware en vermoeide benen. Bijkomend voordeel: met de Outdoor Socks, gemaakt van temperatuur regulerend merinowol, voorkom je ook blaren, hot spots (rode vlekken) en tekenbeten.

Ook de voordelen van STOX Outdoor Socks ervaren tijdens De Alternatieve Vierdaagse?

Bestel STOX Outdoor Socks dan nu met exclusieve korting! Voer de code KWBN15 in bij de checkout en ontvang 15% korting. Klik op onderstaande button om de kousen met korting te bestellen.

Bestel STOX outdoor socks
Stox sok
Afbeelding 2 Zware Benen Tijdens De Alternatieve Vierdaagse Bekijk Deze Tips!

Tip 2: Neem voldoende eiwitten

Eiwitten zijn belangrijk voor de opbouw en het herstel van je spieren. Krijg je te weinig eiwitten binnen via je voeding, dan heb je sneller last van spierpijn en herstel je langzamer na een inspanning zoals een flinke wandeling. Neem na iedere etappe van De Alternatieve Vierdaagse daarom zo snel mogelijk eiwitten. Eiwitten zitten onder meer in vis, vlees, peulvruchten en zuivel. Neem bij thuiskomst van je wandeling bijvoorbeeld een schaaltje magere kwark met fruit. Als avondmaaltijd kun je dan pasta met bijvoorbeeld vis, mager gehakt of een vleesvervanger nemen. 

Tip 3: Laat je benen masseren

Tijdens de Vierdaagse Nijmegen laten veel deelnemers na afloop van iedere etappe hun benen masseren door een (sport)masseur. Ook tijdens De Alternatieve Vierdaagse kun je hier natuurlijk gebruik van maken. Maak hiervoor een afspraak bij een (sport)masseur.

En verder….

Zorg ervoor dat je voldoende eet en drinkt, want ook hiermee voorkom je vermoeidheid en zware benen. En zorg uiteraard voor voldoende nachtrust, zodat je de volgende dag weer goed uitgerust op pad gaat.