Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

Met deze tips zorg je voor een gezonde leefomgeving

Een fijne leefomgeving zorgt niet alleen voor meer levensgeluk, het is ook superbelangrijk voor onze gezondheid. Wandel.nl geeft je in samenwerking met Zilveren Kruis tips om je werk- en leefomgeving te verbeteren. Bovendien bieden we alle lezers van Wandel.nl een gezond aanbod aan: voordeel op je zorgverzekering!

Vrouw met muts van achterkant op een wandelpad

Een fijne leefomgeving zorgt niet alleen voor meer levensgeluk, uit onderzoek van het RIVM blijkt zelfs dat het super belangrijk is voor onze gezondheid. Daarom is het goed om je regelmatig af te vragen of je tevreden bent met je werk- en leefomgeving en wat er nog te verbeteren valt. Er zijn zeven tekenen van een gezonde omgeving. Samen met onze partner Zilveren Kruis geven we je een doorkijkje in de eerste vier.

1. Vitamine G(roen)

Genoeg groen in je leefomgeving heeft verschillende positieve effecten op je gezondheid. Je gaat vaker naar buiten, het is goed voor de ontwikkeling van kinderen (want buitenspelen!) en het vermindert stress. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mensen die in een groene omgeving wonen minder vaak de huisarts bezoeken! Weinig groen in de buurt? Kijk dan goed naar de mogelijkheden voor regelmatige uitstapjes en wandelingen in de natuur.

2. Hup in beweging

Een gezonde leefomgeving nodigt uit tot bewegen: bijvoorbeeld doordat er goede wandel- en fietspaden, parken en speelveldjes in de buurt zijn. Genoeg beweging kan problemen zoals overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten voorkomen. Zo draagt een prettige leefomgeving direct bij aan je algehele gezondheid. Tip: wees creatief. Pak de trap of parkeer een stukje verderop, je kunt van alles gebruiken om genoeg te bewegen. Vaak zit het hem al in de kleine keuzes.

3. Hapje frisse lucht

Even een raam open kunnen zetten, zonder problemen buiten kunnen wandelen en leven zonder geuroverlast: goede luchtkwaliteit is heel belangrijk voor ons welzijn. Vooral in steden of aan drukke wegen kan er sprake zijn van luchtverontreiniging. Voldoende planten en bomen in de omgeving doen de luchtkwaliteit veel goeds. Nog een reden dus, waarom groen zo belangrijk is! Maar ook binnenshuis helpen planten bij het verbeteren van de luchtkwaliteit. De lepelplant is bijvoorbeeld een plant die dit goed doet. Maar vraag ook eens in je lokale tuincentra na welke planten luchtzuiverend zijn.

Man geeft plant water
Vrouw kijkt uit het raam

4. Even helemaal niks

Om gezond te blijven is het belangrijk dat je je kunt ontspannen in je eigen leefomgeving. Wanneer dit niet kan, bijvoorbeeld door geluidsoverlast, druk verkeer of andere overmatige prikkels, dan krijgen je lichaam en geest niet voldoende rust. Het is daarom belangrijk dat je de mogelijkheid hebt je terug te trekken op een stille en rustige plek, waar je alleen kunt zijn wanneer je daar behoefte aan hebt.

Wel fijn als je dan thuis ook je boeltje op orde hebt. En daar hoort een goede zorgverzekering ook bij. Het geeft rust om al over je zorgverzekering na te denken voordat de aanbiedingen je om de oren vliegen en de deadline op 31 december nadert. Want alles telt mee als het om je gezondheid gaat.

Een goed begin is het halve werk

We begrijpen goed dat het kiezen van de juiste zorgverzekering niet makkelijk is. Met het gezondheidscollectief voor wandelaars van Zilveren Kruis kies jij zelf de zorgverzekering die bij jou past. Kies een basisverzekering en vul deze naar eigen wens aan. Hoe uitgebreid je verzekerd wilt zijn bepaal je zelf. Bovendien profiteer jij als Wandel.nl lezer van mooie voordelen.

Bereken je voordeel
Vrouw met kind achter de laptop
Profiteer Van Voordelen Op Je Zorgverzekering Kwbn

Dé zorgverzekering voor wandelaars

Profiteer als Wandel.nl lezer van voordelen op je zorgverzekering van Zilveren Kruis

Meer informatie