Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

Wandelen/sporten onder werktijd? Het mag!

Met de nieuwe coronamaatregelen is het lastiger geworden om te sporten. Ook dat mag je nu overdag doen, als je jouw werk kunt verplaatsen naar de avond of het weekend. Lukt dat niet? Dan zijn er gelukkig ook andere mogelijkheden. Samen met Zilveren Kruis vertellen we je hoe je meer kunt sporten in combinatie met je werk. En als wandel.nl lezer bieden we je mooie voordelen aan op je zorgverzekering.

Header |  wandelen onder werktijd

Wandel.nl in samenwerking met Zilveren Kruis

Overdag sporten als je werk het toelaat

Benieuwd wat je overdag aan sport kunt doen? Kijk bijvoorbeeld eens op het platform van bedrijfsfysiotherapeuten. Daar vind je leuke workouts voor in- en ontspanning die je zelf in je pauze of ’s avonds kunt doen. En bedenk dat vooral ook wandelen past in het tijd- en plaats onafhankelijk werken. Want waarom moet je binnen zitten om mailtjes te beantwoorden, als buiten de zon schijnt? Maak die wandeling! Die mails kun je ook ’s avonds beantwoorden.

/wandelen-onder-werktijd1

Blijf overeind door te wandelen

Zorgen voor kinderen, zieke ouders, een oude buurman die om een praatje verlegen zit of zelfs gewoon boodschappen doen. Als je thuis werkt, is het soms lastig om prioriteiten te stellen. Natuurlijk kun je klantcontact, teamvergaderingen of overleg met externen niet zo maar naar de avonduren of het weekend verplaatsen. Maar het is geen enkel probleem als je dat met andere taken wel doet. Werkgevers vertrouwen er over het algemeen op dat je dit heel goed zelf kunt inschatten. Het gaat erom dat we met elkaar zorgen dat we overeind blijven. Als mens, als organisaties en als maatschappij.

Voel je daarom niet te snel bezwaard om overdag tussen de vergaderingen door lekker een wandeling te maken of naar de sportschool te gaan. Bespreek het op je werk. Meer aandacht voor gezondheid heeft juist heel veel positieve uitkomsten. Ook voor je werk.

Lunch time logo

Praktische tips om te wandelen onder werktijd

Maak een lunchwandeling

Een goede manier om tussen het (thuis)werken door te ontspannen, is het maken van een lunchwandeling. Thuis kan het lastig zijn om in de pauze afstand te nemen van je werkzaamheden. Ga daarom even naar buiten en kom in beweging in de frisse lucht. Een rondje van een paar kilometer in je buurt is al voldoende. Je zult merken dat je eenmaal weer terug een stuk fitter bent en daardoor in de middag zelfs productiever bent. 

Combineer een telefoongesprek met een wandeling

Moet je één of meerdere telefoongesprekken voeren? Overweeg om deze al wandelend te voeren. Dan ben je én in beweging én je hebt je telefoongesprek gevoerd. 

Vergader al wandelend 

Dé nieuwe trend van afgelopen jaren is een 'Weeting': wandelend een meeting houden. Wandel vanaf kantoor een rondje of spreek ergens af, volop mooie routes en gebieden om samen rond te struinen en jullie creativiteit de vrije loop laten gaan

Wandelen Schoenen Benen

Het gezondheidscollectief voor wandelaars

Profiteer als Wandel.nl lezer van voordelen op je zorgverzekering bij Zilveren Kruis

Bereken je voordeel