Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

Gezonde snacks tijdens je wandeling: tips

Als je een lange wandeltocht gaat maken, is het belangrijk om wat te eten mee te nemen. Wat kun je als wandelaar het beste eten onderweg? Diëtist Esmee Marsé vertelt welke 5 gezonde voedingsmiddelen geschikt zijn tijdens je wandeltocht.

fruit schaal

Door Esmee Marsé, diëtist

Je lichaam heeft voedsel nodig om voldoende energie te hebben en om te herstellen van een inspanning, zoals een wandeltocht. Bij lange wandelingen is het daarom verstandig om iets te eten mee te nemen. Op die manier heeft je lichaam de beschikking over voldoende energie en voorkom je dat je een hongerklop krijgt. Maar wat zijn goede en gezonde snacks om mee te nemen tijdens je wandeling?

Fruit

Fruit is perfect om mee te nemen tijdens je wandeling. Dit gezonde 'snoep' is al verpakt en kun je dus zo vanaf de fruitschaal in je wandeltas stoppen. In fruit zitten vitamines en mineralen, vezels voor je darmen en energie voor je spieren. Vind je dit te veel gedoe? Een pakje (100%) vruchtensap of een smoothie past met mate ook uitstekend in een gezond dieet voor wandelaars.

Hardgekookte eieren

Als je het ei na het koken niet pelt, heb je een voorverpakte eiwitbron die je makkelijk kunt meenemen. Eieren zijn goed voor de opbouw en het herstel van je spieren. Gebruik een snufje peper, kerrie of paprikapeoeder om het ei extra smaak te geven.

Snackgroente

Voor de lekkere trek tussendoor is een bakje met snacktomaatjes, komkommertjes, radijsjes, paprika, wortel en bleekselderij altijd een gezonde keuze. Het bevat een kleine hoeveelheid water, veel vitamines, mineralen, vezels en het bevat nagenoeg geen calorieën, vetten of zout. Voor extra smaak kun je een kruidenmixje gebruiken, die kan dan mooi in het andere vakje van het lenzendoosje!

Noten

Gezond, voedzaam en o zo lekker. Noten bevatten gezonde vetten die het hart en de bloedvaten een extra boost geven. Daarnaast geven ze een vol gevoel, zodat je er onderweg weer helemaal tegenaan kunt. Neem per persoon ongeveer 25 gram noten mee. Van te veel noten kun je aankomen, dus snack met mate!

Recept voor een meeneemsnack

  • 100 gram gerookte kipreepjes
  • 100 gram bevroren mangoblokjes
  • 30 gram gesneden ijsbergsla
  • 3 eetlepels sweet chilisaus
  1. Hussel de gerookte kipreepjes, sla en chilisaus door elkaar. Doe dit in een meeneembakje.
  2. Doe de bevroren mangoblokjes erbij. Schud even goed door (deksel op het doosje!)
  3. Inpakken en meenemen. De bevroren mangoblokjes ontdooien langzaam maar houden de kip op een prettige temperatuur. Eet ongeveer 3 uur later op.


Bron: Fitstap.nl. Kijk voor meer voedingsadviezen op dieetditdieetdat.nl