Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Tips & Tricks

4Daagse Nijmegen: ook voor jou een bereikbaar doel

Als je nog nooit een grote afstand hebt gelopen, dan klinkt de 4Daagse Nijmegen nu misschien nog als een onbereikbaar doel. Het beweegprogramma FitStap kan een goede eerste stap zijn om uiteindelijk de Via Gladiola te halen.

Header De Vierdaagse Ook Voor Jou Een Bereikbaar Doel

Vier dagen achter elkaar 30, 40 of 50 kilometer lopen: het klinkt nu misschien nog als een onbereikbaar doel. Maar dit hoeft het niet te zijn! Het beweegprogramma FitStap is een goede eerste stap, op weg naar de Via Gladiola.

Stap voor stap naar je doel werken

Binnen FitStap werk je stap voor stap aan jouw persoonlijke doel. Bijvoorbeeld: over drie maanden 5 kilometer achter elkaar lopen. Dit kun je vervolgens steeds verder uitbouwen. Je zult tijdens het programma merken dat je steeds makkelijker langere afstanden kunt lopen. Belangrijk is dat je jezelf de tijd gunt om je conditie op te bouwen. Is volgend jaar de 4Daagse Nijmegen lopen wellicht iets te vroeg? Dan is over twee jaar deelnemen misschien wel een haalbaar doel. Binnen FitStap leer je om tussentijdse, haalbare doelen op te stellen. Hierdoor blijf je gemotiveerd en houd je plezier in het wandelen. Dat is belangrijk om grotere doelen over een langere termijn te kunnen behalen, zoals het lopen van de 4Daagse Nijmegen.   

Trainen met een schema

Voor een goede opbouw van je wandeltraining en om overbelasting en blessures te voorkomen, is een trainingsschema erg nuttig. Je ziet dan precies hoe vaak en hoe ver je in een week moet wandelen en dit geeft je houvast. Binnen FitStap train je met een trainingsschema dat bij jouw lichamelijke conditie en persoonlijke doelen past. Ook in de voorbereiding van de Nijmeegse 4Daagse is het nuttig om met een schema te trainen. Binnen FitStap heb je dit al goed kunnen oefenen.  

Twee duimen omhoog

Begeleiding van deskundige coaches

Een coach kan je motiveren, je helpen om je doelen te bepalen, maar ook adviezen geven over voeding en wandeltechniek. Met een juiste wandeltechniek kun je makkelijker langere afstanden achter elkaar lopen.

Ook goede voeding helpt je tijdens het opbouwen van je conditie. De adviezen die je van je FitStap-coach krijgt, komen goed van pas als je voor de 4Daagse Nijmegen gaat trainen. Wat moet je eten voordat je gaat wandelen? En wat is goede voeding tijdens het wandelen van langere afstanden? Je FitStap-coach geeft je graag advies.

Contact met andere wandelaars

Binnen FitStap train je wekelijks in een groep. Hier kom je in contact met andere wandelaars. Wie weet houd je daar wel een trainingsmaatje aan over, die samen met jou wil gaan trainen voor de 4Daagse Nijmegen. Het voordeel van samen trainen, is dat je elkaar kunt motiveren (bijvoorbeeld in perioden dat je het even niet ziet zitten).

En wat doe je na FitStap?

Nadat je FitStap hebt gevolgd, is de Via Gladiola al een stukje dichterbij gekomen. Maar hoe nu verder? Het programma Via Vierdaagse is een mooie volgende stap. Via Vierdaagse is het voorbereidingsprogramma voor de 4Daagse Nijmegen, speciaal bedoeld voor wandelaars die voor de eerste keer aan de 4Daagse meedoen. Onder professionele begeleiding en met een schema ga je trainen voor de 4Daagse Nijmegen. Zodat ook jij over de Via Gladiola loopt en het felbegeerde 4Daagsekruisje in ontvangst neemt. Klik hier voor meer informatie over Via Vierdaagse.