Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

Gezonde snacks tijdens je wandeling: tips

Als je een lange wandeltocht gaat maken, is het belangrijk om eten mee te nemen. Wat kun je als wandelaar het beste eten onderweg? Diëtist Esmee Marsé vertelt welke 5 gezonde voedingsmiddelen geschikt zijn tijdens je wandeltocht.

fruit schaal

Door Esmee Marsé, diëtist

Je lichaam heeft voedsel nodig om voldoende energie te hebben en om te herstellen van een inspanning, zoals een wandeltocht. Bij lange wandelingen is het daarom verstandig om iets te eten mee te nemen. Op die manier heeft je lichaam de beschikking over voldoende energie en voorkom je dat je een hongerklop krijgt. Wat zijn goede en gezonde producten om mee te nemen tijdens je wandeling?

1. Fruit

Fruit is perfect om mee te nemen tijdens je wandeling. Dit gezonde snoep is al verpakt en kun je dus zo vanaf de fruitschaal in je wandeltas stoppen. In fruit zitten vitamines en mineralen, vezels voor je darmen en energie voor je spieren. Vind je dit te veel gedoe? Een pakje (100%) vruchtensap of een smoothie past met mate ook uitstekend in een gezond dieet voor wandelaars.

2. Hardgekookte eieren

Als je het ei na het koken niet pelt, heb je een voorverpakte eiwitbron die je makkelijk kunt meenemen. Eieren zijn goed voor de opbouw en het herstel van je spieren. Gebruik een snufje peper, kerrie of paprikapeoeder om het ei extra smaak te geven.

Benieuwd naar de overige 3 producten? Klik op onderstaande button om het artikel op de website van FitStap te lezen:

Naar de site van FitStap