Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

Dit zijn jullie goede (wandel)voornemens voor 2022!

Eind december vroegen we wat jullie goede voornemens voor 2022 zijn. We kregen heel veel leuke reacties met mooie wandelplannen. We maakten een selectie waarmee we je hopen te inspireren. Maak van 2022 een heel mooi wandeljaar!

Header | Goede Voornemens 2022

Gerda: in goede gezondheid de Walk of Wisdom lopen

Mijn goede wandelvoornemen is om de Walk of Wisdom te gaan wandelen in het voorjaar van 2022. Ik hou van wandelen en de natuur. Ik probeer elke dag mijn ommetje te wandelen en af en toe een mooi Klompenpad in de buurt of wat verder weg. Hopelijk kan ik in goede gezondheid de Walk of Wisdom lopen en als dat bevalt dan ga ik voor andere pelgrimsroutes. Hopelijk wordt het een mooi wandeljaar voor iedereen.

Bettie: Kilometers maken in goede gezondheid

Het afgelopen jaar heb ik minstens 10 kilometer per dag gewandeld. Op 31 december kwam ik uit op 3794,72 kilometer. Ik wandel door weer en wind, langs strand en door polder en bossen. Dit wil ik ook komend jaar blijven doen. En het voornaamste: in goede gezondheid! Ik ben 74 jaar en dankbaar dat ik dit kan.

Tiny: hopen op gezelligheid en verbinding

Mijn voornemen is om weer met zoveel mogelijk mensen aan de wandel te kunnen gaan met ons Ommetje Breukelen. Momenteel lopen we met maximaal twee personen vanwege de covidmaatregelen, maar we missen de gezelligheid van het met elkaar op pad gaan. We lopen het wekelijkse Ommetje en nemen deel aan leuke wandelevenementen, het liefst gekoppeld aan een goed doel. Wij missen elkaar, wandelen verbindt. We hopen snel weer op te mogen starten.

René: verlangen naar georganiseerde wandeltochten

Mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar is te blijven wandelen en het liefst meedoen aan een georganiseerde wandeltocht met mijn wandelmaatje. De laatste wandeltocht waar ik enorm van genoten heb, was in Nootdorp. Deze tocht ging door recreatiegebieden en tot mijn grote verrassing door het oude centrum van Delft waar ik nog nooit was geweest. Dat vind ik ook het unieke van georganiseerde wandeltochten, je komt op plekken waar je nog nooit bent geweest. Heb heel veel respect voor de vele vrijwilligers die de wandeltochten mogelijk maken, zij krijgen van mij een dikke 10. Door de coronamaatregelen zijn helaas alle wandeltochten afgelast en digitaal wandelen vind ik helemaal niets. Ik kijk verlangend uit naar de hopelijk spoedig toegestane wandeltochten.

Jos: al wandelend met pensioen

Mijn wandelvoornemens voor 2022 (en daarna) zijn weer de vaste tochten wandelen die ik elk jaar loop (de Venloop, Geuldalmarathon, Gellik-Scherpenheuvel en de zondagochtendtochten). Daarnaast heb ik het voornemen om de 11 camino’s in Zuid- Limburg te gaan wandelen. En een speciaal doel is om in september op mijn laatste werkdag (ik ga dan met pensioen) te voet van het werk naar huis te wandelen.

Wandelaars tijdens Ommetje Breukelen
Wandelaars tijdens Ommetje Breukelen, foto: Tiny Dros

Niko: Genieten van zonsopkomst

Het voornemen van mij is om in elk geval twee keer in de week te wandelen met onze wandelgroep en om één keer per week met mijn vaste wandelmaatje een wandeling in Noord-Nederland te maken. Hopelijk mogen we tijdens het wandelen vaak de zon op zien komen (of ondergaan uiteraard). Als de coronamaatregelen soepeler worden, ga ik beginnen met het Westerborkpad.

Herbert: Van Veluwe zwerfpad tot Barchemse Vierdaagse

Mijn wandelvoornemen 2022: het Veluwe zwerfpad afmaken, starten van de Edelherttrail en het Graafschappad afmaken. Hopelijk zijn er dit jaar veel door KWbN gesteunde wandelingen in de regio Gelderland. En ik hoop eindelijk aan de Barchemse 4Daagse te kunnen meedoen, en wellicht de 4daagse Apeldoorn.

Wandelen in een bevroren landschap
Wandelen in een bevroren landschap, foto: Adriaan van Hemert

Adriaan: Digitale tochten lopen

Hoewel het jammer is dat georganiseerde wandeltochten om de haverklap gecanceld worden, blijven er voldoende opties over voor mij. Bijvoorbeeld digitale tochten (printen & lopen maar) en vooral vierdaagsen die je naar eigen believen kunt lopen. De Heuvelrug Natuurwandel4daagse (in de provincie Utrecht) en de Alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse (Overijssel) waren en zijn zeker de moeite waard. Maar ook Klompenpaden (meer dan 100!), Groene Wissels & Trage tochten zijn de moeite waard om te bewandelen.

Barbara: Diverse wandelroutes op de planning

Voor het komend jaar staan diverse wandelroutes op mijn planning. Naast de wat kortere wandelroutes, zoals het Erasmuspad, het Ton Markespad en het Pad op Zuid heb ik het Biesboschpad al gepland. Ik wil deze 169 kilometer lange route in zeven losse etappes lopen. In maart loop ik het Krijtlandpad in Limburg. Dat loop ik, net als de Walk of Wisdom het afgelopen jaar, weer onafgebroken, in vier dagen. En als nieuwbakken Dordtenaar wil ik ook de Dordtsewaardroute van 50 kilometer lopen, zo ongeveer om het hele eiland heen. Ik wil deze route in twee etappes van 25 kilometer lopen.

Hans: 2022 kilometer wandelen

Mijn voornemen is het komende jaar 2022 kilometers te wandelen en hopelijk zijn er daar minimaal 120 van in Nijmegen, als de pandemie het voor het eerst in drie jaar toestaat. Ik kijk alweer reikhalzend uit naar roze woensdag, witte donderdag en de heerlijke intocht op vrijdag!

Christien: Duimen dat de Vierdaagse Nijmegen doorgaat

Mijn goede voornemens voor 2022:

-Elke dag genieten van een wandeling, al is het maar een rondje in het dorp. 

-Mijn eerste echte Vierdaagse Nijmegen lopen! Afgelopen zomer voor het eerst De Alternatieve Vierdaagse gelopen vanuit huis, maar nu wil ik de 4x40km in Nijmegen gaan doen. Duimen dat ‘ie zal doorgaan en dat ik ingeloot word! 

Petra: Op dezelfde voet doorgaan

Ik blijf gewoon lekker op dezelfde voet doorgaan met 1-2 keer per week een blokje om en daarbij proberen om de afstand steeds iets te vergroten. Dat gaat heel langzaam (in het verleden heb ik een periode nogal last van mijn kuitspier gehad en daar ben ik wat betreft wandelen nogal onzeker door geworden), maar ik ga gewoon lekker door. Kort wandelen is toch altijd beter dan helemaal niet wandelen!

Janine: Nederland ontdekken

Dit jaar hoop ik het Pieterpad af te lopen en door te gaan met het ontdekken van Nederland en zijn prachtige wandelgebieden! Proost op een mooi wandeljaar!

Hans na het volbrengen van de Vierdaagse Nijmegen in 2019
Hans na het volbrengen van de Vierdaagse Nijmegen in 2019