Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

Zo voorkom je kramp

Als jij een wandeltocht loopt, zoals de 4Daagse Nijmegen, dan is het heel vervelend als je opeens kramp krijgt. Je wil natuurlijk niet je wandeling onderbreken of zelfs voortijdig beëindigen. Perskindol is expert bij spierpijn en kramp en geeft je tips om dit te voorkomen.

vrouw heeft kramp aan kuit.
(Foto: © Kindel Media)

In samenwerking met Perskindol

Kramp krijg je meestal in je benen, zoals je kuiten of bovenbenen. Je spieren trekken samen, de ene keer erger dan de andere keer. In het ergste geval blokkeert je been volledig. Kramp is dus ontegenzeggelijk een vervelend euvel tijdens het wandelen. Vooral als jij een prestatie uit te lopen hebt, zoals een 4Daagse of een andere wandeltocht. Je hebt toch zeker niet voor niets getraind?

Vooral bij vermoeidheid

Tijdens het wandelen ontstaat er een verhoogde spierspanning. Ben je wat minder goed getraind of start je je wandeling al enigszins vermoeid, dan kunnen aangespannen spieren vaak niet zo goed meer ontspannen. Het gevolg is kramp. Je kan hier ook last van hebben na een zware klusdag of een stressvolle week op het werk. Het helpt om je spieren voorafgaand aan je activiteit rustig op te rekken of los te schudden. Ook masseren kan helpen. Gebruik hierbij de Perskindol Active Gel, want hierin zitten plantaardige en etherische ingrediënten die zorgen voor ontspanning in de benen.

kuitmassage.
(Foto: © Bas Peperzak, Unsplash)
tube Perskindol Active Gel.
Active Gel van Perskindol.

Preventief smeren

Door de gel masserend in te smeren, stimuleer je de bloedcirculatie. Het verkoelt eerst, waarna kort daarop een verwarmend effect ontstaat. Dit zorgt voor een goede doorbloeding. De Active Gel is ook prettig bij spierpijn en milde pijn als gevolg van blessures. Maar je kunt het dus ook preventief gebruiken. Zo wandel je met iets meer zekerheid die ene wandeltocht uit!

Bekijk hier de producten van Perskindol

Tip bij warm weer

Let op: bij warm weer heb je meer kans op vochttekort, wat leidt tot kramp. Via je zweet verlies je belangrijke mineralen zoals natrium, kalium en magnesium. Daarnaast wordt bij een vochttekort het bloed dikker, wat een verminderd zuurstoftransport tot gevolg heeft. Het is dus belangrijk dat je voor, tijdens en na het wandelen voldoende drinkt, zoals een isotone of hypotone sportdrank met extra mineralen en zouten.

mensen vullen hun flesje met water.
vrouw laat haar benen insprayen met Perskindol op een stand tijdens de 4Daagse.
Perskindol staat ook dit jaar weer op de KWbN Rustpost tijdens de 4Daagse Nijmegen. (Foto: © Suze Vermeer)

Alle 4Daagselopers: heel veel succes!

Of het nu gaat om acute pijn of pijn over een langere periode: Perskindol helpt al meer dan 30 jaar heel veel wandelaars uit de brand. Misschien heb je de producten van dit merk weleens gezien bij een van de vele wandelevenementen? Ook dit jaar is Perskindol bijvoorbeeld weer te vinden op de KWbN Rustpost tijdens de 4Daagse Nijmegen. Kom langs om de producten ter plekke uit te proberen. Perskindol wenst alle 4Daagselopers alvast heel veel succes!