Wandelen met je hond: tips

Wandel jij regelmatig met je hond? Op deze pagina geven we je inspiratie voor nog meer wandelplezier samen met jouw viervoeter. Van mooie routes tot praktische tips.
De beste riemen en tuigen om te wandelen met je hond

Wandel jij ook zo graag met je hond? Welke hondenriem is dan het meest comfortabel voor je hond en voor jou? Of is een hondentuig beter? Wandel.nl zocht het voor je uit.

Lees meer
9x wandelroutes mét de hond (maar ook mooi zonder)

Waar kun je mooi wandelen met je hond? Wandel.nl tipt je wandelroutes waarop honden welkom zijn. Van het strand en de duinen op de Waddeneilanden tot de heuvels en bossen in Zuid-Limburg.

Lees meer
De mooiste losloopgebieden voor je hond (en voor jou)

In heel Nederland vind je gebieden waar honden los mogen lopen. Hier kun je wandelen terwijl jouw hond zich kan uitleven in het zand of water. Wandel.nl zet een paar mooie losloopgebieden voor je hond (en voor jou) op een rij.

Lees meer
Zo wandel je in de zomer verstandig met je hond

Lange zomerse dagen lenen zich bij uitstek voor mooie wandelingen met je hond. De warmte en de zon vragen wel om extra voorbereiding voor je viervoeter. Op deze pagina geven we je tips.

Lees meer
Van teken zijn we nog niet af! Bescherm je kat of hond t/m november!

De zomer is ten einde, maar teken blijven tot en met november actief en zelfs nog tijdens warme winters - zolang het boven de 7ºC is! Onbeschermde katten en honden kunnen ze levend mee naar huis nemen. Volgt de STAP-methode, ook in de herfst!

Lees meer
Waar moet je aan denken als je gaat wandelen met je hond?

Veel wandelaars wandelen regelmatig met hun hond. Dit moet natuurlijk gebeuren voor de dagelijkse behoefte, maar in beweging komen is ook erg belangrijk. Voor jou én je hond. Er zijn dan ook verschillende punten waar je aan moet denken om jouw hond elke keer weer een leuke wandeling te bezorgen.

Lees meer
Blogs van Marleen en Nori op het Elfstedenpad

Lees meer